Foruminlägg av Niclas Lundquist

#1
19 september 2010 kl 11:20
Gilla
Hej!

Jag började för ungefär en månad sen (för första gången) känna av benhinnorna och har sedan dess tagit det väldigt lugnt med träningen. Utöver testloppet inför Lidingöloppet förförra söndagen har jag bara sprungit ett pass på 13km i onsdags. Jag kände av benhinnorna de första 6km men efter det kändes det mycket bättre.

Med tanke på den lilla träningsmängd jag fått jämfört med vad som jag önskat vill jag gärna hinna med ett pass till nu i veckan (imorgon måndag) innan loppet på lördag. Min fråga är helt enkelt vad ni tycker om detta och hur jag i så fall ska springa. Är risken för stor att kroppen inte återhämtar sig fullt om jag springer ett långpass (15+ km)? Bör jag istället springa ett kortare tempopass eller till och med ett lugnare pass?

Mycket tacksam för svar!
#2
20 september 2010 kl 13:27
Gilla
Hej!

Jag är intresserad av två startbevis. Hör gärna av er om ni vill sälja!

Vänliga hälsningar

Niclas
#3
27 oktober 2010 kl 12:32
Gilla
Nu är jag anmäld! Första maran någonsin för min del. Hoppas på en riktigt trevlig löpupplevelse.
#4
18 januari 2011 kl 10:03
Gilla
Hej,

Jag ska i april springa Paris marathon och sedan ta sikte på Stockholm marathon. I höstas drabbades jag tyvärr av knäbesvär och har efter läkarbesök och mm kommit fram till att det mest sannolikt är ett hopparknä jag har att göra med.

Sedan oktober då jag fick problemet har jag dragit ner drastiskt på löpningen och numera är det squash som håller konditionen igång.

Till frågan:

Jag har redan slopat tanken om att springa efter ett av Szalkais program på marathon.se med tre till fyra pass i veckan och siktar istället på att ta mig igenom loppen (Paris till att börja med) på runt fyra timmar.

Låt säga att jag kommer kunna springa ett eller möjligtvis två pass i veckan, hur tycker ni jag ska forma passen? Min spontana tanke är att inrikta mig på långpass för att få distansen i benen.

Tacksam för alla svar!

Niclas
#5
27 januari 2011 kl 23:23
Gilla
Om än sent, tack så mycket för svaret!
#6
6 april 2011 kl 09:04
Gilla
Hej,

Som rubriken säger har jag oturligt nog varit magsjuk från i torsdags till igår. Passande nog ska jag på söndag springa Paris marathon och jag tänkte då fråga hur jag på bästa möjliga sätt kan förbereda mig under dessa dagar. Jag har tänkt försöka få i mig någon form av saltersättning, men vad mer?

Tacksam för svar!
#7
6 april 2011 kl 12:50
Gilla
Tack för svaren och tack Ola. Ses i Paris! :)
#8
8 april 2011 kl 22:41
Gilla
Jag var och hämtade ut min nummerlapp idag och hela Running Expo gjorde mig ännu mer taggad på att springa. Var imorse vid 8.30-tiden ute och sprang ett mycket lugnt sista pass för att känna på kroppen efter lite sjukdom och temperaturen är väldigt behaglig. Dock var det, och lär bli, väldigt varmt i solen framåt lunch och eftermiddagen. Det gäller med andra ord att springa fort och bli klar tidigt!

Lycka till!
#9
3 oktober 2011 kl 09:18
Gilla
Är det någon som har erfarenhet av loppet och kanske rent utav tänkt springa på söndag? Väderprognosen visar typiskt nog på regn och knappa 15 grader men lite lockad är man ändå på att springa.
#10
7 december 2011 kl 13:50
Gilla
Hej!

Jag funderar på att springa Lidingö Ultra den 28e april nästa år. Hittills har min träning till största del bestått av att jag sprungit ensam vilket inte alltid är särskilt kul, ännu mindre under långpassen. Därför tänkte jag höra om det finns någon här på forumet som också tänkt att springa loppet alternativt bara är intresserad av att springa ihop.

Jag bor på Gärdet i Stockholm och det vore givetvis smidigt om ni andra bor i närheten så att vi kan utgå från en plats relativt nära varandra.

Niclas
#11
8 december 2011 kl 21:21
Gilla
Tack Mats! Jag kommer tyvärr inte kunna hänga på den dagen men hoppas fortfarande hitta någon eller några som vill springa.

