Löpning Kom igång 28 inlägg 2372 visningar

Hur hittar ni tiden?

Annika Fallström
1969 • Åsa
#1
18 september 2010 - 20:32
Gilla
Jobbar som lärare och har två barn,9 o 11 år. Maken jobbar mycket. Har verkligen kommit igång med löpträningen efter att varit soffliggare i 15 år! Nu har jag tränat i 1 1/2 år o har nu som mål att springa Göteborgsvarvet 2011. Men, med lärarjobb...otroligt intensiva dagar, mycket stress, många långa dagar...märker jag att jag tappar..-svårt att få till löparpasss. Hur gör ni för att hinna, och orka?
< < < 1 2 > > >
1956 • Lund
#2
18 september 2010 kl 20:44 Redigerad 18 september 2010 kl 20:45
Gilla
Ojoj, Annika.

Jag tror jag förstår din situation som (tidigare) förälder till barn yngre med samma åldersskillnad. Nu är de stora. ;)

Min grundtanke är att det inte bara handlar om tid utan om prioriteringar och samarbete. Motivation har du, träning ger i längden mer energi, så frågan är när du ska träna.

Fundera över dina prioriteringar i livet (familj - arbete - eget tid/liv), prata igenom det med maken. Tror du, så tror jag att du hittar tiden.

Lycka till.
1968 • Helsingborg
#3
18 september 2010 kl 20:59
Gilla
Säg till maken att han får vara hemma klockan 5 två dagar i veckan. Då ger du dig ut och springer medan han fixar maten. Tag sedan ett mogonpass på lördag eller söndag och kom hem till dukad frukost. Om barnen ska köras på aktiviteter kan du även passa på att springa under deras aktiviteter.

Håller med Mikael om att om man bara kommer igång så får man energi av att ta sig den tiden. Och det är ju viktigt att alla i familjen får ta sig tid för sina intressen för att må bra i längden.
1971 • Nykvarn
#4
18 september 2010 kl 21:45
Gilla
Jag hara fyra barn i åldrarna 11-0 år och har som mål att komma ut tre gånger i veckan vilket jag så gott som alltid lyckas med, ibland blir det fyra gånger. Som Kristian är inne på så är morgonpass på helgerna bra, även om det inte alltid är så kul att springa direkt på morgonen. Träna när du ändå måste skjutsa barnen till någon aktivitet om de har sådana. Om du har lunchraster på jobbet, ta en kort löptur på någon sådan rast någon gång per vecka. Ger löpningen dig energi så prioritera det som ger dig energi och försök identifiera och eliminera sådant som bara tar energi så fixar du det!
1972 • Söderhamn
#5
18 september 2010 kl 21:45
Gilla
mina barn är 5 och 7, i jobbar heltid båda 2 och vi löptränar båda två ungefär lika mycket, ungar har simskolor och andra sportaktiviteter.

Det går att hitta tid, men man får prioritera bort annat. Vi springer när barnen gått och lagt sig, eller så tar en av oss en löprunda medan de andra äter middag plus att vi hinner med nåt pass var under helgen. Skittrist att missa middag med familjen ibland eller att missa tid med frugan på kvällen men å andra sidan blir man ju piggare den tid man inte springer.
Jimmy Rosén
1978 • Hässleholm
#6
18 september 2010 kl 21:52
Gilla
Ett tag gick jag upp redan 03.30 och stack sedan ut på ett pass innan alla andra vaknade. Kanske inte det optimala, men det funkade för mig i flera månader....

Numera har jag insett att det går att komma iväg på kvällarna också om man bara planerar lite i förväg.

Lycka till.
Jonnie Pettersson
1963 • Kimstad
#7
19 september 2010 kl 16:22
Gilla
Boka in din träning i kalendern, som ett möte, så att det blir prioriterat. Sen kan du köra kortare men intensivare pass under veckan och ett längre pass på helgen. Spring hem från jobbet om avståndet är ok eller cykla om det är lite längre....
Annika Fallström
1969 • Åsa
#8
19 september 2010 kl 17:47
Gilla
Tack för alla tips! Jag tror att ja får göra som Jonnie sa, boka in som ett möte- och se till att vara planerad i förväg. Träna när ungarna har aktiviteter och springa hem från jobbet-vilken bra ide
1963 • Bromma
#9
19 september 2010 kl 18:30
Gilla
Kan du inte springa tillsammans med ungarna?
Malin S
1971 • Göteborg
#10
2 oktober 2010 kl 22:12
Gilla
Mina barn är lite mindre, ibland brukar jag försöka få med åtminstone ett av dom när jag ska springa. Ungen på cykel, jag älgar på efter!

Storebror kan cykla eller åka inlines till skolan. Då kan jag också springa efter (det gäller att inte fundera över hur det ser ut, egentligen när man jagar sitt barn på cykelbanan...). Sen lufsar jag vidare till jobbet. Kan springa hem från jobbet ibland, också.

Eftersom jag inte är ute mer än en halvtimme åt gången kan jag smita iväg på tidiga kvällen och ändå vara hemma i god tid innan nattning :)

Lycka till!
1965 • Höganäs
#11
2 oktober 2010 kl 23:13
Gilla
Håller med Jonnie där. Boka i kalendern intervall kan man ju köra lite när som helst men dom långa runderna på milen eller mer bör man boka in annars blir det inte av. Speciellt inte nu så långt innan Gbg-varvet

Lycka till med träningen och loppet :-)
Mattias Palm
1975 • Fristad
#12
2 oktober 2010 kl 23:25
Gilla
Hej Annika (och alla andra).

