Foruminlägg av NG Hasselkvist

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
13 juli 2008 kl 09:21
Gilla
Här kommer en länk till några lopp i Prag. Sprang själv 1/2 marathon i mars.
Loppet var mycket fin arrangerat och staden är jättefin att tillbringa några dagar i. I september arrangeras ett 10 km lopp. Planerar att starta även där.
Se länken http://www.pim.cz/index.php?lang=en

Prisläget är gynnsamt och det finns mycket att se på. Buss, tunnelbana och spårvagn lätta att resa med.
#2
20 augusti 2008 kl 11:51
Gilla
Att GPS:n inte visar helt rätt utan tom helt vansinnigt märker man direkt om man löper en kort intervallbana. Här kan felvisningen bli så stor som 150 på en bana som är funt 1000-1100m. Jag tolkar felvisningen så att man rör sej lite under vilan då man vandrar omkring. Springer man sedan på en löparbana får man även där en klar felvisning. Men i stort sätt anser jag att en GPS gör träningen mycket roligare.
#3
24 december 2008 kl 18:53
Gilla
hejsan! Ja att springa med sin hund är toppen. Själv hade jag två springer spaniels som fick hänga med på en hel del pass. Men under sommartiden var det knappast någon ide att ta ut dem, vid kyla på vintern gick det hur bra som helst. Nu var mina hundar så följsamma att de kunde vara lösa i princip överallt fast man fick välja plats så man inte störde folk med dem.
Helt klart funkade det bäst då de var lösa, i koppel var det inte ett dugg roligt för dem.
#4
25 december 2008 kl 23:28
Gilla
Här platsar man inte..... ber att få återkomma då jag fixat en tatuering.
Vilket motiv kan passa bäst????
#5
1 februari 2009 kl 14:42
Gilla
Jag har sett björn,varg,lo massor med älgar och rådjur. Har även sett älskande par av olika kön.

En gång i Washington då jag sprang efter Potomac floden kom det ett gäng löpare från en sidostig så jag hamnade mitt ibland dem. Många hade några id handlingar hängande runt halsen som det stod CIA på.

Men rekordet tror jag ändå utspelade sej i Hagaparken på 80-talet då Tomas Di Leva kom joggande i sina scenkläder....

#6
1 februari 2009 kl 14:51
Gilla
Sprang en gång med kompisar i USA genom en park då det mörknade lite.
En bit ramför oss gick en polis eller vakt i sin uniform. Min kompis skrek tidigt
fyra löpare kommer bakifrån.....

hans förklaring senare var att vi hade kunnat bli skjutna om han inte ropade.
Vi hördes troligen och polisen/vakten var troligen berädd med pistolen. Bara att hoppas vi inte får dessa problem även här hemma.

#7
1 februari 2009 kl 14:57
Gilla
jo jag har en sak till.
Under en resa i Indien sparang jag nästan varje dag och fick då se massor av saker. På ett ställe i Delli fanns en stor brunn med vattenkranar där folk hämtade vatten. Jag hade löpt den rundan ett par gånger då jag passerade brunnen och rundade ett hörn när plötsligt 25-30 hundar kom springande mot mej i full fart....... jäklar rabis tänkte jag och ställde mej mot muren. Men alla hundarna passerade mej och sprang fram till brunnen för att dricka.
Snacka om lättnadens suck.....
#8
22 februari 2009 kl 21:25
Gilla
Inga problem med att springa i snö. Här uppe i Sandviken har jag löpt på snö och is sedan början av december. Springer ofta i skoterspår genom skogen, givetvis så tappar man mycket fart då man lämnar vägarna men det är jätteskönt att komma iväg från dem. Kan få löpa i snö en månad till.
Så passa på ni där nere..... det är inte så tokigt.

snön faller.....just nu.
#9
13 mars 2009 kl 20:18
Gilla
Givetvis hoppas man att alla som läser detta skriver på.... Stadion är och har alltid varit en friidrottsarena.
#10
17 mars 2009 kl 09:04
Gilla
Vikten har knappast allt för stor betydelse. Det är snarare hur skon är uppbyggd, vad som spelar störst roll är då den ballans som skon ger.
Har personligen lite svårt med allt för mjuka dämpade sulor vid tävling.
#11
21 mars 2009 kl 19:10
Gilla
det kan funka..... se bara till att hålla samma kurs i framtiden.
#12
26 mars 2009 kl 13:23 Redigerad 26 mars 2009 kl 15:50
Gilla
Ja här kommer ett ämne långt ifrån löpning......
vad tycker ni om den här låten? http://www.youtube.com/watch?v=DEuJqlrfEZ0
#13
1 april 2009 kl 19:19
Gilla
Hej! Snön har smält mycket under de senaste dagarnas värme. Men som Jag ser det så är det inte möjligt med löpning i skogen. Åker fortfarande skidor utan problem. Blir det sedan kallare nätter så tar det tid med smältningen.
Jag hade 50cm i trädgården under helgen, nu är det cirka 30cm.
Löpte ikväll i skogen på skoterspår och det är ju så mycket som skall smälta
så tänk över detta.....
#14
1 april 2009 kl 19:53
Gilla
Hej! Hör av dej till Garmin ifall du inte får igång den. Min första lade av efter 1,5 år och den var köpt hos Dustin som absolut inte ville veta av den fast de skrev om 3 års garranti i sin presentation av den. Så jag vände mej till Garmin i Göteborg och fick en ny på några dagar. Inga problem där inte..... nu har den funkat bra i 3 år.
#15
3 april 2009 kl 14:50
Gilla
Nej, men det har funnits i Hästbo, tror det fortfarande finns en.. Lycka till......

