Löpning Träning 359 inlägg 8747 visningar

Utmaning

1966 • Humlarp
#1
1 april 2013 - 00:51
Gilla
Du som vill utveckla din löpning och vet att du i såfall borde gå ner några kilo och skära ner på alkoholkonsumtionen.
Jag utmanar dig och mig i att inte dricka någon alkohol och ej heller inta varor som motverkar viktnedgång. Kan ju tolkas som all föda, men ni fattar vad jag menar.

Utmaningen gäller i fyra veckor. Låt oss därefter springa 10 km och sikta på personligt rekord.
Om det finns intresse så återkommer jag med tid för loppet. Pris till de tre som slår sitt pers med flest sekunder.

Anmäl dig i denna tråd.
kan bli kul!

vänligen
Mats
< < < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > > >
1972 • Täby
21 april 2013 kl 06:59
Gilla
mats>> Wow, bra jobbat!!!
Linda Olsson
1972 • Hällestad
21 april 2013 kl 09:39
Gilla
Snyggt Mats! Grattis!

Här i hemmet har utmaningen smittat av sig. 8-åringen tyckte att hela familjen skulle hålla upp med godis fram till midsommar, vilket vi hakade på direkt. Som belöning tar vi en tur till Tom Tits och Busfabriken (6-åringen ville ju också bidra till familjeutmaningen). Den här tråden ger ringar på vattnet!
1972 • Täby
25 april 2013 kl 13:28
Gilla
Dags att väcka liv i tråden inför helgens frestelser! Och snart är det Valborg.... ;-)

Linda>> Kul att hela familjen kör godisfritt!
Mona M
1971 • Östersund
25 april 2013 kl 17:02
Gilla
Det går väl inte riktigt så bra som jag skulle vilja tyvärr.
Eller...jag har fortfarande inte ätit vare sig choklad eller något annat "snask" men det går inte lika lätt nu som i början.
Jag känner lukten av chokad fast det inte finns något i närheten och när jag ser gamla chipspåsar som tinar fram i dikena så kan jag känna smaken i munnen.
Och av någon anledning som jag fortfarande inte förstår så tyckte jag att det var en bra idé att köpa tre 10-pack med twix dubbelbitar.

Behöver jag säga att jag starkt börjar ifrågasätta min mentala hälsa :-D

Löpningen går inte heller bra.
Jag har jobbat så mycket att jag inte hunnit så många pass jag skulle vilja.
Har iaf haft barmarkspremiär vilket gick så där.
Hur sjutton gör man för att hålla tempot nere och inte ta ut sig på en gång?

*Kämpar vidare*

Önskar alla lycka till de sista 10 dagarna.
Christian Eriksson
1968 • Lövestad
25 april 2013 kl 21:07
Gilla
Bra försök där, Mona, men det är faktiskt 16 dagar kvar på Utmaningen ;) Mats flyttade fram slutdatumet till den 11:e Maj pga tävling och kanske andra skäl, så du får kämpa på ett tag till!

Synd att du inte får ordning på löpningen, det hjälper åtminstone mig en hel del att hålla igång kroppen - börjar nästan missbruka löpningen i stället för godis :) Försök att inte forcera fram något för att du känner dig pressad, se varje tillfälle att springa som en bonus, och håll nere tempot. Du tjänar inget på att skada dig nu.

30 stycken Twix? Du gör det inte enkelt för dig själv, men det kanske är hela idén?
Mona M
1971 • Östersund
25 april 2013 kl 21:26
Gilla
@Christian
Det är ju ingen sport om det är enkelt :-D

Men...jag har helt missat att det blev förlängt, jag som skulle på after work med hockeymorsorna som jag kör min andra utmaning med. Hade ju planerat in en Briska eller två där...

Nu är det lugnare i en vecka på jobbfronten så i morgon ska jag ut igen.
Jag är inte så nervös över skador. Jag har långa ben och har ett naturligt tempo som mina lungor tyvärr inte hänger med på riktigt.

Att hålla igång hjälper absolut mig också. När jag tränar regelbundet har jag inte alls samma sug. Tyvärr blev det mycket jobb nu en vecka och jag har varit för trött för att träna, och då kommer suget.

