Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13070 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1982 • Uppsala
#81
22 april 2013 kl 23:56
Gilla
Jag sitter och kollar lite på träningsprogrammen. Ni får verkligen göra nån förändring där. De gamla veckorna gick iaf att läsa, men så som det ser ut nu så är det bara rörigt.
Acke5
1959 • Göteborg
#82
23 april 2013 kl 00:50
Gilla
Lätt förvirrad just nu, men i sinom tid kanske jag lär mig att hitta även på den här siten?

Instämmer i mångas kommentarer; en av jogg.ses bättre egenskaper var att den var snabbladdad jämför med de flesta andras sidor. Den konkurrransfördelen verkar ha blivit mindre nu?

Synd att vi inte fick möjligheten att registrera kadens även på löppassen - något som har varit efterfrågat.

Gillar veckosammanställningen i träningsdagboken.
1963 • Linköping
#83
23 april 2013 kl 06:51 Redigerad 23 april 2013 kl 06:55
1 Gilla
Jag tycker att det är synd att man har valt att lägga den gröna "huvudmenyn" i överkanten men inte i den fasta delen, det kräver väldigt mycket scrollande.

Kan man inte lägga den högst upp i den delen som inte scrollar? De allra flesta kommer nog väldigt sällan välja mellan "jogga", "svettig", "cykla" "tri" och "skid", jämfört med alla de val man gör från "start", "träning osv. i den nya gröna menyn.

Enda fördelen är väl i så fall att man slipper se den översta reklambannern.
1970 • Nordingrå
#84
23 april 2013 kl 06:59
Gilla
Har samma problem som Johan F då jag använder sajten via Iphone. Det laggar och laggar och laggar. Just nu är sidan helt enkelt inte möjlig att använda från min mobil vilket är synd då jag ofta är inne på jogg via denna. Detta måste ni försöka att lösa, snälla.

Har inte kollat runt så mycket för övrigt (kommer ju inte in på sidan...) men sidan ser tilltalande ut så det är nog bara en invänjningsprocess.
Liselott Stjernström
1968 • Avesta
#85
23 april 2013 kl 07:20
Gilla
Snälla, ta bort den suddiga bilden i bakgrunden. Den ger mig huvudvärk :)
anna
1980 • Malmö
#86
23 april 2013 kl 07:52
Gilla
Jag tycker att den är helt okej och är mycket snyggare än den gamla sidan. Fungerar bra i Firefox, och jag har inte hittat några problem än så länge. Träningsdagboken med kalendervyn känns mer lättöverskådlig än tidigare, även om färgerna där är lite väl bleka.
Över lag- I like.
1969 • Stockholm
#87
23 april 2013 kl 08:00
Gilla
Ja, snabbt går det på hemdatorn med Win7/FF, så inga problem med det här, men en sak som är både retsamt och ofattbart är att markeringen av olästa inlägg (grå bakgrund) fortfarande bara funkar på första sidan med olästa inlägg i en tråd. Spiller de nya inläggen över på en ny sida, ser dessa lästa ut då man växlar till den.

En annan sak som jag inte förstår att det fått vara okommenterat är att namnet "SVETTIG" (och särskilt i versaler) är nog det sämsta tänkbara för en träningssite/koncept/vad det nu är. Fanns det verkligen inget bättre träningsrelaterat ord som inte var upptaget?
1969 • Åkersberga
#88
23 april 2013 kl 08:10 Redigerad 23 april 2013 kl 08:10
Gilla
Kan inte beskriva det bättre än dissonans. Alla hopp mellan typsnitt, former och färger och den suddiga bakgrunden skapade ett stressmoment som den förra sidan inte hade. Märker efter några dagar att det inte lockar att gå in på sidan längre. Känns dött liksom.
Tillsammans med att webläsaren i mobilen kraschar kommer jag om känslan fortsätter någon vecka till se mig om efter en annan träningssajt, alt logga lokalt.
Trist
Olof
1975 • Göteborg
#89
23 april 2013 kl 08:12
Gilla
Med den nya designen går det inte längre att läsa jogg.se från min android telefon, all text blir en massa konstiga tecken.
Annars tycker jag det nya typsnittet är jobbigt att läsa på datorn, den gamla sidan var bättre.
1984 • Solna
#90
23 april 2013 kl 08:35
Gilla
Det går jättesegt på min iphone (text renderas om hela tiden, det stuttrar när jag scrolla). Listan över forumtråd renderas aldrig och blir bara gröna pixlar...

Och trots att jag väljer "kom ihåg mig", så blir jag utloggad hela tiden på iphone. Innan det här funkade detta.
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
#91
23 april 2013 kl 08:45 Redigerad 23 april 2013 kl 08:47
Gilla
Det lär ta ett tag innan man vänjer sig men jag tror att det kan bli bra efter lite finjusteringar.

Det finns en del saker som jag inte tycker om. Här är de två största sakerna.

Det första är att när jag går in på artiklar under jogg så får jag upp en massa artiklar om cykling och triatlon. Kan inte dessa artiklar flyttas så att man kan läsa dom under CYKLA och TRI. När jag är på JOGG vill jag läsa om löpning. Cykling och triatlon är för mig helt ointressant.

