Löpning Träning 6 inlägg 2482 visningar

Löpträna i Turkiet

Johan Olsson
1972 • Lund
#1
4 augusti 2008 - 22:33
Gilla
Jag ska till Turkiet 2 veckor i mitten av augusti. Hur tror ni det går att löpträna där, det är väl ca 35 grader varmt. Det känns trist att inte röra sig under 2 veckor men samtidigt är det kanske att riskera hälsan, eller vad tror ni?
Ska bo på Hanes Family Resort i Side, om någon varit där kan ni ju komma med några bra tips.
Patrik Billberg
1973 • GBG
#2
5 augusti 2008 kl 10:46
Gilla
Vad jag har hittat så verkar dom ha fitness rum. Men om du skall ut och springa kan jag rekommendera att springa väldigt tidigt på morgonen då det inte har hunnit bli så varmt sen när löprundan är klar så tar man ett morgon dopp och sen frukost perfekt start på dagen..;-)
1985 • Göteborg
#3
5 augusti 2008 kl 11:30
Gilla
Hej Johan! Jag var i Kemer i mitten av juni, det ligger inte så långt ifrån Side. Jag sprang vid 6-tiden på morgonen och det gick jättebra. En bonus är att det knappt är någon trafik ute, så man kan springa på de annars trafikerade vägarna. Det är oxå kul att komma lite utanför turiststråken till aplsinlundar, pinjeträd och hus med lösspringande hönor!
Malin Holmgren
1982 • Östhammar
#4
5 augusti 2008 kl 12:14
Gilla
Är man i Side kan man ta sig bort mot Titreyengöl (jag tror att det stavas så) som är ett område ovanför östra stranden, runt all-inclusive-hotellen. Där finns det skog och fina miljöer att springa i (och skugga om man vill undvika solen).
1979 • Göteborg
#5
5 augusti 2008 kl 19:39
Gilla
Hej Johan.

Håller med Karin, morgon löpning är enda alternativet. Sen är det en bra idé att ta ett riktigt långpass innan du åker. Då kan du se de första dagarna på semestern som vila med gott samvete. Tar du ett långpass till när du kommer hem så kan du ju även se ett par dagar i slutet av semestern som uppladdning.

Karin: Kollade på dina rundor och kan bara säga att jag blir grymt imponerad! Jag var också i Kemer i sommras och sprang men jag pallade inte värmen riktigt och fick inrikta mig på kortare pass. Fick dock till ett fint backträningspass upp till toppen med flaggan varmt och jobbigt men skönt efteråt. Åter igen, bra jobbat.
/ Jon
Mr. B
1963 • Hemma
#6
5 augusti 2008 kl 20:21
Gilla
Just det, löpning i soluppgången måste det bli. Allt annat är för varmt eller för mörkt.
Kom också ihåg att så långt söderut går solen upp väldigt snabbt, och temperaturen också. Det är nog bara ca 90 minuter mellan "för mörkt" och "för varmt".
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.