15 augusti 2010 kl 21:13
Redigerad 15 augusti 2010 kl 21:15
Frukost brukar bli lagad mat så ofta det går, oftast i form av rester från tidigare mål. Det funkar bäst och det är det bästa sättet att få i sig nog med energi och komma igång. Går inte det brukar det bli ägg, bacon, korv, skinka, pytt i panna eller liknande. Ibland kan det bli kräm, körsbärssoppa eller så också men då får jag komplettera med något mer matigt också.
Gröt har jag försökt med men jag står mig aldrig riktigt bra på det och dessutom blir jag konstig i magen av det.
Mellanmål försöker jag äta mellan alla större mål, så att det aldrig går längre än tre timmar mellan målen. Då blir det allt möjligt jag kan hitta i kylen. I värsta fall får det bli mackor, i så fall med keso eller tjocka skivor av kassler eller liknande.
Ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen brukar bli bra. Det på förmiddagen fuskar jag dock med ibland, om det blir tidig lunch.
Dessutom äter jag alltid ett mål mat precis innan jag lägger mig. Då försöker jag äta något mer kalorisnålt som en dubbelportion gröt med mellanmjölk (annars kör jag alltid standardmjölk till alla mål mat) eller en skål med sallad och grönsaker. Gröt funkar då för på natten får magen hålla på som den vill, det märker jag inte när jag sover ändå...
Efter långa eller tunga träningspass brukar jag dessutom komplettera med en gainer eller lite snabba kolhydrater. Man måste ju fylla på energireserverna.
Jag försöker att alltid äta stadigt, nästan så det står mat ända upp i halsen om det går, när jag äter för att inte bli sugen och gå och småäta efteråt. Det känns som att det är det bästa ur tandhälsa-synpunkt.