Foruminlägg av Jossanfrida

#1
13 december 2017 kl 19:13
Gilla
Det där är ju helt och hållet sjukt, Peter! Att folk inte ens kan jogga nuförtiden utan att bli attackerade.

Själv har jag blivit förföljd två gånger när jag varit ute och joggade. En gång var det två män som började springa efter mig skrikandes otrevligheter på engelska. Som tur är mötte jag två yngre manliga joggare som jagade bort dom och följde mig bort. Jätteläskigt!

Till ämnet så tror jag nästa stora grej kommer bli en ny typ av sko. Inte bara en sko med "bättre dämpning", utan en helt ny typ av form som är mer ergonomisk och "naturlig". Nästan som att man springer barfota..

Får väl se :)
#2
13 december 2017 kl 19:19
Gilla
Det mest bisarra jag sett var en MMA-match där en transexuell person tävlade mot kvinnor. Det var mer än att bara vinna. Det var som ett se en katt leka runt med en råtta. Dom flög runt och det var bokstavligen en man som slog vettet ur en kvinna. Obehagligt att se faktiskt.
#3
14 december 2017 kl 16:35
Gilla
Blir det samma sak om du intervalltränar kort och intensivt? Konstigt fenomen. Framförallt eftersom du kan springa på löpband utan några bekymmer.
#4
16 december 2017 kl 12:47
Gilla
Alkohol tunnar ju ut blodet, så det kanske har en positiv effekt på musklerna i form av att det "släpper fram musklerna". Inte två dagar senare, men under dagen du dricker. Och det kanske hjälper. Lite som en "detox" för musklerna, eller vad man ska säga.

Själv blir jag totalt tvärtom, men det är nog av hälsoskäl. Ett par öl eller drinkar och jag är utslagen i en vecka framåt. Jag blir otroligt svag i kroppen, tråkigt nog
#5
19 december 2017 kl 20:01
Gilla
Jag skulle ta det där med att man springer 3 sekunder snabbare om man väger 1 kilo mindre. Det är bara att titta på idrottsvärlden för att avvisa den kommentaren. Det är så mycket mer som spelar in än just kroppsvikt, även om andelen fett givetvis har en stor del i ens resultat. Jagar man bättre tider så finns det nog bra mycket bättre saker att lägga energi på än att försöka gå ner i vikt, såvida man inte är överviktig..

När det gäller BMI så är jag väldigt skeptisk, i generella begrepp. I den här artikeln https://startvikt.se/viktnedgang/ga-ner-i-vikt-guiden-till-viktnedgang/ skriver dom om BMI lite längre ner. Bland annat nämner man att BMI inte tar muskler, fysisk aktivitet osv. i beaktning. BMI funkar som ett mätinstrument för läkare och människor som vill ha en generell uppfattning om sin kropp. Jag tror det kan vara farligt att titta för mycket på sånt, man måste se helheten..