Foruminlägg av Tobias Jeppsson

< < < 1 2 3 > > >
#1
18 augusti 2006 kl 19:15 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
hej, tack för en superbra sida. jag blev mycket glad när jag hittade den!
nu är jag helt ny på sidan och kanske inte hitta allt, men ett förslag:
jag skulle gärna vilja kunna jämföra mina tider med andra på sidan, på olika distanser. jag vet att tider beror mycket på banorna också, men det vore kul ändå och jag vet att det inte är så svårt att fixa rent tekniskt. i övrigt mer möjlighet att kunna jämföra sig med andra. t,ex listor på vem som löpt mest en månad och så kan man se vilken plats man själv ligger på, eller rekordlistor på olika distanser där man själv kan se hur man ligger till, vilken plats man hamnar på.
#2
18 augusti 2006 kl 21:08 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Alla former av träning stimulerar belöningscentrum i hjärnan, genom att endorfiner och andra signalsubstanser frigörs, vilket får oss att må bra och ger en viss ´kick´. Det skapar faktiskt även ett beroende av samma typ som droger, även om det inte är lika starkt. Men träningsnarkomani kan man definitivt tala om, för ett visst beroende skapar det och även en abstinens. Däremot är det förhoppningsvis inte så skadligt att träna, så länge man inte går till extremt överdrift :)

Med tanke på den här cirkusen med Sjöberg och Nylander så tror jag själv ganska starkt på att det är svårt att ganska tvärt sluta träna på elitnivå och dessutom gå från stor kändis till en föredetting. Det blir en väldig obalans i belöningscentrumet och hjärnan skriker efter någon form av kickar eller belöning för att kompensera detta.
#3
19 augusti 2006 kl 00:22 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
var kan man köpa sån där pulsklocka som mäter hastighet, sträcka och massa annat? låter ju kul =)
#4
25 augusti 2006 kl 00:50 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Enda sättet att klara morgonjogging är att kedjeröka ett halvt paket john silver utan silver och svepa ett glas vodka. Det sätter även piff på familjelivet!
#5
4 september 2006 kl 19:23 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Själv har jag varit en nitisk latmask i hela mitt liv tills nu när jag är 30 år, men är besatt av siffror och resultat, så jogg.se har fungerat som en oerhört stor motivation att få mig att löpa regelbundet. Genom att kuna studera mina egna förbättringar och tider, samtidigt som jag kan tjuvkika lite på hur jag ligger till jämfört med andra så sporras jag till att hålla igång min löpning. Så en stor rosenkrans från mig till jogg.se och er som ligger bakom sajten!
#6
15 oktober 2006 kl 14:00 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Intressanta tips ovanför, men själv är jag amatörjoggare och hade nog inte tänkt springa i minusgrader eller spöregn. Vad rekommenderas för att springa i lite halvkyligt höst- och vårväder? Vill gärna ha förslag på något lågbudgetalternativ :)

Är bomullskläder att undvika även när det inte är minusgrader? Jag tycker underställ låter så varmt att springa i, i detta väder som är nu. Och tunna vindställ brukar låta så mycket (schwisch-schwosch) och det är jag inte nåt stort fan av. Funkar det att springa i WCT-overall med nån tunn tröja i syntetmaterial över?
#7
27 december 2007 kl 20:19 Redigerad 29 december 2007 kl 21:48
Gilla
Ni som micklat ihop jogg.se borde väl kunna fixa en liten applikation till fjösbook, där man kan se sina senaste rundor, joggingstatistik och annat onödigt, men kul? :)

jag tror att man gör sina applikationer i php på fjamsbök, och jogg.se verkar vara jord i asp, men php går snabt o enkelt att lära sig om man kan asp, det är mycket enklare tillomed!

vore hursomhelst kul att se en sån applikation, men jag förstår om ni inte har tid o ork, jag är själv en gammal avdankad community-programmerare.
#8
29 december 2007 kl 21:55
Gilla
för att spinna vidare på det här med anonymitet. varför vill man vara det? vad är det som är så hemligt och privat som man inte vill att vem som helst ska få reda på? jag tror snarare att man överdriver sin egen person lite och är aningen paranoid. fast lite läskigt är det ju om ens arbetsgivare kan leta upp en och se vad man har för intressen och så. men i fejsbook, till skillnad från många andra ställen, så går just detta att förhindra genom att gå in på inställningar och ställa in så att t.ex. bara de man lagt till som vänner kan se vad man skriver osv.
#9
3 maj 2008 kl 03:41
Gilla
Jag har hört rykten om att sulan kan torka ihop något om de står inne under vintern t.ex. och att de alltså kan bli dåliga med tiden och inte bara genom användning. Någon som vet något mer om detta?
#10
26 maj 2008 kl 23:53
Gilla
Jag har läst igenom några gamla diskussioner, men vill ändå fråga vad och hur man bör äta i samband med löpning, om man vill gå ner i vikt? Själv känner jag mig lite skeptisk till att proppa i mig snabba kolhydrater, då det är de som oftast är en orsak till viktuppgång. Men det kanske inte gäller om man tränar, lagras då allt in i muskler?

Eftersom jag kanske har något större aptit än en vältränad normalviktig så tycker jag också att det är svårt att ge sig ut efter jobbet och springa, när man inte har ätit sen lunch. Jag kan känna mig både matt och väldigt hungrig efter jobbet, och då känns det inte som läge att ge sig ut att springa innan man fått i sig lite energi och piggnat till. Men om jag förstått rätt så ska man helst käka efter man sprungit. Finns det nån bra lösning på detta problem, eller är det okej att käka ett par timmar innan man springer?