Är det några som tänkt spring som läser den här tråden och känner att de vill träna tillsammans?
#12
1 september 2012 kl 12:58
Gilla
Om det är okej så lånar jag tråden lite.

Jag har själv upplevt problem med trötta/stela vader från och till men det har gett med sig allt eftersom jag börjat springa mer, längre och varierat. Har även stundtals kört med tåhävningar vilket jag har upplevt hjälpt.

Jag har sprungit regelbundet från och med januari 2009 och anser mig själv som en åtminstone medelmåttig löpare, som tagit mig igenom ett par marathon och lopp som Lidingöloppet. Nu till min fråga:

För knappt två veckor sen sprang jag drygt 11 km till jobbet och upplevde det som ganska tungt, men fullföljde utan några stora problem. Av någon anledning stretchade jag inte den dagen vilket jag normalt sett alltid gör. Dumt, jag vet. Sen dess har jag upplevt väldigt stela vader och även om det har blivit lite bättre känner jag fortfarande att vaderna nu är det som sätter gränsen för hur jag kan springa mina pass (har sprungit fyra pass sen dess).

Tror ni mina stela vader har att göra med att jag inte stretchade den dagen? Det har trots allt gått nästan två veckor och det är inte som att jag helt plötsligt chockat kroppen genom att börja springa igen.

Hoppas det är okej att jag lånar tråden.

Niclas
#13
10 oktober 2012 kl 13:21
Gilla
Kul att läsa om era erfarenheter av loppen.

Jag har själv bara sprungit fyra marathon tidigare men är sugen på att testa något längre. Lätt dum som man är vill man givetvis testa vad man klarar varför K78 lockar. Frågan som man ställer sig är hur tufft detta lopp kan ställas mot t.ex. en ultra på 60-70km på "vanligt" underlag, där man springer en mycket större del av loppet.

Genomförbart är det väl alltid, men är det rent av dumt att blicka mot K78? Hjärtat säger en sak, hjärnan en annan.
#14
12 oktober 2012 kl 00:09
Gilla
Tack Patrik för du delar med dig av dina erfarenheter. Kändes nästan lite lugnande fram tills att jag kollade din tid - och din träningsdagbok. Imponerande är ett understatement av råge :)

#15
16 november 2013 kl 19:07
Gilla
En ren praktisk fråga - är det den registrerade tiden när man började springa enligt (i mitt fall min Garmin Forerunner) klockan som räknas? Där jag bor är vi en timme efter Sverige så frågan är helt enkelt om man ska hålla sig till den lokala tiden eller tiden i Sverige?

Om jag tolkar instruktionerna rätt så är det den registrerade tiden i den data man laddar upp som räknas, men vill vara på säkra sidan.

Tack

Niclas
#16
16 november 2013 kl 22:23
Gilla
Tack för snabbt svar Erik. Jag trodde faktiskt inte det var möjligt eftersom klockan rimligtvis (?) automatiskt borde uppdatera rätt tidszon.

Tack!
#17
23 november 2013 kl 01:30
Gilla
Fick någon timmes sömn innan första intervallen och den obligatoriska ångesten när man vaknar är bekant. Urgh.

Skönt med första avklarad. Har "turen" att kunna springa i ett tätbefolkad område så det var både upplyst och folk ute. Hoppas det fortsätter..
#18
25 februari 2014 kl 12:10
Gilla
Hej Lena

Jag tror du får ditt startnummer väldigt tätt inpå loppet. Jag ska själv springa och bad en vän fråga hennes bror som sprungit loppet många gånger tidigare - han bekräftade att man får startnumret väldigt sent så vi får väl hoppas att det är även så i år.

Niclas
#19
27 februari 2014 kl 12:49
Gilla
Det fick även jag.
#20
31 oktober 2014 kl 08:27
1 Gilla
Något jag personlingen VERKLIGEN skulle uppskatta är om det fanns någon import från Strava. Varför det? Jo för att t.ex. Movescount erbjuder automatisk synk med Strava (jag har själv en Ambit 2 så Movescount uppdateras automatiskt och likaså Strava).

Det finns ju en uppsjö av liknande sidor att logga sin träning på men jag tror vi är många som håller fast vid Jogg just på grund av bland annat forumet och alla medlemmar, trots att det innebär mycket manuellt arbete (i mitt fall ibland 3 filer per dag om det vill sig illa).

Ja ja, önskedrömmande :)