Ser fram mot ett beskrivning av er löprunda.
#16
3 april 2009 kl 18:21
Gilla
Jag tittade på tabellen och till min stora förvåning ser jag att den stämmer mycket bra för mej och då på alla distanser från 800 till 1/2 marathon. Nu har jag inte löpt maror på flera år men ser att den funkar bra för bekanta som också löper alla distansena. Då man kommer upp på maran kan kroppen reagera på olika sätt och då inte bara kroppen utan också benen .

Tabellen stämmer inte lika mot de tiderna jag gjorde som mest aktiv för 25-30 år sedan men här kan ju även dagsformen spelat in på de längsta loppen som jag då inte tränade för och i regel sprang sent på höstarna.

Men jag är helt klart förvånad.....
#17
4 april 2009 kl 14:13 Redigerad 4 april 2009 kl 17:33
Gilla
Hej Anette ! oroa dej inte om detta. Jag har tränat och tävlat sedan 1968 och har själv den här känslan ibland. Under mina mest aktiva år tränade jag upp till 10 pass i veckan. Så nog har jag känt tunga dagar.

Men du skulle bara veta hur många gånger jag vänt redan efter 200m och gått hem. Man känner direkt då inte benen funkar. Mitt kortaste pass var fram till brevlådan och då blev det inte ens ett löpsteg..... ofta är man i slag redan nästa dag eller om ett par dagar.

Tror inte det beror på någon fukost eller så. Man har dessa dagar ibland.
Kommer ihåg 1984 då allt var skit och jag ångrade min anmälan till Lidingöloppet och åkte bort i stället. Då ringer min liubb Hammarby och säjer kom ut i morgon..... laget behöver dej. Skit tänkte jag efterv ett dåligt löparår.
Men vad hände????? Jag gjorde et superlopp som i dagens läge skulle räcka till att komma topp 20.

Så det är upp och ned ibland. Tag det lugnare och vänta bara ut en bra känsla. Jogga bara lite under någon vecka och låt allt bli vad det blir, det brukar vara nog.

Lycka till....... ///// nisse
#18
4 april 2009 kl 16:53
Gilla
Frågan är inte alls så dum. Det beror ju på vilka skor man löper i. Har nött ut
många par under mitt löparliv. Under en tid höll de tre månader för mej, då jag tränade mycket hårt.

Men numera hänger de med drygt ett år, De adidas jag nu mest löper i är inne på sitt andra år och de känns fortfarande jättebra, de är av gortex och håller fortfarande efter den andra vintern i mot vatten.Medans vissa skor med mer dämpning kan ta slut ganska snabbt, detta märks tydligt då man löper mycket asfalt. Då jag haft två lika par märks det ganska snabbt att de äldre förändras,

vad jag irriterar mej på är att tyget på vissa skor glider isär fast sulorna känns bra.
#19
4 april 2009 kl 17:52
Gilla
ja nog måste jag äta en frukost innan ett lopp. Men jag har tävlat mycket utomlands och då ofta med starttider från 7-9. Många löpare från andra länder verkar inte ha något problem med att tävla utan frukost. Efter loppen har vi många ggr gått direkt och ätit, vid lopp i USA är det ganska vanligt med fukost inkluderat i startavgiten. Men själv vill jag absolut inte starta hungrig.

Hungriga hundar jagar bäst....... nja det är tveksamt.
#20
13 april 2009 kl 19:36 Redigerad 13 april 2009 kl 19:40
Gilla
Hade problem unde några år med halsont som bara återkom och kunde börja precis när som helst. Var till läkare många ggr och gjorde allergitester och man tog prover som inte visade något. Du har nog någon virus menade läkaren

. Men så ville de prova en losec liknande medicin och helt plötsligt blev jag av med problemet. har inte haft några känningar på två år. Jag hade alltså problem med magsyra som påverkade mej så att det var halsont, känningar i slemhinnorna, lät huvudvärk och ibland lite ont i örat. orken var riktigt dålig under den här tiden och de veckor jag var fräsch flög jag fram för att sedan knappt orka jogga.

Så prova gärna att behandla mot magsyra. Det var det sista jag trodde orsakade mitt problem. Omperazol hette de tabletter jag tog och de finns att köpa receptfritt.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >