Löpning Tävlingar & Motionslopp / Tavelsjö Halvmarathon 50 inlägg 9192 visningar

Ny halvmarathon i västerbotten!

1976 • Tavelsjö
#1
6 mars 2012 - 10:09 (Redigerad 6 mars 2012 - 10:11)
Gilla
Jag arrangerar tillsammans med Tavelsjö AIK en ny unik Halvmarathon i Tavelsjö, nära Umeå.
Tävlingen är på mestadels Asfalt och man startar och slutar mitt i Tavelsjö by. Det är en underbar natur kring Tavelsjön och mestadelen av sträckan springer man så att man har utsikt över sjön. Boka in 18:e Augusti ifall ni vill få ett minne för livet, det kommer bli en stor folkfest!
< < < 1 2 3 > > >
1967 • Umeå
#41
18 augusti 2012 kl 15:40
Gilla
Mycket fin bana och ett kanonarrangemang. Dock klarade jag inte värmen och hade fullt sjå att ens ta mig runt.
1983 • Umeå
#42
18 augusti 2012 kl 16:21
Gilla
Tycker det var ett fantastiskt arrangemang - faktiskt den folkfest som arrangören förutspådde! Vacker natur, grym publik, många vattenspridare utställda.

Har förvisso inte så mycket att jämföra med då detta var min första halvmara någonsin, men nu kan det ju bara gå utför.

Missade min måltid med mindre än minuten, lite surt, men nu kan man skryta med att ha spöat Jeppe Blomquist. Inte så dumt ändå.



Urban Markström
1969 • Umeå
#43
18 augusti 2012 kl 16:48
Gilla
Arrangemanget blev riktigt lyckat - kul också med all uppslutning efter banan, inte minst alla utplacerade vattenspridare! Själv upplevde jag däremot loppet som en smärre hadesvandring. Startade för hårt och blev snabbt stum efter den kuperade och periodvis mycket tuffa banan. Trösten är att de flesta verkar ha behövt åtminstone 5 minuter extra för att komma i mål i jämförelse med en slätare bana. Mitt snittempo per kilometer låg 5 sekunder över den på min senaste helmara. Hur upplevde ni andra banan?
Jenny-Ann Brodin Danell
1972 • Umeå
#44
18 augusti 2012 kl 16:59
Gilla
Jättefint lopp och trevlig (även om ganska utmanande...) bana! Värmen var dock hemsk. Jag tänkte bryta redan vid åtta kilometer, då jag fick yrsel, men lyckades på något sätt ta mig samma och komma tillbaka. Jag är lite sur över tiden...men samtidigt glad över att jag ens tog mig i mål.

Till alla snälla människor som hade ställt ut vattenspridare: tack!

Det här tål att upprepas :)
1969 • Lycksele
#45
18 augusti 2012 kl 17:11
Gilla
Det verkar som man valde rätt första tävling att göra... Det känndes som hela bygden gått man ur huse för att stå och heja på en, monterat upp vattenspridare man kunde svalka sig i och peppa en hela tiden. Sista uppför och upploppet när så mycket folk stod och hejade och skrek..ojoj är det sånt här man missat att inte sprungit tidigare....Helt klart kommer jag hänga på låset för anmälning om det blir nästaår också :-)
Sen att banan kändes riktigt tung, inget lika långt pass jag sprungit hittills har kännts så tufft men det får man lägga på kontot "bra träning"

/N - vi ses i Tavelsjö nästa år.....
1976 • Stockholm
#46
18 augusti 2012 kl 18:32
Gilla
Det var en väldigt tuff bana, det är bara att ta en titt på tiderna. Klart att vädret gjorde sitt till, men det var småkuperat hela vägen vilket gjorde att det sög i benen.
Sträckningen var bra, det är bitvis väldigt vackert där ute men det bästa var uppslutningen längs banan. I klass med betydligt större lopp.
Det enda negativa som jag upplevde var att det fanns för få stationer att dricka. Vädret kan knappast kommit som en överraskning för arrangörerna. Dom ropade dessutom ut att det skulle finnas var 4:e km, vilket inte stämde. Å andra sidan kunde man ju tagit med dryck själv.
Bruce B.
1962 • Söråker
#47
18 augusti 2012 kl 19:43 Redigerad 18 augusti 2012 kl 19:43
Gilla
Det var ett fantastiskt lopp. Jag håller med alla föregående talare. Banan ligger vacker där runt sjön. En ett varvs bana är alltid bättre än flera varv. Kombinationen av värmen och kuperad bana gjorde det tufft. Jag missade mitt mål med 4 minuter. 5 minuter från mitt PR men jag är ju äldre nu också ;)
Och vilken fest stämning från början till slut. Mycket folk ut längst banan och vilken heja rop vid målet. Fantastiskt!
Bra arrangemang.
Jag kommer gärna tillbaka!
1965 • Umeå
#48
20 augusti 2012 kl 09:00
Gilla
Verkar ha varit en bra tillställning. Själv fick jag stanna hemma och vårda en förkylning. Siktar absolut på att vara med nästa år.
1976 • Tavelsjö
#49
23 augusti 2012 kl 20:24
Gilla
Hej, trevligt att så många sprang och tyckte det var en trevlig tävling, det sporrar oss verkligen att göra om tävlingen nästa år. Eftersom det var första året som vi anordnade så försökte jag verkligen tänka på allt och nu med alla bra kommentarer vi fått så kan vi göra en bra "att tänka på lista" inför nästa år. Jonas jag såg att vi skrivit att det skulle vara en vätskestation var 4:e km och hoppas att vi inte lurade för många. Vi ändrade oss någon gång kring juni men glömde uppdatera på hemsidan där jag ser att det fortfarande står. Vi fick höra att vi var alldeles för generös med en vätskestation var 4:e km som var mitt utgångsmål eftersom tävlingen låg i Augusti så vi körde på var 5:e km. Med facit i hand skulle man kört på ursprungsplanen men vi satte upp ytterligare en kontroll 2km före mål eftersom det var så varmt. Vi återkommer snart med nya tag och jag meddelar när tävlingen åter är öppen för anmälan. Preliminärt blir tävlingen den 17:e Augusti nästa år.
1969 • Lycksele
#50
23 augusti 2012 kl 21:40
Gilla
jag läste någonstans om det var på er facebooksidan om att någon tyckte den skulle springas motsols i stället. Håller inte med, den där förbannade idiotbacken vill man ha i slutet och inte i början, hellre bara 4km kvar när man är helt slut än 16km kvar... :-)
Sen hoppas jag att de boende och åskådare runt om får höra vilket kalasbra stöd de var under loppet... så mycket heja & pepp kunde man inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig...

/Nik
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.