Löpning Kost & Näring 66 inlägg 6056 visningar

Semlor vs löpare!

Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#1
8 januari 2008 - 21:59 (Redigerad 8 januari 2008 - 22:06)
Gilla
Någon annan (sund) löpare som bara älskar SEMLOR??? Har redan ätit typ 6 stycken sedan förra semla-säsongen. Fattar inte varför man har denna obotliga last:-)
Summa summarum vilken tur att det är säsongsbetonat...annars hade man varit en knubbsäl nu trind rultig och frodig...
Tror att det har med det estetiska att göra (de är en fröjd för ögat ju).
Jättesvårt att bli av med detta hemska begär:-( min enda last. Rädd att det påverkar löpningen ju. Är tokgalen i semlor och undrar om någon har några tips att kunna "bota det"...
< < < 1 2 3 4 > > >
1971 • Göteborg
#41
5 februari 2008 kl 17:03
Gilla
Får man inte äta ngt man sett fram emot sedan januari, och måste tänka på samvetet, anser jag att detta förtar glädjen i att motionera. Jag tränar ju (delvis)för att ta del av "det goda livet". Gör inte ni???
1967 • Laxå
#42
5 februari 2008 kl 18:31
Gilla
Tror att jag åt min senaste semla år 2002...det kanske kan vara dags igen?
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#43
5 februari 2008 kl 18:59
Gilla
Idag är det den bästa dagen på året ÄNTLIGEN får man äta semlor utan att alla gnäller att man börjar så tidigt.......
Nu gäller det att passa på att äta ordentligt innan de slutar för säsongen, sen kommer de ju inte förrän den 26 december igen....
Charlotta man kan inte tröttna på semlor PUNKT SLUT ( det vet du ju innerst inne )
Rolf Säfström
1952 • Mölndal
#44
5 februari 2008 kl 20:27
Gilla
Äntligen!
Idag ersätter jag träningspasset med minst en semla med kanel och het mjölk, med en kopp gott kaffe bredvid. Mums!
Rolf
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#45
5 februari 2008 kl 22:48
Gilla
Gött! Första semlan idag, den var efterlängtad och goooood.
1971 • Göteborg
#46
6 februari 2008 kl 06:50
Gilla
Såg ett inslag på TV igår där Semel- Akademin utsett 2 semlor som årets bästa (med "Ture Sventon" i spetsen. Tyvärr missade jag var detta var ngn stans. Hörde bara Mölndal och Stockholm i barnskrikandet.
Margit S
1961 • Luleå
#47
6 februari 2008 kl 09:02
Gilla
oj då, jag har gått upp 1 Kg. Men det måste ju vara musker....jag har börjat på gym! Jag märker redan resultat. Har igår bakat semlor och klarat av att knåda degen snabbt och fin utan att använda matberedaren.
1973 • Sturefors
#48
6 februari 2008 kl 15:11
Gilla
Semlan är beviset på att det finns en Gud. Bara att njuta... och sedan springa med ännu större motivation.
1956 • PARTILLE
#49
7 februari 2008 kl 07:41
Gilla
Jag älskar semlor, skulle kunna äta i stora lass, men vågar inte. För då skjuter vikten iväg direkt.... :-(
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#50
12 april 2008 kl 13:33
Gilla
Måste bara ta upp det igen.
Saknar ju semlorna redan hur ska man överleva tills de kommer igen????
Någon som har ett bra tips????????
1981 • Linköping
#51
12 april 2008 kl 13:38
Gilla
semlor är fortfarande äckligt.

Dessutom, fördelen med att vara en chokladbollsfan är att de alltid är i säsong!!! ;-)
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#52
12 april 2008 kl 17:03
Gilla
Nämen Karin hur kan du säga så om denna underbara bakelse.......
1943 • Södertälje
#53
12 april 2008 kl 23:31
Gilla
Oj vad sugen jag blir . Måste väl finnas någon konditor som gör semlor året runt. Tacksam för tips.
1971 • Sorunda
#54
13 april 2008 kl 07:53
Gilla
...såg lussebullar på en affär i kungens kurva (minns aldrig vad den heter men det är bara 2 mataffärer där och den ena heter kvantum och den var det inte) förra helgen... inte för att det var semlor, men dom kanske kör det den här helgen ;o)
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#55
13 april 2008 kl 08:26
Gilla
Visste väl att jag inte va ensam, det kanske finns någon bagare här på jogg.se som kan tänka sej att börja med semlor igen.
Jag lovar det är många som vkulle handla , tro mej.............. :):):)
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#56
13 april 2008 kl 16:48
Gilla
Semlor är min stora passion och last;-) sörjer dem enormt...snyft snyft...
2006 • Alingsås
#57
13 april 2008 kl 17:34
Gilla
Själv är jag bara förtjust i mandelmassan. Min pappas recept: 15 st , 50 gram jäst, 100 gram smör eller margarin, 3 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1 dl socker, 1 ägg, 1/2 tsk hjothornssalt, ca 10-11 dl vetemjöl. Fyllning 150 gram mandelmassa, 3 dl vispgrädde. Pensling och garnering: Uppvispat ägg, florsocker. Ugn 250 grader.

Knåda. Låt jäsa under duk i 30 min. Stjälp upp degen och gör bullar och lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.

Smaklig måltid!
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#58
13 april 2008 kl 21:57
Gilla
Sofia tusen tack!!!!!!!!
Jag lovar att jag ska testa detta, det är ju så det vattnas i munnen av bara tanken att få äta semlor i April........
Jonas Sjöblom
1964 • ÄLVSJÖ
#59
14 april 2008 kl 13:50
Gilla
Det finns ett akut hjälpmedel mot semmellängtan närmare än man tror.
Köp släta bullar på närmaste snabbköp. Sen mandelmassa och ev ungkarsvarianten grädde på sprutflaska :-)
Alternativet är ju förstås att vispa egen samt blanda upp mandelmassan med bröd,grädde och lite mjölk för mjukare konsistens.
Blev väldans sugen själv men det beror nog på långpasset i går.
:-)
Hälsn från Dr. Semla
1974 • Göteborg
#60
14 april 2008 kl 13:55
Gilla
Det har hänt att jag beställt semlor (eller om det till och med bara var en enda semla) på ett konditori under sommartid. Det gick bra, och var gott. :-)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.