Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 4623 visningar

Vilka skor för löpband och vilka i spåret?

#1
24 juni 2018 - 10:54
Gilla
Sprungit på löpband ett tag nu och tänkte jag skulle komma igång utomhus också. Blir nog mest mjuka spår med sågspån och kanske lite grusväg.

Har ett par Saucony Guide Iso och ett par Saucony Omni 16 att välja på. Båda ganska nyköpta och gått ca 5 mil vardera på löpband. Kan inte säga att jag känner någon skillnad på dessa.

Tänkte att ett par skulle få vara med utomhus och ett par får stanna på löpbandet. Några tankar om hur jag ska välja?
#2
28 juni 2018 kl 13:19
Gilla
Ingen?

Vad jag förstår så har Omni 16 mer pronationsstöd än Guide ISO.
Har detta någon betydelse för valet?
1987 • Västerås
#3
28 juni 2018 kl 16:38
Gilla
Enklaste sättet att välja är att testa båda skorna på samma stäcka, helst flera gånger. Sen utvärdera vilka som är skönast, då de på pappret verkar vara väldigt lika så borde inte spela så stor roll vilka du väljer. Att välja rätt skor är ibland svårt och handlar väldigt mycket om smak och vad ens fötter behöver.

Nu har jag själv ingen erfarenhet av någon av skorna, men båda verkar mer vara gjorda för asfaltslöpning, vilket kan vara en nackdel på mjukare/lösare underlag. Men inte nödvändigtvis. Asfaltslöpning kräver oftast mer dämpning medans lösare underlag (framförallt ojämnare) behöver oftast mer grep enligt min erfarenhet

Skulle säga att pronationsstöd har ingen påverkan på valet, då det handlar om fotens rörelse när du sätter ner den i marken, som jag förståt det.
#4
29 juni 2018 kl 21:15
Gilla
Tack!
Kommer att göra som du föreslår så får jag se sen.
Och det stämmer nog att dessa två är ganska lika.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.