Löpning Rundor & Kartor 10 inlägg 4356 visningar

Kolmårdens Vildmarkshotell

1965 • Eksjö
#1
28 september 2010 - 17:21
Gilla
Någon som har sprungit runda med utgångspunkt från Kolmårdens Vildmarkshotell?

Jag skall dit med jobbet om en eller två månader och det verkar som om det blir övernattning. Vad jag kan se på karta på Eniro så lever detta ställe inte alls upp till sitt namn, inklämt mellan vatten/havsviken på ena sidan och själva parken på den andra.

Att springa bland lejonen som värsta massai vore ju iofs kul (just kidding) men är väl knappast ett alternativ.

Vi kommer med buss, så vitt jag vet, så egen resa till något närliggande elljusspår är tyvärr inte ett alternativt, antar att det är stranden åt det ena eller andra hållet som gäller...
1978 • Västra Frölunda
#2
28 september 2010 kl 18:50
Gilla
Det finns en massa småvägar i området så landsväg/vägren borde väl gå bra?
Mr. B
1963 • Hemma
#3
28 september 2010 kl 19:27
Gilla
Längs Bråviken är det nästan oframkomligt. Ta med pannlampa och reflexväst för landsvägslöpning.

Om du kommer ut i dagsljus, så kan du springa Sörmlandsleden, som passerar någon kilometer norr om hotellet. Leden är utmärkt på kartorna på hitta.se, om du zoomar in till minst nivå 6. Jag har sprungit andra delar av Sörmlandsleden, och där var det inga problem att hitta.
1972 • Linköping
#4
28 september 2010 kl 22:30
Gilla
Lånar tråden lite.
B, du verkar ha rört dig i området. Är Sörmlandsleden och Nunnebanan samma sak? Jag har sett skylten vid passage, blivit nyfiken och läst lite om banan men inte blivit riktigt klok på hur sträckningen ser ut och hur löpvärd banan egentligen är.

Anders Thylin
1969 • Nacka
#5
29 september 2010 kl 00:01
Gilla
Var där i somras. Försökte springa längs vattnet. Det går om man gillar att springa på rötter, stenar och annat jobbigt i naturen. Och dessutom gillar att springa upp och ner. Hela tiden. Jag försökte i stället springa längs landsvägen. Trist. Och världens jobbigaste uppförslutning när man börjar.
Fredrik N
1964 • Enskede
#6
29 september 2010 kl 08:05
Gilla
Sörmlandsleden och Nunnebanan inte samma sak, men jag vill minnas att leden går på banan på några ställen. Nunnebanan börjar i Sandviken, ca 6 km från Vildmarkshotellet mot Norrköping.

Ett löptips är att springa från Vildmarkshotellet till Djurparkens parkering och vidare på grusväg mot tv-masten (den kan man inte missa). Du kan antingen följa grusvägarna eller skogsvägarna däromkring eller ta dig upp på Sörmlandsleden. Springer du Sörmlandsleden norrut, kommer du snart på Nunnebanan. Då kan du välja att ta Nunnebanan söder ut mot Sandviken för att ta sig till Vildmarkshotellet på den "stora vägen". Jag vet inte hur långt det kan vara, men det är minst en timmes löpning. Skaffa en karta. Det finns bra orienteringskartor över området. Vill du inte springa så långt eller känner dig osäker på att ge dig ut i de djupa skogarna, kan du alltid köra ett backpass vid hotellet.

Närmaste elljusspår finns i Strömsfors, som ligger vid E4:an. Dit är det ungefär 12 km från hotellet.
Hanna Widholm
1980 • Nacka
#7
29 september 2010 kl 08:11
Gilla
Hej, jag är uppväxt i närområdet men har inte löptränat så mycket under den tiden däremot har jag ridigt där.

Nunnebanan är en numera cykelanpassad gammal banvall från tiden när man körde timmer angripet av Nunnefjärilslarven från Stavsjö till Bråviken. Jag skulle nog jämföra den med grusväg idag.

Mitt tips är att springa från Hotellet ner mot Djurparksentrén tills du kommer ner till "stora vägen", där tar du vänster, mot Norrköping, och springer förbi den stora parkeringen. Efter parkeringen ligger det ett kebabhak, efter det ta höger så kommer du upp på en väg med villor på sidan. Fortsätter du längs den här vägen går den strax över i grusväg och det går även att hitta mjukare stigar.

Hoppas det kan hjälpa dig något :)
Mr. B
1963 • Hemma
#8
29 september 2010 kl 20:05
Gilla
Nej Robert, jag kan inte trakten speciellt bra. Men jag har sett strandkanten, och den ser allt annat än lättlöpt ut. I vintras sprang jag Sverigestafetten längs Bråviken, men vi valde asfaltvägen från Krokek innan vi övergick till Sörmlandsleden borta vid Nävsjön. Det finns ingen vägren att springa på.
1965 • Eksjö
#9
30 september 2010 kl 09:26
Gilla
Troligt är ju också att det minst har börjat bli mörkt ute när jag kommer till att få på mig löparskorna, konferens på dagen och sedan gemensam mat antingen sent på eftermiddagen eller någon gång på förkvällen, det ena matalternativet ger då det andra som löpalternativ, men mitt på dagen i dagsljus kan redan uteslutas.
Hanna Widholm
1980 • Nacka
#10
30 september 2010 kl 11:14
Gilla
Jag kan hålla med om att stora vägen inte är så rolig att vistas till fot på, ingen väggren samt att bilarna brukar inte direkt hålla hastighetsbegränsningarna.

Du kanske har tillgång till Djurparken under ditt besök? Där brukar belysningen vara tänd på kvällarna och det är en upplevelse att se Kolmårdens djurliv under kvällstid.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.