Löpning Kost & Näring 53 inlägg 7493 visningar

Müsli

1973 • Motala
#1
18 februari 2013 - 16:11
Gilla
Tänkte äta lite nyttigare på morgonen, och tänkte äta müsli. Men problemet är att jag inte gillar varken fil eller yoghurt. Mjölk känns väl lite konstigt att ha till?? Vad har ni till müslin? :) Riskvikk tänkte jag kanske funkar? Men det är väl rätt mycket socker i?
< < < 1 2 3 > > >
1972 • Norsholm
#21
18 februari 2013 kl 20:12
Gilla
Du har ju stenkoll Sabine och då är det såklart bara att fortsätta på den banan.
Jag hade mer eller mindre inget val än att stoppa kolhydraterna totalt och har efter det upptäckt att det går bra att springa utan.

Jag úndrar lite smått vad Daniel som inledde tråden åt innan....
1965 • Uddevalla
#22
18 februari 2013 kl 20:46
Gilla
Fredrik: Jag tar mig igenom UI på havreplättar. Havregryn, mosad banan, ägg, olja, honung, bakpulver, salt, kanel blir en bra smet som steks till, ja just det, plättar. Jag tar dem med mycket blåbärssylt men vill man vara utan socker får man lov att skippa det.
1972 • Norsholm
#23
18 februari 2013 kl 21:44
Gilla
Jesper...Håller på att komponera ihop en egen variant av Runes kakor och läser lchf-recept på ostkaka för fulla muggar.
Satsar på att äta fett och få energi från fettet så jag klarar mig.

Kommer att inhandla ett antal bananer om jag känner att jag behöver något sånt.
En Coltingpannkaka är aldrig fel.
#24
18 februari 2013 kl 23:12
Detta inlägg har raderats
1981 • Skövde
#25
18 februari 2013 kl 23:12
Gilla
Mjölk funkar utmärkt till müsli, är man rädd för tillsatt socker kan man alltid göra sin egen blandning. Själv blandar jag havregryn, solrosfrön, torkad frukt och nötter.
1982 • Stockholm
#26
19 februari 2013 kl 09:38
Gilla
Den där "crunchy" varianten från Paulun som ni länkar till ovan, var finns haken?! Åt den på jobbet i fredags och konstaterade att den var "på tok för god" för att rimligen kunna vara så nyttig. Däremot kom jag aldrig till att kolla innehållet, är det honug eller någonting i, eller vad håller ihop bitarna?
1977 • Eskilstuna
#27
19 februari 2013 kl 10:47
Gilla
@Johan, en Googling säger att priset är haken, och att det är olja som håller ihop det hela.
1982 • Stockholm
#28
19 februari 2013 kl 10:49
Gilla
Tur att det inte var jag som betalade.. Tack för googlingen.. =)
Ulf Mårtensson
1958 • Borås
#29
19 februari 2013 kl 11:16
Gilla
1977 • Eskilstuna
#30
19 februari 2013 kl 11:22
Gilla
Ja Ulf, många "barn flingor", dvs dom med chokladsmak och kaniner på förpackningen osv, innehåller faktiskt ofta mindre socker än "vuxen müslin" som istället marknadsförs som om dom vore "nyttiga".
Gällivare
#31
19 februari 2013 kl 15:51
Gilla
Se dagens nyheter eller läs i tidningen om musli idag... 30% socker i de flesta...
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#32
19 februari 2013 kl 16:21
Gilla
Gillar man det inte ska det väl inte ätas? Ät det du tycker om. Sätt inte upp en massa regler för dig själv.
Jag drack en latte kl. 8 och en kopp the kl. 10 och sen körde jag ett relativt tufft pass.
Utan frukost alltså. Funkar det med
sabine
1978 • stockholm
#33
19 februari 2013 kl 16:28
Gilla
Men alltså, man kan väl bara läsa innehållsförteckningen! Finns både bra och betydligt mindre bra müslisorter... Och såna som är nånstans mittemellan...:)
1972 • Norsholm
#34
19 februari 2013 kl 17:08
Gilla
Frågan är om man vet vad man ska titta efter i innehållsförteckningen Sabine....
Att kalla någon musli bra frukost låter märkligt...
HR
1972 • Stockholm
#35
19 februari 2013 kl 17:33
Gilla
Tja Johan, för oss tränande individer tycker jag det är märkligt att föreslå ett ägg istället för müsli och kalla det för en "bra frukost".

