Foruminlägg av Anna

#1
24 februari 2021 kl 22:54
Gilla
Tänkte höra lite om det här med puls. Jag brukar ha bra vilopuls, runt 57-59, och har nästan alltid låg puls resten av dagen med. Beror på aktivitet men håller sig mellan 60-80. Inga problem att få upp pulsen vid träning och promenader. Stressar lite och tror att det är därför jag håller mig rätt låg i puls och tränar en del. Är det bra att ligga lägre och inte pendla upp så mycket under dagen eller borde jag få upp min puls mer? Går oftast en rask promenad per dag och tränar några dagar i veckan .
#2
25 februari 2021 kl 11:02
1 Gilla
Tack för svar! Tänker mest att min puls inte höjs speciellt under dagen, förutom vid motion. Vid promenader brukar jag vara uppe i runt 120 och löpning och annan träning mellan 130-180. Är det hälsosamt att hålla lägre puls resten av tiden liksom eller räcker det med det jag gör. Går promenader varje dag och rör på mig rätt mycket.
#3
25 februari 2021 kl 14:40
Gilla
Ja det känns ju bra! Tänkte att mitt hjärta kanske får ”vila” för mycket under dagarna eftersom jag är för lugn av mig och sällan stressar upp mig men kommer upp i puls när jag väl behöver.. och är ingen soffpotatis. Ja tänker också på alla stackarna som får kämpa sig igenom alla sina bestyr.
#4
25 februari 2021 kl 16:33
Gilla
Skönt att få känna sig så avslappnad på jobbet🤗Och lyxigt att kunna träna på lunchen med! Nej man kanske inte ska vara orolig över att inte inte komma upp så mycket i puls under dagarna och ha relativt låg puls hela dagen förutom när man anstränger sig lite extra😊Men ja vid 30 i vilopuls hade nog jag också blivit orolig .
#5
26 februari 2021 kl 06:11
1 Gilla
Så egentligen så kan man säga att pulsen under dagen spelar ingen roll, men ju lägre desto bättre, men viktigare att röra på sig och ha ett tränat hjärta, och så klart få in pulshöjande varje dag.
#6
1 mars 2021 kl 21:56
Gilla
Har snöat in lite på det här med puls. Jag och min sambo brukar träna tillsammans och vi ligger helt olika i puls fast vi kör samma löpning, powerwalk etc. Oftast ligger han lägre än mig fast vi kör samma tempo. Han har även lägre vilopuls än mig. Har det ngt med träningseffekten att göra, alltså att mitt hjärta får mer träning eftersom jag ligger högre i puls eller får vi ungefär samma effekt fast han ligger lägre?
#7
2 mars 2021 kl 07:28
Gilla
Så man kan säga att våra pulszoner kan skilja sig åt markant men att vi ändå får ut lika mycket av vår träning även om vi ligger olika i puls? Alltså samma typ av aktivitet och samma tempo men olika puls.
#8
2 mars 2021 kl 08:44
Gilla
Intressant! Kul att lära sig mer. Hur är det egentligen med vardagslunken alltså arbetspulsen. Spelar den någon solnhwlsr roll egentligen ur hälsoaspekt? Jag tycker om att lunka på lite eftersom jag vill dra ner på stress med medans han är mer aktiv än mig😅
#9
2 mars 2021 kl 11:41
1 Gilla
Egentligen att hålla mig frisk och må bra. Sen älskar jag att träna och hålla igång och röra på mig men även att kunna lunka på lite och hålla stressen borta.
#10
21 mars 2021 kl 11:38
Gilla
En fråga, kan det aldrig bli farligt med för låg puls? Läste någonstans att man kan få hjärtstillestånd av för långsam puls.. men man kanske aldrig kan komma ner så lågt?
#11
21 mars 2021 kl 20:53
Gilla
Så utan symptom så kan man leva gott med låg puls? 😊Kanske bara är farligt om man har ett Av-block av någon typ. Men intressant att se hur lågt man kan komma utan att känna av symptom. Min sambo ligger på runt 35 på natten men mår hur bra som helst och har aldrig känt av något.
#12
16 september 2022 kl 12:05
Gilla
Hej! Jag har efter ett uppehåll bestämt mig för att börja träna igen. Behöver sänka både vilopuls och blodtryck. Hur mycket tror ni man kan lyckas sänka sin vilopuls med träning om jag endast kör några pass i veckan? Har en utmattning bakom mig så kan inte träna för hårt men tänkt 1-2 långa promenader, styrka 1-2 ggr samt 1-2 löppass på några km / vecka. Har en vilopuls idag på ca 60-63. Är det i princip bara löpning som fungerar bäst för att sänka vilopulsen ?
#13
17 september 2022 kl 11:31
Gilla
Nej det är väl inte ett måste.. men tänker att det är bättre för hjärtat samt att det blir väl naturligt att det kommer med träningen. Tror den är så pass bra ändå för att jag sover bra, undviker stress, äter relativt bra.. men träningen som saknas. Har dock ett känsligt system där blodtrycket och pulsen lätt går upp, även vid intag av viss mat/ dryck . Vill komma åt hälsoaspekterna med min träning och träna för att det är roligt!