Hela livet handlar om prioriteringar, dygnet har 24 timmar för oss alla. Jag själv är i den situationen att jag har två barn, fem och två år gamla, samt ett småsyskon på intågande fram i vår. I början av året följde jag ett träningsprogram från maraton.se, vilket innefattade i snitt fyra pass/vecka (ibland tre ibland fem). Det gick alldeles utmärkt att hinna med, men annat såsom slappa framför tv:n/datorn etc fick stryka på foten. Löpningen blev oftast på kvällen när barnen lagt sig, och efter duschen fixade jag sedan maten till nästa dag. Så länge alla i familjen kan acceptera din vilja så kan ni säkert kompromissa fram något som passar alla.

Nu har jag sänkt min ambitionsnivå och har som mål att få till två löppass/vecka. Varje torsdag cyklar jag hem från jobbet också, en tur på ca 16km. Inför GBG-varvet hoppas jag kunna trappa upp löpningen igen och köra ett nytt 20 veckors-pass. Är övertygad om att det kommer fungera, fastän vår familj kommer växa än mer och fler personer pockar på min uppmärksamhet.

3x60 min/vecka är ju inte så fasligt mkt egentligen. Lycka till!

Magnus Gustavsson
1968 • Skärplinge
#13
3 oktober 2010 kl 13:52
Gilla
..det sämsta att skylla på är att man inte har tid att träna. Om man har den inställningen så blir det ingen träning. Det finns ALLTID tid för träning, om än att det bara är 30min om dagen... likt förbannat är det 30 min träning..och det är så mycket bättre än ingen träning alls...
1963 • Linköping
#14
3 oktober 2010 kl 14:27
Gilla
Håller med om att det alltid finns tid om man vill. Minst en gång borde man ju hinna på en helg, bara att gå upp skapligt tidigt om man vill förlänga dagarna lite. Och orkar man inte före eller efter jobbet så kan man säkert få till det på lunchen. Man behöver heller inte springa 3 ggr/vecka eller mer, det funkar lika bra med 2 eller 1 gång/vecka.
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#15
3 oktober 2010 kl 14:48
Gilla
Morgonpasset är ett perfekt pass. Antingen springer du till jobbet eller gör du det innan du åker till jobbet. Har man väl börjat med morgonlöpning är det svårt att sluta, man blir piggare hela dagen de dagar som man morgontränar.
Det behöver ej bara vara löpning kombinera med cykel till jobbet om det passar.
Jag sköter den mästa delen av träningen till och från jobbet för att underlätta för familjen.
Jag har 3 barn 0 , 7 ,11 år med allt vad det innebär, tränar även barn i friidrott 2 kvällar i veckan men genom min morgonträning så gör det att man hinner med familjen också.
Tänk bara på att man får ta det lite lugnare på morgonen tills kroppen vaknat till....

Lycka till!!!!!
1979 • Norrköping, centrum
#16
3 oktober 2010 kl 15:44
Gilla
Hej! Vi har två ungar 5 & 1 år gamla, jag jobbar heltid och jag har dessutom egen firma och två hundar som ska tränas och tävlas. Jag har kommit att älska min träning igen, men inser att jag inte kan träna hur ofta som helst. Jag har accepterat det och försöker komma ut minst 2 pass i veckan eller cykla de 2.5 milen till jobbet. Morgon, kväll rusk eller sol, huvudsaken är att du kommer ut och kan koppla av när du är ute. Se det inte som ett nederlag om resten av livet kommer mellan ibland, det ökar bara stressen. Lycka till! Lina
Sara Thollin
1972 • Resarö
#17
3 oktober 2010 kl 16:38
Gilla
När jag väl bestämde mig att börja träna igen så köpte jag en pannlampa och har nu blivit van att springa i mörker på kvällarna när barnen somnat. Det är svårt att ta sig ut men det är så skönt att avsluta dagen med ett löppass.

Gillar du inte att springa själv i mörker så hitta en granne som du kan locka med dig.

Heja på!
1974 • Lund
#18
3 oktober 2010 kl 17:01
Gilla
Vi har turen att barnen just nu börjar bli så stora att dom kan vara hemma själva lite ibland (8,11år) de har gjort att man kan ge sig ut på en runda ibland även om den andra föreldren inte är hemma men även att vi kan ge oss ut tillsammans vilket är tokskoj. Det andra tricket som jag kör är att jag har börjat ta på mig löpkläderna och springer en runda medan barnen är på sin aktivitet, innan satt jag bara och kollade på när dom körde sin gympa, men nu tar jag mig själv ett pass runt där aktiviteten är som blir klart lite innan jag ska hämta dom.
Anna Lyhagen
1976 • Malmö
#19
3 oktober 2010 kl 17:41
Gilla
Har själv inte barn, men kom att tänka på en artikel i tidskriften "Chef" som kanske kan vara intressant i sammanhanget. Den heter "De är skilda på låtsas": http://www.chef.se/dynamisk/index.php/index/artikel/200600/

Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#20
4 oktober 2010 kl 10:10
Gilla
Jag har två barn (ett på 3 år och ett på 6 år)
Jag kör morgon-löpning tre dagar i veckan. Går ut kl 05:30 och springer mellan 5 och 7 km, beroende på hur pigg jag känner mig. Försöker ligga på ca 5 min/km.
Är på jobbet till senast 7:30 (min man lämnar barnen och jag hämtar)

Sen ser jag alltid till att hinna med ett hårdare pass på helgen. Antingen ett längre pass på minst 1 mil, eller att jag kör kortare (6 km) men i hårt tempo.

Jag brukar också få till ett Friskis och Svettis pass på lunchen en dag i veckan. Det känns bra för att träna muskler och styrka också!

Allt går om man bara vill. Det är klart att man inte alltid är jättepigg att ge sig ut på morgonen. Men det brukar löna sig i längden!

Lycka till med din träning!
(Jag ska också springa Gbg-varvet för första gången nästa år!!!)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.