Löpning Kom igång 2 inlägg 671 visningar

Komma igång efter graviditet

Jennie Hansson
1982 • Uppsala
#1
29 januari 2010 - 11:49
Gilla
Hej! Jag ska ha barn i april. Och jag har aldrig joggat förut, men tycker att det verkar vara den maximala träningen när man har mycket att göra. Så jag vill ha lite tips hur jag kommer igång och allra främst hur man tränar upp flåstet så man kan få ut det mesta när man springer. Har haft problem under graviditeten och har därför inte kunnat träna alls. Så lite tips till en nybörjare! :)

Tack!
1971 • Trollhättan
#2
29 januari 2010 kl 14:06
Gilla
Ingen expert på träning på något sätt, men jag har joggat igång efter tre graviditeter och detta har funkat för mig: Först dagliga promenader, så långa som möjligt, under själva graviditeten. Men du skrev ju att du har problem, så det kanske inte går? För mig blev foglossningen faktiskt lite bättre och det var ett jätteplus att vara i skaplig form vid själva förlossningen. Sedan beror det ju lite på hur man mår efteråt när man kan sätta igång att jogga. Barnmorskor brukar ju rekommendera att man väntar flera månader innan träning, men man känner nog bäst själv när det funkar. Och så får man ta det försiktigt i början. Jag hade aldrig fattat tjusningen med att springa förrän jag upptäckte att man kan springa riktigt, riktigt sakta och då orka springa lite längre. Tidigare hade jag alltig rusat på i några hundra meter för att sedan ta helt slut och ha ont överallt. Blev aldrig något mer sprunget då.
Nej, sakta och fint, varva med att gå. Korta distanser i början. Bra skor!!! Spring om möjligt på spår och stigar och vänta med asfalt tills du är bättre tränad för att slippa problem med leder och benhinnor. Lycka till med allt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.