Löpning Träning 2 inlägg 3294 visningar

Smärta över fotryggen

Hanna Lindgren
1979 • Vårgårda
#1
18 februari 2013 - 16:05
Gilla
När jag springer (är ingen snabblöpare och inte nån långlöpare heller! men jag försöker och jag tränar inför varvet) får jag i perioder mycket ont över fotryggen, precis där man böjer foten. Det känns nästan som kramp och gör att jag nästan inte får med mig foten, blir som droppfot, och jag kan absolut inte vinkla foten uppåt för då smärtardet kolossalt. Detta kommer och går och jag ser ingen logik i det.
Är det början till benhinneinflammation?
1967 • Torslanda
#2
18 februari 2013 kl 16:26
Gilla
Kan möjligen ha att göra med hur du snörar dina skor. Har haft liknande problem i skor som varit för trånga upptil och med dålig snörning har det blivit värre. Byte av skor eller ändrad snörning ger mer blodflöde och mindre tryck där och det har hjälpt för mig. Du kan se tips på olika snörningar här tex. http://www.marathon.se/webb-tv/spring/utrustning/tre-smarta-s%C3%A4tt-att-sn%C3%B6ra-skorna

Jag är gammal ex-militär som går 10 mils vandringar regelbundet och här märker man av precis det du skriver om när man slarvar med snörningen mycket tydligt. Snabbt byte av snörning så har det alltid gått bort. Skadar inte att i vart fall testa.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.