Löpning Träning 45 inlägg 6190 visningar

Hundar i spåret

Madeleine Blomberg
1962 • hässelby
#1
7 oktober 2011 - 12:05
Gilla
Jag tycker det är mycket respektlöst av flera hundägare att inte ha sina hundar kopplade i spåret. Det finns skyltar uppsatta längs med hela spåret så det är omöjligt att missa att det är koppeltvång. Skärpning tack!! Har själv en hund som alltid är kopplad
< < < 1 2 3 > > >
1942 • Piteå
#41
8 oktober 2011 kl 13:27
Gilla
Visa att det är du som bestämmer! GÅ HEM. Hunden förstår vad det betyder. Lycka till.
Henrik Flod
1971 • Bålsta
#42
8 oktober 2011 kl 13:45
Gilla
Malin. Det kan vara farligt att visa att det är jag som bestämmer ifall hunden har fått för sig att det är hundens mattes/husses revir och den även känner sig hotad. Den förstår oftast inte heller alltid "GÅ HEM". En vettigt tränad hund (vettigt i den mån att den ska gå lös utanför en hangar) förstår däremot kroppsspråket och tonläget i ditt "GÅ HEM" och vet att det är människorna som bestämmer i motionsspåret. Mina skulle tolka "GÅ HEM" som gå och lägg dig. Som tur är det få hundar som agerar aggressivt men många avläser inte ditt språk korrekt utan tror att det är helt ok att springa fram och hälsa iallafall.
Mona M
1971 • Östersund
#43
8 oktober 2011 kl 14:36
Gilla
Ska man säga någt till en lös hund skulle jag föreslå NEJ.
Det är något de flesta hundar förstår (eller åtminstonde borde förstå).
Sen kan man säga "Gå hem" också och peka åt något håll med hela handen.
De flesta hundar kan man se på om de "bara" vill hälsa eller om de kanske inte är så snälla, men jag förstår att hundrädda eller ointresserade inte tänker på sådant när en hund kommer galoppernades ;-)

Måste ju säga att jag har lite svårt för det här med "hundägare", "cyklister", "bilister" mm mm som inte tar hänsyn. Jag anser att det är en viss typ av människor som inte tar hänsyn, om de sen sitter på en cykel, äger en hund eller kör bil har mindre betydelse för de beter sig antagligen lika hänsynslöst var de än befinner sig.

Nu ska jag leta upp bajstråden för där har jag ett och annat att tillägga :-D
1966 • Nynäshamn
#44
8 oktober 2011 kl 17:55
Gilla
Älskar #25. :-D Nu måste även jag gå över till "bajstråden" för att se vad som har hänt där sen dess.
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#45
8 oktober 2011 kl 20:20
Gilla
Tänk att det är så många med (mot?) trafikanter som besvärar oss löpare på vägar och spår ;-) Värför skriver jag detta? Jo jag är övertygad om att TYDLIG kommunikation kan göra det lättare för våra medtrafikanter att tolka våra signaler, allt från bilister, cyklister till hundägare och vanliga spatserade.

Visa vilket spår ni väljer tidigt, och håll er till detta så ska ni se att många flyttar på sig. Verkar dem andra tveksamma, peka tydligt och uttala "jag springer här!" spänn ögonen i bilister, så ska ni se att dem antingen stannar, eller så är ni iallafall medvetna om att dem inte gör det ;-)

Beklagar - nu åter till hundarna!
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.