Foruminlägg av Mattias Andersson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
10 mars 2013 kl 21:29
Gilla
Drog precis en beställning på Start Fitness. Får se hur det går =) De har "go-deal" på Kinvara 3 idag så det blev ett par till mig och ett par till sambon. 1432:- inkl frakt för båda paren.
#2
11 mars 2013 kl 14:26
Gilla
Aha.. har missat startfitnesswigglerabattkodtråden.
Ska göra "bättre research" nästa gång =) Trodde iofs att jag vände på alla stenarna i skogen den här gången.
#3
22 mars 2013 kl 23:09
Gilla
Tog 9 dagar (7 vardagar + 2 helg) innan jag fick skorna från Start Fitness. Inte direkt snabbt, men å andra sidan var det ju ingen brådska heller. Fortfarande kallt här och jag tänkte vänta tills jag kan springa på bar asfalt innan jag inviger dem. För den som inte testat att sätta på sig ett par Kinvara 3 så kan jag ju bara säga..wow :) Som att ha på sig ett par strumpor med dämpning. Lätta och grymt sköna att ha på sig. Jag hoppas verkligen att de är lika sköna att springa i.
#4
31 mars 2013 kl 13:18
Gilla
Den rush jag får efter ett pass (är fortfarande nybörjare men har signat upp för Jämtland på Fötters halvmara nu i sommar och började springa nu i Januari 2013) och den där underbara flow-känslan man kan få under ett pass. Kilometrarna bara "flyger" förbi utan till synes någon ansträngning (allt är relativt) och jag måste tvinga mig själv att inte fortsätta (vill inte få problem/skador) trots att jag har ork kvar.

En annan sak som peppar mig är så gott som alla filmer/dokumentärer om Spartathlon jag sett sedan jag för 3 månader sedan såg namnet "Rune Larsson" för första gången (när jag googlade på energi och löpning) och undrade vad det var för person som hade en kaka uppkallad efter sig.

Sen gör det ingenting att kilon rasar från kroppen, kläder börjar sitta lösare och lösare för varje vecka som går. Gått från XL till L på T-shirts och jackor (förrutom en del där ärmarna är för korta. Nu är det kul att köpa kläder för det ser inte längre ut som ett tält på en gris :)
#5
31 mars 2013 kl 20:59
Gilla
#6
2 april 2013 kl 09:23 Redigerad 2 april 2013 kl 09:23
Gilla
Nybörjare även här. Sprang mitt längsta pass hittills i förrgår (20km) på splitter nya Kinvara 3 (bara sprungit i tunga Asics skor förut). Helt underbara att springa i! Lätt, skön på foten. Det enda jag skulle kunna kalla "hot-spot" är att jag kände av plösen lite direkt under knuten..men det kommer sig nog mest av att jag dragit åt skorna stenhårt för att de är en storlek för stora (något som inte var några problem alls för det var faktiskt riktigt skönt att ha bra utrymme framme vid och runt tårna.
Så.. jag (nybörjare som jag är) rekommenderar i alla fall Kinvara 3'orna :)
#7
4 april 2013 kl 08:17
Gilla
<- Inte expert :)
Jag trodde att jag hade ont där vid lårbenshalsen, men det visade sig vara en inflammation på fästet till Adductor Brevis (vet inte vad det heter på normalt språk). Det var i alla fall sinnessjukt ont och det vägrade gå över. Att gå, kliva in och ut ur bilen, trappor...allt gjorde riktigt ont. Jag försökte stretcha väldigt försiktigt (ont ont), ingen skillnad (stretchade säkert helt fel), åt Ipren och inflammationsdämpande (minns inte namnet på den... något med Mylan i efternamn) i flera veckor men det blev knappt någon förändring. Efter 3 läkarbesök så bestämde "vi" att jag skulle få kortisonspruta/or rakt in i det onda. Efter kanske 3-4 dagar så började jag känna klar skillnad mot tidigare och efter 2 veckor var det i princip helt borta. Det tog totalt 14 veckor innan jag kunde göra något "vettigt" (längdskidor blev det) från det att jag fick eländet tills det att det gick över.

Jag hade precis klarat milen för första gången när det slog till så jag fick börja om helt från början med mig löpning igen nu i Januari efter att ha varit utslagen sedan tidig höst i fjol.

Hade jag varit du så hade jag gått till en sjukgymnast eller idrottsläkare istället för kiropraktor/naprapat (är väldigt skeptisk till behandlingar som det inte finns någon vetenskaplig grund/bevis för även om flera utövare säkert är väldigt duktiga/kunniga på det de gör).

/Mina 5 kopparmynt
#8
17 april 2013 kl 13:16
Gilla
Sprang mest (bara) i Asics skor förut med "pronationsstöd" (Gel Foundation 10...typ). Köpte ett par Lunarglide 4 och ett par Kinvara 3'or för att testa.. och efter det känns Asics-skorna som att springa med stora, stela stekpannor på fötterna. Kommer aldrig mer att sätta på mig ett par för att springa. Fungerar däremot helt ok att gå/promenera i :)

Eftersom att mina fötter blivit en storlek större (?) av löpningen så får jag inte längre på mig Lunarglidesen så nu är det bara Kinvarorna som gäller. Önskar att de hade 10-15% mer dämpning och aningens tjockare plös för jag känner av "rutorna" under sulan ibland (tycker mig göra det åtminstone) och knuten ovanpå plösen.
#9
19 april 2013 kl 14:23 Redigerad 19 april 2013 kl 14:24
Gilla
Spelade Badminton en gång mot en som varit distriktsmästare i sin "ungdom" (han var runt 40 vid tillfället och jag var 19 tror jag) men nu inte spelat seriöst på många år. Under uppvärmningsbollarna så kände jag som att "Fan, jag kan nog ta han om jag jobbar på lite och har lite tur." Jag vann kanske 5 bollar på en hel match (3 set). Hade hade dessutom _stövlar_ på sig för vi körde ett pass efter mitt dåvarande jobb... jag var ombytt med "jumpaskor" och träningskläder.

