28 september 2010 kl 01:55
Själv har jag inte märkt att den ena eller andra sortens kolhydrater gör nån skillnad på i mitt tränande. Inget alls, vare sig jag äter fiberrik och sk bra kolhydrater eller vit pasta. Inte heller nån märkbar skillnad på hälsan, så länge jag inte överäter (för mycket enerig(kalorier) in för långa perioder).
Själv stoppar jag i mig ca 250-500 gram kolhydrater per dag (av sådär 3500 kcal/dygn), och det funkar alldeles utmärkt för min del. Det är inte bara jag som anser det, utan min omgivning. Och det kvittar om jag äter vit eller brun pasta.
Personligen tror jag man mår bäst av att äta och dricka det man gillar, i lagom mängder - ät lite av allt som Michael Pollan säger, är en bra grund. Lyssna på kroppen och lyssna på sugen - vad beror dom på?
För jag tror det är så enkelt att vissa människor inte funkar med "paleodiet" och att de flesta vet vad de tål och fungerar bra med bara de blir medvetna om det. Det kan vara en fruktdiet (som frukterianer), Waerlandkost, vegetarianer, högproteindiet, lågkolhydratdiet eller för den delen en högkolhydratdiet. Allt funkar om man bara trivs med det.
Man får inte heller glömma bort att det finns grupper av människor idag som lever friska och länge, och där verkar inte det vara frågan om hur mycket kolhydrater de äter utan att de äter mindre av allt; sök vidare på Okinawa och Athos om du är intresserad. Att det är kaloribegränsningen som avgör "friskheten" och hur länge man lever - vilket CRS också förespråkar (Calorie Restrictive Society).