Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2240 visningar

Överträning, infektion eller vad?

1976 • Alingsås
#1
27 augusti 2012 - 23:50
Gilla
Problemen började förra hösten. Hade tränat på bra under vår och sommar, och sprang sen ett par tävlingar under hösten. Då jag började träna igen efter en miltävling kände jag förkylningssymtom som sen inte ville ge med sig. Även vilo- och maxpulsen ökade markant, samtidigt som förmågan sjönk rejält. Då detta höll i sig i någon månad kollade jag upp hjärtat hos läkare, men de såg inga fel.
Tog det lugnt med träningen under vintern. Men ökade sen mängden till våren. Efter ett tag släppte det, jag tränade på allt hårdare och pulsen sjönk och formen blev allt bättre. Ett par veckor innan GBG-varvet körde jag en riktigt tuff träningsvecka och vilade sen. Men då jag skulle jogga lite lätt ett par dagar innan varvet kom samma symptom som förra gången, förkylning, pulshöjning och en kraftigt försämrad form. Förkylningen försvann efter ett tag, men resten är kvar.
Efter det har jag inte vågat träna särskilt hårt. Pulsen är fortfarande ganska hög och det känns som att jag lätt blir förkyld då jag tar i lite hårdare. Men annars har jag mått bra, inte känt mig svag eller trött i övrigt. Men det är väldigt frustrerande att inte kunna träna hårt och tävla, för det är ju det som är roligt.
Är det någon annan som har/har haft liknande erfarenheter? Hur gjorde ni för att komma tillbaka? Har aldrig haft tålamod att bygga upp en grundkondition lugnt och metodiskt, utan jag vill gärna köra på hårt och se snabba framsteg. Kanske är det så att jag tränat för hårt för mitt eget bästa. Men samtidigt tycker jag inte att jag kört så hårt egentligen, och sällan mer än 3 dagar i veckan. Det är frustrerande som sagt, så alla tankar och tips tas tacksamt emot.

1966 • Karlstad
#2
28 augusti 2012 kl 07:07
Gilla
Min lillgrabb drogs med något i den stilen även om det skiljer sig en del. Han visade sig ha en allergi vi inte kände till, Det är ju en möjlighet att kolla upp.
1983 • Vimmerby
#3
28 augusti 2012 kl 07:14
Gilla
För mig är det samma sak. Blir ungefär 3-4 mil i veckan. ofta mindre än så. blir ständigt sjuk men har inte märkt av nån formförsämring på samma sätt. men är ju typ sjuk varannan vecka mer eller mindre. Var hos doktor i fredags han trodde inte på överträning på grund av att träningsdosen inte var speciellt hög. Väntar på massa provsvar. Bland annat borelia mm.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.