Det andra är senaste händelser på förstasidan. Kan ni inte ändra det så att man kan se de senaste artiklarna och kompisarnas träning istället. Helst separerat så att de finns på vars en plats. Det helt ointressant att se vad en helt okänd människa har loggat för träning.

Edit:
Såg nu att när jag loggat in så ser jag mina kompisar träning istället.
1975 • Borlänge
#92
23 april 2013 kl 09:01
Gilla
Jag tror man vänjer sig med den nya designen rätt snart, surt att det verkar betatestats lite för dåligt.

Ny design i all ära, men jag förstår inte varför ni inte lägger ner utvecklartiden på att byta forummotor till en med tapatalkstöd samt förbättrar statistiken, och med förbättrad statistik menar jag PB visning på alla olika distanser (Cooper, 1km, 5km, 10km, 15km halvmara osv - som på Endomondo).
Oskar Lundgren
1975 • Alingsås
#93
23 april 2013 kl 09:04
Gilla
Vill bara meddela att vi jobbar på för glatta livet med alla problem. Ett av det största prestandaproblemen fick vi nog ordning på i går kväll. Vi tar till oss alla synpunkter, även om vi inte hinner svara på allt...

Som jag tidigare skrivit har vi testat i IE, Chrome, Firefox, Safari, Win/Mac, iPhone/iPad/Android utan att stöta på många av problemen som nämns i tråden. Nu när vi vet om att problemen finns ska vi givetvis se till att fixa dem, så håll ut!
Daniel Gunnarson
1972 • Stockholm
#94
23 april 2013 kl 09:05
Gilla
Som någon sa, använd gärna samma färger i Kalender som i Detaljer, helst de mörkare för tydligheten.
1965 • Bollnäs
#95
23 april 2013 kl 09:07
1 Gilla
Så fruktansvärd dålig tycker jag inte sidan ser ut, i stort sett ser den OK ut. Är nog en vanesak, om några dagar då man vant sig och efter lite finjusteringar så kommer det bli bra tror jag. Men tar man bort bakgrundsbilden så kommer det genast bli mycket bättre. Då är det inte så mycket som stör i bakgrunden.
http://oi35.tinypic.com/w1v3oo.jpg
1965 • Täby
#96
23 april 2013 kl 09:12
Gilla
Här är mina kommentarer. Använder bara forum.

Som sagt tidigare, jag ser kan inte utläsa lästa/utlästa trådar (allt verkar fetstilat) på IE 10 Classic / Win8. Funkar på min Android mobil. Sitter nu med mobilen bredvid datorn.

Känns som om design har potential att får en modernare touch. Men behövs finslipning.

Bakrundsfotot verkar overkill.

Runda foton..., nej (sorry).

Renodla typsnitt och storlekar. Färre och mer konsekvent. Titta på ett foruminlägg som exempel: Runt foto, grön text för namn, liiten text för år och ort, grå text för datum/tid, stoor kursiv text för nummer. För mig skulle det räcka med samma typsnitt och storlek mellan alla dessa - skulle rimma bättre med den i övrigt mer moderna känslan.

Inte säker på att grå ruta bakom text i inlägg tillför något. Kanske att använda denna grå bakgrund på "modermeddelandet" som nu är grön, plus att modermeddelandet inte behöver ha ett större typsnitt (känns som att nån skriker åt en).

Ingen sågning. Med lite finslipning så känns det som att det kan bli bra. :-)
Daniel Becker
1973 • Vaxholm
#97
23 april 2013 kl 09:33
Gilla
Massa finslipning behövs, hoppas ni får till det. Alla dessa färger och olika typsnitt och fält får min huvudvärk att komma fram efter enbart 3 min på sidan. Älskar jogg från grunden tro inget annat men den nya plottriga designen är otroligt enerverande och rörig. Knappast testat innan eller?....
1980 • Västerås
#98
23 april 2013 kl 09:47
Gilla
Vet inte om någon annan skrivit det men jag skulle rekommendera att tona ned bakgrunden likt http://www.lopningforalla.se/.

Antingen dra ned opaciteten rejält och/eller göra den svart/vit.

Det är lite rörig med färger överallt. Annars tycker jag den nya sidan är toppen.
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#99
23 april 2013 kl 10:48
Gilla
* Tar lång tid att ladda i IPhone.

* För många olika typsnitt och storlekar på texten. Blir bara rörigt.

* Den gröna menyraden borde ligga fast i toppen så man slipper scrolla upp varje gång man vill förflytta sig på sidan.

* Varför runda bilder i IPhone men fyrkantiga bilder på datorn? (Internet Explorer 8).

* Informationen om tid, sträcka och hastighet på kompisar (och mina egna) träningspass som kommer upp i träningsflödet på startsidan är alldeles för smått och otydligt.

Krister Lundberg
1968 • Vega
23 april 2013 kl 11:10
Gilla
Funkar dåligt på Samsung Tab2. "Bilden" i början är gigantisk, man kommer inte åt menyraden. Är nåt felinställt eller? Funkar annars på IPad och Samsung S3
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.