Men våra kroppar fungerar ju olika, bevisligen.

Jag respekterar givetvis ditt val av kosthållning men du tror väl inte på allvar att alla får blodsockret upp i det blå av kolhydrater? VI är lika gamla du och jag och jag har sedan 17 års ålder ätit en högkolhydratkost och mår fortfarande prima av det - både under träningsperioder och mellan. Inga viktpendlingar, i princip aldrig sjuk; två-tre sjukdagar på 24 år plus EN vecka med halsont efter att ha jobbat en hel höst ute i konstant drag, det är allt. Inga flunsor, inga kräksjukor och utsätts för folk varje dag. De skador jag haft har ju inte varit kostrelaterade.

En del av oss mår faktiskt prima - verkligen - och har inga besvär som blodsockerrusning och snabbdippar. Inte heller äter vi en gång varannan timme för att hålla någon sugarhigh uppe. Snarare har jag problemet att jag sällan är hungrig och lätt jobbar på utan att tänka på mat - alltså precis tvärtom.

För oss blir det ganska tröttsamt att höra ifrån nyfrälsta som ska tala om för oss "hur vi ska må" när verkligheten för oss är en annan och i en tråd som handlar om fråga om müsli vill man kanske inte få ägg som förslag. Lika lite som jag skulle gå in i en LCHF-tråd och tipsa om maränger.

En del personer har sämre förmåga att bryta ner fett till energi och kan heller inte lära kroppen det. Kanske är jag en sådan person? Jag vet inte, jag vet bara att om jag vill springa långt och fort så duger inte annat än friska kolhydrater. Ska jag springa långt och långsamt kan jag äta vad som helst, till och med ägg.

Nu under vintern springer jag ju endast ett fåtal snabba pass men jag känner trots det av att jag äter ganska strikt LCHF på luncherna och att det sölar ner mitt tempo och min ork.
Inför våren blir det carbs galore och åter till sommarfart.

Var och en blir salig på sitt sätt. :-)
1972 • Norsholm
#36
19 februari 2013 kl 17:44
Gilla
Jag vet Henrik....att jag borde hålla mig lite tystare men det är lättare sagt än gjort....
Daniel som startade tråden ville inte bara ha ett frukostförslag eller ett musliförslag utan han talade om att han skulle börja äta nyttigt.
Det gick jag igång på...
Tydligen är vi alla olika och fungerar det som det gör för dig så är det klart att du kan och vill fortsätta så.
För mig var det inte så...
#37
19 februari 2013 kl 17:46
Detta inlägg har raderats
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#38
19 februari 2013 kl 18:08
Gilla
Ja, det går ju göra sin egen müsli också. De flingor och gryn man önskar om man äter spannmål, eller kanske bovete, och sen nötter, mandlar och frön. Rosta i stekpanna eller långpanna, kanske aningen honung till om man vill, eller smaksätta med kanel.

1981 • Göteborg
#39
19 februari 2013 kl 19:09
Gilla
Paulens musli var underbar, med sockrig vaniljy. till det. Och kebabrullen satt som en `smeck`under kvällen.
Så undra om min prestation sänks nu :-)
1972 • Mölndal
#40
19 februari 2013 kl 19:40
Gilla
Henrik #35 vilket fantastiskt bra inlägg, satt och retade upp mig allt eftersom jag läste tråden och funderade på vad jag skulle skriva men jag tycker du täcker in det alldeles ypperligt.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.