Löpning Kom igång 33 inlägg 878 visningar

- 10 kg, hur stor skilland gör det i spåret?

Erika Pettersson
1982 • skellefteå
#1
12 augusti 2008 - 19:54
Gilla
Jag skulle behöva gå ner i vikt. Har börjat träna inför Lidingöloppet och bara för att få springa på lördag (samma dag som mina vänner som gör 3 milen) har jag anmält mig till 1, 5. * huvva* Har sprungit tjejmilen på ca en timme för flertalet år sedan, då HELT otränad.

Löptränar nu varannan dag mellan 4-7 km varje gång och ska nu börja med 10km.

Gör övervikten stor skilland i spåret?

P.s på den här dryga veckan har jag inte gått ner ens ett gram, tycker nästan att jag bara går upp...
< < < 1 2 > > >
1971 • Tyresö
#21
14 augusti 2008 kl 10:19
Gilla
Erika - bästa träningsformen för att gå ner i vikt är enligt min guru Colting - jag citerar: "låg- och medelintensiv träning i stor mängd", och det innebär löpning i "prattempo" och/eller promenader t ex.
Heimo
1960 • Swe
#22
14 augusti 2008 kl 13:03
Gilla
Man brukar väl säga att man på ett ungefär förbättrar sin tid i % lika mkt som man i % minskat sin vikt.
Och som Sarah skriver så är det mängden som avgör till största delen, man brukar säga lite grovt att man förbränner lika många kcal per km som man väger.
1kg kroppsvikt=7000kcal.
Allie K
1974 • Knivsta
#23
14 augusti 2008 kl 17:48
Gilla
Det här är ju väldigt off-topic, men jag bara måste nämna att den där Ben & Jerrys glassen som heter nåt med Alaska innehåller karragenan som kan vara cancerframkallande. Se här: http://wwwc.aftonbladet.se/halsa/9904/24/krav1.html
1972 • Stockholm
#24
14 augusti 2008 kl 18:49
Gilla
Mitt tips i gå ner i vikt tråden är:
VANDRING inte löpning.
Mycket och lågintesiv träning och oftast inte så mycket och (eventuellt) tråkig mat. (Ont om pizzerior i fjällen.)

Jag tappade under 21 dagars vandring i Nepal från 68kg utan kläder innan till ca 63 med kläder o vandringkängor på och det var absolut inte meningen. Jag hade gärna behållt de där kilona.
Johan Nilsson
1980 • Lund
#25
14 augusti 2008 kl 19:11
Gilla
Allie, känns som en ytterst marginell risk. Det är ett derivat från Karragenan som möjligen är cancerogent. Mängden av detta är dock extremt liten till noll i livsmedel som innehåller karragenan. Så jag skulle lugnt fortsätta med glassen, kanske inte om jag vill gå ner i vikt dock ;)

Nu ska jag ut o springa
Lena M
1961 • Norrtälje
#26
14 augusti 2008 kl 20:34
Gilla
Nu kan jag ju inte låta bli att undra - varför tillsätter man en extremt liten mängd karragen i glassen. Vad hade skillnaden blivit utan?
Johan Nilsson
1980 • Lund
#27
14 augusti 2008 kl 21:45
Gilla
:) jag som är otydligen när jag försöker hålla mina OT inlägg korta :) mängden karragenan behöver inte vara liten, bara mängden av det eventuellt skadliga närbesläktade ämnet. Karragenan utvinns från en alg och används för förbättra konsistensen i livsmedel. Är ett jättevanligt konsistensmedel.
Lena M
1961 • Norrtälje
#28
14 augusti 2008 kl 22:01
Gilla
När jag gör glass är den grädden som den fina mjuka lena konsistensen.
Johan Nilsson
1980 • Lund
#29
14 augusti 2008 kl 22:02
Gilla
Låter onekligen mer lockande än alger =)
#30
14 augusti 2008 kl 22:09 Redigerad 14 augusti 2008 kl 22:11
Detta inlägg har raderats
Jimmy P
1974 • Göteborg
#31
14 augusti 2008 kl 22:24
Gilla
Hej!
Jag låg på 106 kg i början av april.

Bestämde mig för att ändra på detta och ökade intesitet med min träning samt se över kosten.

På kvällar äter jag som tidigare godis mm då jag är en gottegris och inte kan sluta med det.

Men jag har ändrat på kosten fram tills dess. Äter bara ett stort mål om dagen, dvs antingen lunch eller middag. Det andra stora målet byter jag ut mot en sallad eller liknande. Frukost äter jag frukt, smoothie eller liknande. Jag äter även mycket frukt som mellanmål. Jag är aldrig hungrig och äter fortfarande lika mycket godis (vilket är ganska mycket).

Jag började med at se till att få en rutin. Jag sa till mig själv att ge mig ut varje dag även om det bara skulle bli en kilometer. Detta för att få in rutinen.

Idag springer jag ett långpass i veckan + 20 km, ca en till två 10 km samt ett par 5 km.

Jag ser fram emot mina pass varje dag och kosten i kombination med löpningen har gjort att jag fram tills nu har gått ner från 106 till 94 kg.

Jag känner mig mycket rörligare, smidigare och har betydligt mer kraft än tidigare.

Jag är inte speciellt påläst om kostlära och det finns säkert många synpunkter på hur jag gjort. Men som jag ser det så är ekvationen ganska enkel. Det har att gör med hur mycket man rör sig och vad man sätter i sig och självklart samtidigt må bra.

Mitt mål med min löpning är att må bra och samtidigt göra något jag tycker är kul.

Som svar på den övergripande frågan så kännerjag att de 12 kg jag gått ner gör en otrolig skillnad i muskler, leder och höfter. Du har betydligt mer kraft i backar mm. Kanske sitter detta i psyket men det är så jag upplever det.

/Jimmy
1973 • Åkersberga
#32
15 augusti 2008 kl 07:56
Gilla
Jimmy: jättegrattis till viktnedgången och kul att löpningen går bättre! Dock så är tillvägagångssätt typ helt fel =) Det är mkt bättre att äta tre st bra måltider och två mellanmål. Att göra som du gör ger bara ojämt blodsocker och ett stort godissug.

Fast har man inte någon lust eller motivation att sluta äta godis så går det ju inte =)
1969 • Amsterdam
#33
15 augusti 2008 kl 10:10
Gilla
Hej!
Jag ville egentligen bara flagga för det att gallan som hjälper till och löser upp fettet så att vi kan förbränna det faktiskt hanterar vissa öppettider. Den bommar igen på natten och det är därför man skall låta bli att äta fett efter kl 18.00-19.00 på kvällen.
Fettet hamnar annars ´på hyllan´ (som väl befinner sig någon stans runt midjan) för att tas om hand vid ett senare tillfälle.

Jag hittade också av en slump en länk där det står mycket utförligt om fettförbränning. http://www.golfkost.se/empty_32.html
(ps. jag är ingen golfare)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.