Kanske bra med en förlängning då så jag har en chans att få till den där jäkla milen :-D
1966 • Humlarp
28 april 2013 kl 09:00
Gilla
Det lönar sig verkligen att vara med i utmaningen. Gjorde 1.38 på sydkustloppet igår!
1972 • Täby
28 april 2013 kl 09:09
Gilla
mats>> Vilken bra tid, grattis!!! :-)
1966 • Humlarp
28 april 2013 kl 09:47
Gilla
Tack Elin!
Christian Eriksson
1968 • Lövestad
28 april 2013 kl 11:53
Gilla
Snyggt Mats, ska bli väldigt intressant att se vad du klipper milen på den 11:e!

Själv har jag en krånglande höft(muskel), så det är väl inte så troligt att jag tar något PB om två veckor, men utmaningen har varit enbart positiv för min hälsa så någon minut hit eller dit spelar mindre roll ;)
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
29 april 2013 kl 10:32
Gilla
Hallå där utmanare!

Förra veckan var inte speciellt kul för min del, hade väl stressat lite för mycket och åkte på magkatarr eller nåt liknande, med kramp, kallsvettningar och allmän trötthet. Tränade inte på hela veckan, men kände mig lite bättre framåt fredagen så jag bestämde mig för att i alla fall delta i Laxaloppet 10 km i Halmstad. Det kändes jobbigt, kroppen var inte helt med på noterna, men det gick ändå rätt hyfsat: 1.02.18. Fortfarande inte under timmen!!!!
Vikten har krupit ned under 73-strecket och en och annan centimeter har försvunnit från midjan, så det känns bra!

Jag kommer inte att ha något lopp att köra den 11 maj, men jag får väl ta en av mina vanliga milrundor och regga tiden som vanligt. Ska ge mig på Göteborgsvarvet för andra gången helgen efter, så jag får väl ta det som en uppvärmning.
Linda Olsson
1972 • Hällestad
29 april 2013 kl 12:27
Gilla
Bra jobbat Mats! En riktigt snygg tid - grattis!

Jag kommer liksom Lena att regga en runda på 10 km här hemma den 11:e maj. Ska bli riktigt kul med vetskapen att alla ni andra utmanare gör samma sak denna dag - springer 10 km tillsammans.

Och det ska bli kul att se om bättre matvanor även ger resultat i tid, på vågen och brallorna syns det ju faktiskt och på humöret... - hurra!
1974 • Reftele
29 april 2013 kl 13:43
Gilla
Bra jobbat alla är själv besviken över att jag inte såg utmaningen när den drog igång. Lite ent att hoppa på tåget här. Dock inte försent att utmana sig själv. Drar ni igång en utmaning igen snart ska jag försöka att haka på. Lycka till alla med erat kämpande mot era olika "demoner" och mot bättre tider.
Lotta HJ
1962 • Berghem
29 april 2013 kl 14:00
Gilla
Jag gör också som Lena och Linda, har inget lopp den 11/5 utan springer en milrunda hemma. Förra veckan blev det inte så mycket sprunget, mådde lite skrutt, hoppas på att denna veckan bli bättre!
Nu gäller det mest att hålla sig frisk och pigg inför Gbg-v den 18/5, det börjar dra ihop sig, kul!!
Lycka till ni alla här i utmaningen även i fortsättningen!
Mona M
1971 • Östersund
29 april 2013 kl 15:40
Gilla
Inte heller jag har något lopp att springa den 11:e så jag kör på som vanligt och kör en runda här hemma någon gång under helgen. Den 11:e kommer jag dessutom ha jobbat natt så jag får se om jag kör dagen innan eller dagen efter istället.

Tyvärr går det inte riktigt som jag vill.
Om jag bortser från själva ätandet (som fortfarande går bra även om det var svårt att tacka nej till friterad banan och glass som ingick i buffén på kinarestaurangen i helgen) så verkar det skita sig helt med löpandet.

Jag var till en sjukgymnast idag och även om hon inte sa att jag inte fick springa så vill hon att jag håller det på en måttlig nivå. Jag ska inte utsätta mig för något "som gör ont under eller efter". Jag får ju nästan alltid ont när jag springer så det får väl bli korta fjösrundor då :-(
Dessutom vill hon skicka mig vidare till en neurolog med orden "jag vill inte skrämma dig, men..."

