Löpning Träning 66 inlägg 9052 visningar

Föräldrar, hur får ni tid till all träning

1977 • Stockholm
#1
29 oktober 2011 - 09:24
Gilla
När jag läser på flera av era träningsscheman och ser ni har flera barn, hur får ni ihop det? Jag kämpar verkligen med att få ihop det , vill verkligen men har svårt att finna tid ändå, jag jobbar 80% och hämtar på dagis 4 av 5 dagar. Tränar gör ja på lunchen och då blir det inte tid till mer än ca 30 min intensivt dvs intervaller oftast. . På helgerna finns tid för långpass, teknik, backar etc. Jag dansar också en gång i veckan och på jobbet har vi cirkrlträning 1 gång i veckan. Ja det blir alltså inte så mkt just löpning. Jag bara undrar hur ni andra gör som fyller era scheman så fint ;)
< < < 1 2 3 4 > > >
Jenny
1978 • Lund
#61
1 november 2011 kl 10:50
Gilla
Anna: Imponerande och en inspiration för oss alla som "bara" har barn och kan hjälpas åt med respektive.
1970 • Linköping
#62
1 november 2011 kl 12:02
Gilla
Tills fredag har 11-åringen planerat hans och min träning som sker straxt utanför huset när småsyskonen sover. Vi ska springa en liten slinga i skogen ca 500-600 m, 10 armhävningar och 10 situps= 1varv. Vi ska köra 5 varv!
Andreas Wahlberg
1980 • Ödåkra
#63
2 november 2011 kl 20:34
Gilla
Jag måste bara tacka den/de som nämnde att man kan springa hem från jobbet. Gjorde min första löpning hem idag, 10 km och inte hemma senare än när jag åker kommunalt.

En helt ny möjlighet har öppnat sig för mig!

Så tack så mycket!!
Cissi A
1973 • Bro
#64
3 november 2011 kl 20:04
Gilla
Jag tog med barnen till fotbollsplanen. Jag sprang intervaller, dom spelade fotboll och sprang om vartannat. Det var jättekul.
Björn Ahlqvist
1971 • Kristianstad
#65
4 november 2011 kl 09:10
Gilla
Men hallå!!
Om du tränar ett danspass i veckan, cirkelträning på jobbet och ett löppass på helgen så har du redan där tre bra träningspass.Tre pass i veckan är nog mer än de flesta föräldrar hinner med. Vill du träna mer löpning får du kanske dra ner lite på den andra träningen. Det är så mycket vi föräldrar ska hinna med. Fråga dig varför du måste träna så mycket. Vad är målsätnningen? Måste du träna mer än 2-3 pass/vecka?Det finns en tid när barnen är lite större, då kan man ägna sig lite mer år sig själv och att förverkliga sina drömmar. Det är bara du själv som bestämmer vad du behöver för att må bra. Kraven på att vara den perfekta föräldern, frun, anställde ligger mest hos mig.
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#66
4 november 2011 kl 10:12
Gilla
Jag har inte läst alla inlägg men kan dela med mig av mitt upplägg:

Det som funkar för mig är att springa på lunchen.
Jag har förmånen att kunna flexa på lunchen så jag kan ta upp till 2 timmar lunch. Eftersom jag har motionsspår 850 meter från jobbet så kan jag springa olika varianter och hinna med upp till 15km (ofta runt 10 dock) löpning på lunchen om jag kommer iväg i tid och håller bra fart. Man ska ju hinna äta/duscha/byta om också

Lunchlöpning 3 dagar/vecka blir en bra rutin som jag kan hålla igång.
Ibland har jag mindre tid men kanske kan hinna med 6-7km eller så/runda, bättre än inget.
Dessutom är det skönt med ett avbrott från jobbet mitt på dagen, jag behöver lite tid att koppla av hjärnan och med ett stillasittande kontorsjobb så är det skönt att få röra lite på sig.

Att hinna med motsvarande mängd träning om man är hemma är svårare tycker jag. Familjens behov styr och det är svårt att både planera och hålla det man planerat att springa. Tidig morgon eller sen kväll är ett alternativ men allt som inte blivit rutin är svårt att komma igång med och att hålla i under lång tid.

Jag är nöjd med att kunna springa 3 pass/vecka på lunchen men det blir som sagt inga riktiga långpass.
2012 har jag planerat in några längre lopp (AXA Fjällmarathon 43km samt Lidingö Ultra 50km) och behöver träna ordentligt inför dessa.

Jag kommer behöva springa många långpass och har kikat på ett träningsprogram för LU där det VARJE helg under våren är inplanerat långpass på 2-4 timmar.
Detta kommer bli en stor utmaning känner jag, hur petar man in 4-timmarspass i planeringen? Det är helgen som gäller, något annat går inte. Att boka in någon rejäl långrunda någon enstaka gång, efter att ha fått "godkänt" av familjen går väl, men hur skall man få in långpass varje helg...?
Jag har haft perioder tidigare då jag sprungit långpass (~2 timmar) en kväll/helg flera veckor i rad och då funkade det men då man inte är inne i den rutinen så är familjen inte van vid att man plötsligt vill ut och springa en lång runda - igen och igen och igen.

Har ni några "magiska trick" för att få en rutin med 1 långpass/vecka att funka?
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.