29 augusti 2011 kl 20:55
Jag har inga råd vad gäller matintag, eftersom jag inte äter godis alls sedan många år. Orsaken var att jag hade magkatarr och varje litet intag "lurade igång" magsyreproduktionen.
Min metod var att träna upp mitt psyke att avstå tex genom att innan en måltid bestämma ex 2 el 3 min, då jag satt framför maten, men inte fick börja förrän tiden gått ut.
Det var inga problem att sluta med godisen, det enda som frestade mig något fruktansvärt var äpplen, som jag visste att jag inte tålde. Jag hittade dock en lösning genom att skala äpplet och skiva det i filen.
Efter middagen blir det dock lite sött till kaffet men sen är behovet tillfredsställt och det kommer inget sötsug, möjligen blir jag törstig efter viss mat och då dricker jag vatten eller lättdryck.
Så mitt tips är att träna upp psyket att kunna motstå sötsuget ung som den som slutar röka.