Men jag har i alla fall gått ner 2 kilo så lite glad kan jag vara ändå :-D
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
30 april 2013 kl 11:14 Redigerad 30 april 2013 kl 11:13
Gilla
@ Lotta HJ:
Kul att du också ska springa Gbg-varvet! Har du sprungit förut? För mig blir det andra gången, och det kan inte gå sämre än förra året ;-)) Jag tänkte ta ett riktigt långt pass nu till helgen och sedan köra max milen fram till varvet. Som du säger, det gäller att hålla sig frisk och hel fram till dess!

@Mona: Det låter inte kul, var någonstans har du ont när du springer? Neurolog... det låter verkligen inget vidare. Du får hålla oss uppdaterade, lycka till!
Lotta HJ
1962 • Berghem
30 april 2013 kl 11:54
Gilla
Hej Lena! Jo, jag har sprungit varvet fyra gånger tidigare, fick göra uppehåll förra året då jag varit mycket förkyld och inte kunnat träna på ordentligt. Tycker det är ett riktigt kul lopp och ett bra mål som peppar mig att hålla igång! I år känner jag mig mer och bättre löptränad jämfört med tidigare då jag också tränat mer annat, men man vet ju aldrig ändå... :-)
Tror att jag ska anmäla mig till något ytterligare lopp i sommar/höst, för det brukar kännas lite "tomt" när Varvet är över. Finns ett millopp i Varberg i juli och ett i Borås i september som jag funderar på. Vet inte om jag vågar mig på LL... har sprungit Tjejlidingö en gång men LL är ju något längre :-) !
Nu får vi alla i utmaningen peppa varandra till att fixa Valborg och lediga dagar utan godisfrossa och dylikt! Kämpa på!
Och Mona, har tänkt en del på dig och dina inlägg här i tråden och instämmer i Lenas lycka till!!!
1972 • Täby
30 april 2013 kl 13:07
Gilla
Mona>> Jag har haft problem med ljumsken och läkaren trodde det kunde vara en nervinklämning i ländryggen. Då blev jag remitterad till en neurolog, eftersom de kan det där med nerver.

Bra jobbat med maten och kul med viktnedgången!

Lena & Lotta> Då ses vi i Göteborg, för jag ska också springa. Det blir tredje gången för mig. Ett roligt lopp!




Mona M
1971 • Östersund
30 april 2013 kl 13:47
Gilla
Tack för ombry :-)

Det är nog inte så illa som det låter med neurologen, men hon tyckte att flera av mina symptom var lite oroande och eftersom hon som sjukgymnast inte kunde hitta vart det felar så ville hon skicka mig vidare.
Bara det att hon tog mig på allvar och sa att det inte ska vara så här gjorde mig glad.
Jag är ju van att gå till HC-läkare som bara får mig att känna mig inbillningssjuk.

Mina största problem är att händer och fötter domnar bort när jag springer plus att jag får "kramp" i ryggen.
Krampen kommer även när jag kör magövningar och därför trodde jag att jag hade en tajt höftböjare men tvärtom så var de mycket bra på båda sidorna.
Jag har även obefintliga muskler (till och med i händerna) och har tydligen inte muskler nog för att springa, iaf inga längre sträckor.
Jag har även tremor så om jag får träffa en neurolog kanske jag har turen att få förklaring till det också.

Egentligen har jag ju en rätt "bra" kropp så jag känner mig lite gnällig nu, men det är frustrerande att träna flera dagar i veckan i flera år och aldrig bli bättre. Jag vill ju kunna springa en mil och då fungerar det inte att få blodsmak i munnen efter 400 m bara för att man kör 6:00 tempo istället för 6:40 tempo.

En person sa till mig igår att jag får väl hitta någon annan rolig sport som jag klarar av då, men jag fungerar ju inte riktigt så.
Jag är ju liksom aningen envis av mig och har jag bestämt mig för att klara av att springa så j***ar ska jag göra det också ;-)

Lycka till med träningen alla.
1971 • kristinehamn
30 april 2013 kl 15:47
Gilla
HOHO en månad nu bastu och bärs väntar nu.
Tack för hjälpen Mats tror inte jag har varit utan öl så här länge sedan moppeåldern.
< < < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.