Anledningen till min fråga är att många som käkar efter ett lopp verkar göra det för att behålla sin vikt, men jag är ju ute efter det motsatta. Vill ju iofs helst inte bryta ner musklerna.
#11
27 maj 2008 kl 06:42
Gilla
aha, intressant tips! tackar!
#12
28 maj 2008 kl 18:18
Gilla
Ojoj, vad många svar! Tack för alla mycket intressanta tips. Hur konstigt det än kan låta så hade jag inte tänkt på det där med mellanmål. Jag har varit så inställd på att inte äta för ofta/för mycket att mellanmål har kännts förbjudet, men det är ju som Marie skriver, snarare bättre att äta mellanmål än att hoppa över det, vilket jag minns nu att jag hört. Men det är lätt hänt att snöa in på gamla föreställningar och vanor.

Mycket intressant och inspirerande blogg också Fredrik! Ska absolut läsa igenom den :) Jag hör nog själv till kategorin "lönnfet" och kan känna igen mig i era situationer, hehe.

För andra viktjägare med statistik-böjelser, kan jag tipsa om siten: www.fridgegraph.com

Åter igen, tusen tack för all info och tips, de är mycket värdefulla!
#13
28 maj 2008 kl 22:44
Gilla
Tamara: nej, min ekonomi är inte så fet, och sånt brukar väl kosta en del? Jag skulle helst vilja klara mig på "vanlig" kost också, kanske är jag konservativ, men jag är lite småskeptisk till pulver och ersättningar och bars och grejer.
#14
29 maj 2008 kl 13:35
Gilla
Jag tror nog att man inte ska känna att det är ett tvång, utan tillåta sig ha svackor ibland då man inte har lusten. Men annars är det som motiverar mig att må bättre, bli piggare och orka mer. Fast det som verkligen får mig ut och jogga är att testa hur långt och snabbt jag kan springa vissa sträckor, hur långt per månad jag klarar av att springa och diverse annan nördstatistik, som jogg.se hjälpt mig med :)
#15
29 maj 2008 kl 14:08
Gilla
Vill man komma åt proteiner så är väl bönor och andra baljväxter (kikärtor, ärtor, m.m.) bland det mest proteinrika i den vegetariska världen? De flesta grönsaker innehåller hyffsat med proteiner också. Fett är ju faktiskt också viktigt för cellerna (i lagom dos) och finns väl mest av i nötter och avocado. Nyttigt fett dessutom. Kolhydrater är ju inga problem att få i sig, pasta, potatis och även andra rotfrukter och grönsaker.

För övrigt tror jag att det där med 6 frukter om dan är bullshit. Vi har tiotusentals år, inte haft tillgång till en enda frukt under större delen av året, här på de nordligare delarna av halvklotet. Det är först det senaste halvseklet vi har haft möjlighet att äta frukt året om, så att vi skulle behöva sex frukter om dan tycker jag låter uppåt väggarna.
#16
30 maj 2008 kl 08:08
Gilla
(När man inte har någon fot i marken så flyger man, möjligtvis svävar)
#17
8 juni 2008 kl 22:35
Gilla
Jag har inspirerats av Fredriks och hans kompis blogg och startat en egen, som en hyllning, men med lite lägre ambtioner:
http://7kg14veckor.blogspot.com/

Jag har tyvärr inte hittat någon att utmana, men jag försöker pressa mig själv genom att göra en blogg iaf.
#18
9 juni 2008 kl 11:23
Gilla
tackar! bra och intressanta tips, de ska jag ta till mig.

jag tror också på långsiktighet, när man väl gått ner till sin målvikt så tror jag man bara har gjort halva jobbet. det är nog inte det lättaste att behålla sin vikt eller behålla sina förändrade rutiner alltid.
#19
10 juni 2008 kl 09:48
Gilla
boglundsängen såg intressant ut, den kände jag inte till.
ett tips är ju som sagt att lägga in lite träningspass, för det är ju en fördel om man är ungefär på samma nivå med den man joggar med. själv räknar jag mig som nybörjare, även om jag hållt på ett par år. är inte i stort behov av träningskompis just nu, men den jag tränar med kan inte alltid på samma tider som mig, så jag kan möjligtvis ställa upp som sporadisk träningskompis om vi ligger på ungefär samma nivå.
#20
21 juni 2008 kl 00:55 Redigerad 21 juni 2008 kl 00:57
Gilla
med risk för att upprepa nåt som redan är skrivet: jag har själv inte hållt på så länge, och som jag upplevt det så har jag legat och harvat på ungefär samma nivå under en lång tid, när jag plötsligt märker att jag orkar mer och det går lättare.

ett tips är att börja med jogga väldigt väldigt långsamt, nästan i gångtempo, på en sträcka du känner att du klarar av. när du känner att det flyter på lätt, så springer du antingen längre eller snabbare på samma sträcka. själv brukar jag först pröva att springa lite längre i samma takt, sedan gå ner till den förra sträckan och testa att springa lite snabbare.

jag orkade nätt o jämt springa 3 km för ett år sen, och idag sprang jag 10 km för första gången (på 12 år). du kommer att komma framåt, men ha tålamod! ibland står man stilla på samma ställe rätt länge.
< < < 1 2 3 > > >