Löpning Tävlingar & Motionslopp / Budapest Half Marathon 9 inlägg 2834 visningar

Halvmaran i Budapest

Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#1
27 juli 2013 - 16:03
Gilla
Hej

Är det någon av Er som har sprungit Budapest Halvmarathon och som kan dela med sig om sina erfarenheter kring loppet? Organisation/temperatur/folkfest?
Jag är anmäld men har dragits med en hälseneinflammation länge och typ vilar från löpning och köra alternativt och tror jag ska kunna genomföra. Det skulle dock underlättas m det inte var så backigt då det sliter mer på hälsenan än om det är flackt. Tack på förhand:)
Karibou
1976 • Sundbyberg
#2
28 juli 2013 kl 21:24 Redigerad 28 juli 2013 kl 21:26
Gilla
Har inte sprungit Budapest halvmara, dock sprang Budapest marathong 2011 (mitt 1:a mara). Budapest är riktig backig stad DOCK inte alls där man skall springa. Jag kollade på banan och det är "ungefär" som en del av maran.

Det som kan kännas liiite jobbigt är när man springer på sidan av Danuben eftersom det blir lite höjdskilnnader på väggarna. Men ärligt talat, ingeting jämfört, men Göteborgsvarvet eller Stockholmsmarathon. Du fixar lätt 10min snabbare i Budapest jämfört med GV i år!

BARA det inte blir för varmt. 2011 hade vi 15grader när maran började och vid km39 hade vi nått 40grader... super soligt och ingen moln. Året innan, om kommer ihåg rätt hade det varit rätt tråkigt höstväder...

Så till frågan gällande banan: inte flack, men inte backigt heller.

Jo, gällande organization - en gång till känner jag bara Budapest maran , men antar att det är ganska lik (samma organisation...). Rätt lätt att hämta nummer, rätt mycket folk på banan... Ingen GV alltså, men väldigt trevligt

Lycka till med springandet (och ha det kul i Malmö!)
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#3
1 augusti 2013 kl 11:27
Gilla
Tack snälla för ditt utförliga svar! Nja 10 min snabbare blir det inte eftersom jag varit skadad sen februari och har från mars till nu genomfört Göteborgsvarvet och ett milpass samt ett 3 kmspass igår, MEN har cyklat mkt och hoppas att det ska kompensera lite. År osäker på malmö eftersom jag inte vill riskera Budapest. ska köra en triahtlontävling nu på lördag o där är löpn 6.5 så jag hoppas jag får gott besked. ser att du kör toexctensions...har du också haft problem? Lycka till dina tävlingar!=)
Karibou
1976 • Sundbyberg
#4
2 augusti 2013 kl 17:15
Gilla
Har gått snett för 13 dagar sen och hälsena fick stryk. Så tåhävningar skall göras. Senaste 13 dagar har det blivit cykling, tåhävningar och styrka (liiiite simning oxå) för att få hälsena att bli bättre. Har kört nu två testpass och det verkar gå bra (inte fort, men bra). En vilodag till och då testar jag på asfalt igen (Yippie!)

Ha det så kul!
(ingen Malmö för min del, vill ej riskera hälsena!)
1967 • Strängnäs
#5
2 augusti 2013 kl 20:27
1 Gilla
Kom hem från Budapest i dag, var där i fem dagar och sprang tre pass. Jag sneglade lite på Marathon-kartan.
Loppet går huvudsakligen på Pest sidan, det betyder att det är helt platt. Den delen som är på Buda-sidan är precis vid donau= inga höjdskillnader där heller. Broarna är låga, ingen västerbro eller Götaälvsbro där inte.
Om du vill ha ett pass dagen innan. Stick till Margaretha ön, den har en löpbana i ytterkant runt hela ön, dryga fem km.
csaba
1973 • Malmö
#6
2 augusti 2013 kl 20:46 Redigerad 2 augusti 2013 kl 21:43
1 Gilla
Jag sprang också Budapest Marathon -2009 och var mycket imponerad om hur bra organiserad loppet var.
Tyckte inte heller banan var speciellt jobbig.

Jag som är infödd Budapestbo, med mycket släkt kvar i Budapest så planerar jag att springa både Hel och Halvmaran säkert igen.

Lycka till och återkom gärna med hur du upplevde loppet.
1970 • Ekerö
#7
2 augusti 2013 kl 22:27
1 Gilla
Jag sprang Budapest Marathon 2012 och hoppas verkligen att du kommer iväg. Banan går mkt längsmed Donau vilket ger lite friskare och fuktigare luft. Banan är snabb även om det är många kraftiga svängar där man möts i motsatta filer o.s.v. Organisatoriskt går det kanske inte riktigt att jämföra med Stockholm Marathon, men allt behöver ju inte vara helt perfekt..... Dessutom är det riktigt billigt att anmäla sig och att ha en skön stund i vackra Budapest med god mat och promenader. Jag åkte dit med familjen och bokade på inrådan av en Ungerska, boende på Spa-hotellet Danubius Health Spa Resort på Margitsziget ön mitt i floden. Det var grymt skönt att på marathonkvällen efter en god middag, dra på sig badrocken, ta hissen direkt ner till SPA-avdelningen och gå i varma och kalla källor om vartannat. Benen blev som nya igen! Margit ön kan rekommenderas. Inte mkt till trafik och trevliga parker. Lycka till!
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#8
5 augusti 2013 kl 11:20
1 Gilla
Tack alla för info och ni är så härligt positiva så man bir ju jättesugen och längtar att få stå på startlinjen. Iväg kommer jag sen får vi se om hälsenorna håller hela loppet. Skönt att höra att det är relativt platt, Jag gillar annars backiga banor men nu känns det enkom som en lättnad då det frestar så mkt mer och gör mer skada. Margitön ska vi kolla in !! Återkommer när loppet är avklarat=)!
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#9
5 augusti 2013 kl 17:57
Gilla
Jag är lite sugen på denna halvmara, känns som en bra mara att debutera på :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.