Foruminlägg av Marie

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
24 mars 2008 kl 19:09
Gilla
Är det nästan lite mot baksidan till? I så fall skulle det kunna vara ett muskelfäste som heter "gåsfoten" och där många av musklerna från lårets bak-/insida fäster. Prova att ta det lite lugnt några dagar, stretcha insidan och baksidan av låret ordentligt (gärna ett par gånger om dagen) och smörj lite försiktigt med någon gel eller liniment som du gillar. Kan ju inte lova att det hjälper, men det hjälpte mig när jag hade lite ont där så jag vill ändå tipsa.
#2
25 mars 2008 kl 13:14
Gilla
Jag har beställt från USA fast jag kommer inte ihåg från vilken sida. Då blev det ingen tull, tror att man måste ha lite tur och så är det mindre risk för tull om man inte beställer så mycket.
#3
29 mars 2008 kl 12:07
Gilla
Jag är verkligen ingen anhängare av olika slags dieter där man typ bara ska äta fett och inga kolhydrater, tror dessutom att det är farligt om man tränar.
Men det jag kan tycka hjälper mot sötsug på kvällarna (som jag också lider av) är att försöka undvika att småäta även andra kolhydrater än godis. Frukt tycker jag kan trigga sötsuget, liksom kex och mackor. Jag brukar äta några skinkskivor och lite keso, kanske några oliver. Ibland dricker jag lite mjölk. Sådana mellanmål som alltså är lite mer proteinrika tycker jag funkar rätt så bra. Dessutom läste jag någonstans att kolhydratrika mellanmål på kvällen kan göra det svårare att somna om man har sömnproblem, medan mat med kalcium (mjölk, keso) ska verka lugnande. Jag vet inte omd et stämmer, men jag tycker att jag märker av det.
#4
29 mars 2008 kl 21:04
Gilla
Det konstigaste jag sett var en gubbe som stod på sitt altantak och tvättade taket. Det var väl inte så underligt i sig, men han hade röda miniskidor på sig...

(antagligen för att minska risken att trampa igenom plasttaket, men synen var skrattretande)
#5
11 april 2008 kl 20:33
Gilla
Härligt jobbat! Vartefter du orkar mer så kommer du känna mer och mer hur härligt det är att springa, lycka till!
#6
11 april 2008 kl 20:34
Gilla
Hur många startgrupper finns det egentligen?
#7
11 april 2008 kl 20:47
Gilla
Vilken toppenbra tråd!

En annan fråga: min sambo och son kommer med till Göteborg. Kommer de att hinna titta på loppet någon annanstans än vid start/mål? (De har barnvagn med sig så det blir ju lite klumpigt att ta sig fram om det är trångt). Finns det någon genväg till nåt ställe så att de både kan se starten, se mig ute på banan och möta upp vid mål? De ska ju ha mina överdragskläder så jag behöver ha dem både vid start och mål.
#8
11 april 2008 kl 20:48
Gilla
Härligt, bra jobbat!
#9
12 april 2008 kl 13:12
Gilla
Tack för tipsen!

Mathias: det skulle ju kunna funka, de kan ju sticka iväg lite innan min start om de vill. När jag har gått till startfållan "behöver" jag ju inte dem mer innan starten så det gör ju en liten stund.
#10
17 april 2008 kl 20:48
Gilla
Jag har sprungit i Norrköping ett par gånger. Där är det trångt i starten så det gäller att vara snabb. Men jag har ställt mig längst fram och då har det funkat jättebra. För två år sedan sprang jag på 18,39 så jag kan nog inte skylla på att jag blev sinkad av någon.Vet man med sig att man kan springa runt hela vägen så ska man ställa sig längst fram.
#11
19 april 2008 kl 21:40
Gilla
Det är väl jättebra flåsträning, balansträning och så får ju vaderna lite spänstträning. Allt du blir andfådd av är ju bra konditionsträning. Spänn gärna benen när du hoppar uppåt så blir det mer spänstträning känns det som.

