4 mars 2010 kl 10:56
Jag är nog mer oroad av kvaliteten på maten än en viss typ av diet.
Tror att om man inser vad som maten innehåller så skapar man en "diet" som gör att kroppen mår bra och ens näringsupptagande blir på den nivån som kroppen behöver.
Tror att man skall sluta att jämföra att förr åt vi så och då mådde alla bra och "ingen" var sjuk. Det är tyvärr en väldigt stor skillnad om man äter som"förr"
Alla konserveringsmedel, E-nummer genmanipulerade grönsaker. Enligt Jamie Oliver innehåller en morot 30% mer socker idag än för 20 år sedan... Skrämmande tycker jag.
Ät lax så får du i dig Omega 3... Hmmm stämmer detta. Ja, OM man köper viltfångad lax. har Ni försökt få tag på det. Väldigt svårt. För att laxen skall innehålla Omega 3 så behöver den äta krill och plankton. Det innehåller inte det fodret som lax odlingarna matar laxen med...
Ett ägg från en frigående utehöna innehåller 40 % mer vitaminer och näring än från en stressad burhöna.
Hur mycket näring finns det i en tomat som växer på en näringsduk utan naturligt gödsel...
Jag köper bara ekologiskt, men är tveksam till hur bra den maten är i förhållande till det höga priset. I alla fall så "chansar" jag hellre åt det hållet.
Så min koppling till tråden är att vilken typ av kost eller diet som Ni använder så köp närproducerat och ekologiska produkter. Då tror jag att effekten kommer att bli bättre, samt att ju fler som köper ekologiskt ju billigare blir priset.
Jag kan inte med gott samvete ge mina barn oekologiska produkter. Då har jag i alla fall gjort något aktivt och inte blivit ett offer som är så lätt att bli annars...
Skulle även önska en genomlysning av ekologiska produkter branschen så man inte blir blåst av någon som ser möjligheten av att få ut dubbelt av sina produkter tack vare en eko stämpel