Löpning Övrigt 4 inlägg 2123 visningar

Börjar årets pollenattack nu?

1978 • Göteborg
#1
19 april 2010 - 08:56
Gilla
Hej

Är det nån mer än jag som börjar känna av att pollensäsongen börjar dra igång så smått nu? Tycker att näsan börjar rinna och jag känner mig lite tjock i halsen.
Trodde först att det var en förkylning på gång men en pollentablett verkade göra susen.

Är det nån som har några tips på hur man minimerar pollenproblemet under löpning? Förutom medicinering alltså. Husmorsknep efterfrågas alltså!

/Johan
1978 • Jönköping
#2
19 april 2010 kl 09:26
Gilla
Drick extra mycket vatten med äppelvinäger!

Björkpollen är värst för mig, men det brukar bara pågå under 1-2dagar.


1975 • Hässelby
#3
19 april 2010 kl 10:31
Gilla
Den har minsann redan hållit på några veckor, men det eskalerade i förra veckan efter värmen. Jag har pollensäsong från hassel och al i februari/mars (i år så har hassel dock kommit betydligt senare) till gråbo i september. Inte så himla kul, men brukar fungera ganska bra ändå. Jag brukar köra med följande rutiner:

- Gå och lägga mig med tvättat hår så att jag inte ligger och snusar i mig pollen under natten
- Byta örngott minst varannan dag, resten av sängkläderna 1-2 ggr/vecka
- Skölja näsan morgon och kväll
- Endast vädra tidig morgon och sen kväll
- Börja medicinera i god tid, ca. 2 veckor före "utbrottet" med Pulmicort, Cetirizin och Livostin.

Trots detta kände jag i torsdags kväll när jag sprang backintervaller att halsen snörde ihop sig och huvudet kändes svullet. Ofta brukar det klinga av efter några veckor när immunförsvaret har lugnat sig och medicinen har börjat verka ordentligt, men gör det inte det funderar jag på att skaffa ett pollenfilter till min Airtrim.

Daniel: Hur fungerar äppelcidervinäger mot pollen? *nyfiken*
1978 • Jönköping
#4
21 april 2010 kl 09:10
Gilla
Jag vet inte :P
Men det verkar funka för mig!

Jag googlade runt lite om pollen och hittade detta:

Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare, IFM Falun
Nu har vi pollensäsongen i full fart. Symtom som nysningar, hostande, rinnande näsa och ögon, klåda, mm kan också öka luftrörsbesvär, astma, bihåleinflammation, sömnbesvär mm som följdproblem. För en pollenallergiker så är denna årstid mycket besvärlig. Många tål inte mediciner, eller får kortvariga eller långvariga biverkningar från dessa. För att kunna minska beroende eller användning av allergimedicin, kan du först försöka att förbättra situationen med naturliga åtgärder och sedan om det ev. behövs använda mediciner. Här har du praktiska tips som kan hjälpa dig som är känslig för pollen.

1. Drick extra mycket vatten, gärna 8-10 glas dagligen. Det är speciellt viktigt om du dricker kaffe, alkohol, juicer och te. Dessa är vätskedrivande och ersätter inte rent vatten.

2. Drick gärna vatten med pressad citron 2-4 ggr dagligen. Citronvatten hjälper att motarbeta slembildning.

3. Undvik mjölk- och mjölprodukter under pollenveckorna. Oavsett om du är laktos- och glutenintolerant eller inte så förbättras symtomen för de allra flesta pollenallergiker om du undviker mjölk- och mjölmat under pollenveckorna.

4. Ät mycket råkost under pollenveckorna, men ät ca.10-20 % mindre kalorier, om du inte är underviktig. Ät mindre tunga måltider och flera enkla, lätta måltider eller mellanmål. Belasta matsmältningen mindre samtidigt som du intar bättre mat.

5. Ät gärna extra mycket lök och vitlök under pollensäsongen om du tål dessa.

6. Stanna inomhus vid besvärliga reaktionstider, speciellt mellan kl. 10-16.

7. Använd pollenmask om du är ute i trädgården eller vid promenader mm.

8. Exponering för husdjur och djurpäls kan förstärka dina pollenreaktioner. Om det är möjligt låt djuren vara ute så mycket som möjligt och tvätta av dem oftare.

9. Få hjälp med en ordentlig vårstädning för att minimera mögel och damm hemma. Mögel- och dammexponering förstärker pollensymtom.

10. Tvätta lakan och örngott minst en gång i veckan med varmt vatten för att minimera exponering för kvalster.

11. Var försiktig med att ha dörrar och fönster öppna under den värsta tiden, speciellt mitt på dagen eller när vinden blåser mycket eller vid kraftiga pollendagar.

12. Gör gärna en 14-28 dagars Detox kur under de pollenveckor som besvärar dig. Alpha Plus paket, Detox Plus är, den mest omfattande och effektiva Detoxkuren. Du kan
halvfasta med 4 näringsdrycker i 2-4 veckor eller helfasta i 1-2 veckor med 8 näringsdrycker dagligen. Drick flera smoothies och råsaft på grönsaker dagligen för bättre effekt.

13. Se till att inta extra tillskott av magnesium (400-800 mg), C vitamin (1-5 gram) och D vitamin (50-150 mcg). Dessa motarbetar histaminreaktioner, muskelsammandragning, astma och allergisymtom.

14. Ta extra PollaZym, en tillskottsprodukt, som är speciellt utvecklad för pollenöverkänslighet. Ta 1-2 stycken 3-6 ggr dagligen beroende om du har milda, måttliga eller svåra besvär. Vid mycket svåra problem, komplettera med Propolis Plus 1-2 stycken 3- 6 ggr.

15. Använd gärna CAM-behandlingar som kiropraktik, naprapati, osteopati, kraniosakralterapi, shiatsu, akupressur, zonterapi och akupunktur för att lindra ev. symtom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.