22 juli 2012 kl 12:17
Redigerad 22 juli 2012 kl 12:24
Re Daniel
Godis fungerar nog för marathonloppladdning för alla som gillar det. Det är lite onödigt att äta ofta förstås. Kolhydraterna från godiset räckeri stort sett lika länge från glykogensynpunkt som andra kolhydrater, dvs det kan effektivt lagras t ex efter tömningsträning före lopp..
Gillar man pizza är inte heller det fel ibland om man känner för det. Det är ju tillagat bröd + lite ingridienser som ofta duger i andra sammanhang.
----------------------------------------------
Det mest avgörande för framgångsrik löpträning och tävling i en nära optimal satsning på långdistans är tillräckligt stor löpmängd vilket ofta efter tillräckligt lång tid orsakar att ens BMI eller vikt optimeras vilket oxå är avgörande.
För de tränar lite eller måttligt och som väger för mycket är förstås det bra om man äter mindre och/eller tränar mer tillräckligt mycket. Då kanske inte pizzan för plats lika ofta t ex.
För en fulltränad däremot är det rätt svårt tror jag att inte få i sig tillräckligt med näringsämnen på en någorlunda vettig kost som kan innehålla en del "lite tommare" kalorier.
Dock, om man som vissa kanske förspråker, sätter starka restriktioner för andelen kolhydrater, finns en klar risk att hårdträningen blir lidande.
Vill man köra en 3-milare på LCHF-kost så visst det kanske går hyggligt, men med hyfsad mängd kolhydrater kan man köra en 4-milare i stället och kanske förbränna ungefär lika mycket fett på de sista 3 milen... (Jag sprang rätt ofta uppåt 5 mil oxå och lite till ibland)
Vill man köra 20 km snabbdistans så blir det nog tungt med LCHF-kost om man inte åt lite extra kolhydrater dagen innan.