En annan gång spelade jag lite innebandy i samma veva (samma arbetsplats..annan person) som badmintonmatchen mot en snubbe som också spelat en massa i sin "ungdom" (han var nog runt 35-40 också vid tillfället och jag vet inte på vilken nivå han hade spelat). Det gick INTE att ta bollen från han.. helt omöjligt. Han snurrade själv upp HELA motståndarlaget (mitt lag alltså..tror vi var 4 personer) utan några som helst problem. Och i lungt tempo dessutom..inget spring/hets/tacklingar/hårt spel osv... han bara gick med bollen och ägde :)
#10
25 april 2013 kl 14:51
Gilla
#22
Samma/lika. Jag sökte/läste förut om energi och löpning... hamnade till slut på Rune's sida. Drömmen om Spartathlon föddes... :)
#11
29 april 2013 kl 12:38
Gilla
Har också en 910XT. Rekommenderas. Förstår idag inte hur jag stod ut så länge innan jag hostade upp pengarna och beställde den :) Värd varenda krona.
Addnature tar 3190:- för den med pulsband.
#12
1 maj 2013 kl 21:07
Gilla
Testsprang i mina nya skor i går. Vänster sko sitter som gjuten medan höger sko glappar i hälen (hälen åker upp och ner) . 18 tunga kilometer senare så hade jag naturligtvis en stor blåsa på höger häl.
Någon som har något bra tips på hur man "o-glappar" hälsidan på en sko? Jag har lagt in en extra sula till men inte testat än...blåsan vill helst inte vara i ett par skor känner jag :-)
Har aldrig varit med om att bara en sko glappar förut.

Glapp-skorna är par Saucony Mirage 3 om det skulle vara ehh.. nödvändig information och jag springer vanligtvis i ett par Kinvara 3 som sitter som ett smäck på båda fötterna.
#13
1 maj 2013 kl 21:15
Gilla
Tackar! Ska testa det när hälen tillåter :-)
#14
4 maj 2013 kl 20:07
Gilla
#15
4 maj 2013 kl 21:37
12 Gilla
Lider av samma symptom..eller inbillning. Det är ett jädra stirrande. Jag gissar på avundsjuka...eller "Vad är det där för dåre?". Iofs syns man ju rätt bra i löparkläderna också... mycket gult/reflex/skarpa färger.

Rekord tog jag nog när jag sprang in till Östersund (från Frösön/Valla), sprang genom stan (rätt många som stirrade), köpte en flaska vin på system..och sen sprang med flaskan i handen genom stan igen.
Kassören på Systembolaget såg helt oförstående ut när jag helt genomsvettig och med fortfarande rätt tung andning klämde ur mig "Vätskepaus" :)
#16
8 maj 2013 kl 13:18 Redigerad 8 maj 2013 kl 13:20
Gilla
Får blåsor (fast bara på vänster fot/stortå) när fötterna blivit varma/börjat bli fuktiga. Runt 10-12 km någonstans brukar jag känna av första "stickningarna". Springer jag kortare (händer nästan aldrig) är det inga problem. Driver mig till vansinne. Har fått tipset att testa tunna löparstrumpor och köpte ett par idag. Springer annars med SOC's från Stadium (rätt tjocka). Får se hur det går.... Skorna jag springer i är dessutom lite stora (en halv storlek cirka) framme vid tårna men det verkar inte hjälpa.
#17
9 maj 2013 kl 16:52
Gilla
Sprang strax över 10 km idag i samma skor. Inga som helst problem eller känningar. Bara att knyta "heel lock" löste inte problemet 100%... däremot kombinationen "heel lock" + "ta ut sulan ur högerskon" :)

Tack igen Marcus! =)
#18
14 maj 2013 kl 00:01
Gilla
Har inte haft en 310, men jag läste väl en ...2-3 kilometer med reviews innan jag bestämde mig för vilken GPS-klocka jag skulle ha =)
Så, det blev en 910XT och jag ångrar inte det en sekund. Hade säkert klarat mig med en 310 också, men de flesta recensenter var överens om att 910 var värd prisskillnaden.
#19
14 maj 2013 kl 09:10
Gilla
Hallå! =)

Ja, det lär ju finnas 100 trådar om detta, men jag vet inte riktigt vad jag ska söka på. Behöver tips på skor som skulle kunna passa mig.

* Springer till 80% på asfalt. Resten på grusväg. Skon ska passa båda underlagen även när grusvägen verkligen är "grusig".
* Bra dämpning över hela skon. Jag springer "mid-foot" (inbillar jag mig i alla fall).
* Lätta
* Låg drop
* Neutrala
* Luftiga/bra ventilation
* Jag har rätt breda och platta fötter.. så bra utrymme.

Jag springer i Kinvara 3 och Mirage 3 nu.. och det är åt det hållet jag vill att skon ska vara/kännas... fast med liiite bättre dämpning (om det finns). Jag blir väldigt mör i fötterna efter 12-14 kilometer någonstans (vanesak?) och springer jag på grusig grusväg en längre sträcka så känns fötterna som köttfärs i två dagar efteråt. Det känns typ som ifall jag springer på stenkulor barfota..eller legobitar :)

// Tack på förhand, Mattias
#20
14 maj 2013 kl 14:26
Gilla
Tackar! :)
Ska kolla upp dessa två. Lite si och så med storlekarna verkar det som. Jag har 46 i skor..men kör med 46.5 på både Kinvarorna och Miragen för att få lite "spelrum" för tårna.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >