24 juli 2012 kl 09:27
Kari Martens proteinpannkakor är kanon mellan varven. Lätt att få i sig också. Jag har kört dom alla gångerna (utom den senaste). BAKEPRO Kari nämner i receptet finns att skaffa hos Dahlblads och i välsorterade hälsokostbutiker som Life. Dessutom dricker jag vanlig mjölk. Under löpningen (eller vad det nu blir för mig) är det normalt Hammers Perpeteum som gäller. Här är receptet:
Recept på Proteinpannkakor:
2-3 ägg, 5 dl kall lättmjölk, 1 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 0,5 dl BAKRPRO, en nypa salt,
1/2 matsked FRUKTOS, 1/2 matsked socker.
Vispa hälften av mjölken tillsammans med äggen. Tillsätt sedan grahamsmjöl och BAKEPRO och resten av mjölken tillsammans med socker och salt. Låt “svälla” några minuter
Tillaga i stekpanna väl insmord med fett. (Flytande Becel, fleromättade fetter)
7g protein per pannkaka, 2,5g fett mestadels fleromättade fetter, 11,6 g kolhydrater med halvlågt glykemiskt index. Måste upplevas, kanongött med jordgubbar eller hallon:). BAKEPRO är framtaget för att kunna användas som ett bak- och matlagningsprotein.
Genom att ersätta ca. 25 % av mjölblandningen i de flesta recept, är det möjligt att höja proteinnivån i dina lagade rätter och bakprodukter. Endast fantasin sätter gränserna!