Tänka bara på att studsmattehoppning belastar bäckenbotten ganska mycket (*knip*)
#12
26 april 2008 kl 20:00
Gilla
Också lite OT, men skydden kan ju användas för annat än bara som stöd. Jag måste använda det när det är kallt ute, annars får jag jätteont. Jag vet fler som använder det så, och jag känner mig rätt säker på att det inte bara är placebo
#13
5 maj 2008 kl 16:35
Gilla
Det verkar även som att det kan "gå i släkten" att vissa har lättare att kräkas efter ansträngning. Jag sprang lite med en tonårstjej för ett par år sedan för att hon ville bli lite peppad inför Lidingöloppet. Vi sprang som bara den och efteråt kräktes hon massor, men hon var helnöjd! Jag däremot, tyckte att det var jättepinsamt att jag kört med henne tills hon spydde. Men då sa hennes pappa att han också kräktes lätt när han tog i lite, och att även hennes bror gör det. Så det verkar ju som att vissa har lättare att kräkas än andra.
#14
7 maj 2008 kl 22:20
Gilla
Jag har haft jätteproblem med mitt bäcken och trodde att det var foglossningen som inte gett med sig eftersom jag fortfarande ammar (sonen är 11 månader). Men sen gick jag till en jättebra naprapat som kunde konstatera att jag inte var varken instabil eller hade några tecken på inflammation i bäckenlederna. Däremot så har jag förmodligen snedbelastat så att bäckenet var snett och benen olika långa. Efter två besök hos honom är jag nu i stort sett besvärsfri och ska springa Gbg-varvet nästa vecka.
#15
8 maj 2008 kl 13:19
Gilla
Jag tror absolut att man få känningar där av att öka träningsdosen för mycket, jag känner av det då och då även fast jag är så mycket bättre. Har också varit mycket dålig på att köra bl a löpskolning och det märks - jag är tunnare runt höfterna än tidigare. Så jag har kanske lite brist på starka muskler kring bäckenet.
#16
8 maj 2008 kl 21:44
Gilla
Tja, hur ska man förklara? Jag skulle nog kalla det för övningar som man gör i syfte att förbättra löpsteget och stärka upp de muskler som behövs. Går att göra på plan mark eller i uppförsbacke (kräver mer). Övningarna man gör kan vara till exempel:
-Gång med höga knän
-Löpande höga knän
-Gående och löpande hälkick (spark i rumpan)
-Utfallssteg
-Indianhopp
-Tripling (som myrsteg ungefär)

Övningar med höga knälyft stärker ju muskler som böjer höften och liksom lyfter upp benet (höftböjarmusklerna och en del av musklerna på framsida lår). Det är bland annat där jag känner mig svag.

Det finns en del stabiliserande övningar för bäckenet. Du kan till exempel prova "kissande hunden", du står på alla fyra och sträcker fram en arm samtidigt som du sträcker bak mostsatt ben. Du kan också stå på ett ben, böja lite i knä och höft (niga) och sedan gå upp igen. Var noga med att inte höften "åker ut" åt sidan. Den övningen är även bra för stabiliteten i knä och fotled.
#17
9 maj 2008 kl 20:26 Redigerad 9 maj 2008 kl 20:27
Gilla
Kommer ärligt talat inte riktigt ihåg vad vi lärde oss på sjukgymnastutbildningen...tyvärr. Men det är ju en skada på muskeln och man ska inte reta den för mycket. Vila ett par dagar och prova sedan med försiktigt stretching för cirkulationens skull. Eftersom det bara är en vecka kvar så hinner du inte tappa något särskilt i form, så försök inte träna bort smärtan utan satsa på att vila. Känns det OK så kan du ju promenera för att inte stelna till. Om det inte är världens skada utan en lättare bristning så bör det kunna vara OK att springa nästa lördag. Prova att jogga typ 10 minuter eller något ett par dagar innan varvet, du kommer att känna ganska snart om det funkar. Sen kan det ju finnas risk att du känner av skadan efter tävlingen igen om det kanske var för tidigt att köra på, men jag skulle nog ärligt talat tyckt att det var värt det - men det får ju du själv avgöra

Lycka till!
#18
10 maj 2008 kl 22:49
Gilla
Hjälp, jag får faktiskt lite prestationsångest...

Har aldrig mätt pulsen så jag vet inte vilken puls jag ska ligga på, brukar inte dricka särskilt mycket (eller någon särskild dryck förutom vatten) under långpass eller tävling, dricker efteråt istället och jagbrukar äta "vanlig" frukost och mat innan jag tränar/tävlar.

Alla i den här tråden, och andra trådar, verkar vara så otroligt förberedda och välplanerade så jag blir alldeles nervös att jag missat något viktigt. Visserligen brukar mitt upplägg funka alldeles utmärkt, men det är debut på kvartsmaran så jag kanske kommer göra bort mig alldeles.

Annars brukar jag bara ha en planerad km-tid och försöka köra loppet efter den, ändrar lite efter hand om jag känner att det inte funkar.
#19
10 maj 2008 kl 23:02
Gilla
Funkar det bra att springa med vätskebälte? Har ett hemma som jag aldrig har provat. Är det för sen att vänja sig vid det nu? Har mycket svårt att dricka ur mugg i farten, är det lättare ur flaskorna?
#20
15 maj 2008 kl 14:02
Gilla
Hejsan!
Ska springa varvet på lördag, första halvmaran. Brukar tävla på milen och brukar i stort sett aldrig dricka. Har också väldigt svårt att dricka i farten och vill helst inte sakta ner. Men nu undrar jag också om man klarar hela varvet på vatten eller borde jag dricka sportdryck? Och (jag har typ aldrig druckit det så jag vet inte hur det går med magen) hur fort kan magen reagera? Ska jag ta det i slutet eller början? Jag brukar inte dricka under träning när jag springer runt 2 mil.

Undrar också om man kan klara en tid under 1,45 i startgrupp 10 eller är det för trångt?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >