Foruminlägg av Kaj Rosengren

< < < 1 2 > > >
#1
9 november 2016 kl 20:29
Gilla
Sökte själv på runningshop.se för att få information häromdan och hittade den här tråden.

Tog en chansning och köpte därifrån eftersom jag inte hittade skorna jag sökte någon annanstans. Paketet skickades från direkt från Holland (https://www.hardloopshop.nl/). Jag hade inga problem, fick rätt varor, snabb leverans med tracking etc. Men det kan vara bra att veta om man behöver byta
#2
11 december 2016 kl 14:03
Gilla
#3
8 januari 2017 kl 18:33
1 Gilla
Samsung Galaxy Gear Fit 2 - aktivitets armband
Tänkte det kunde vara en ok replacement istället för att köpa en dyrare klocka (då kostade den ändå nästan 2000:- när jag köpte den). Pulsmätning + GPS + bluetooth med mp3 playback, allt i ett! Enda minus var att den behöver laddas väldigt ofta. Men massor av småsaker drev mig till vansinne så nu är den utbytt mot en Garmin.
* Armbandet gick sönder efter ett halvår
* GPS:en kunde inte slås på innan man startade ett pass.
* GPS datat verkar ha konstiga timestamps. Så tjänster som tex Strava som bara använder GPS timestamps så blir träningspassen snabbare än verkligheten...speciellt om den tappat GPS:en ett tag...
* Pulsmätningen var opålitlig
* Apparna uppdaterades och ändrade funktion..inget verkade bli bättre.. (5 jävla knapptryckningar för att avsluta ett träningspass i sista uppdateringen)
#4
6 mars 2017 kl 21:09
Gilla
Många bra låtar här!

Själv är nog favoriten i min tempo lista:
Anthrax - Got the time
#5
20 november 2017 kl 16:43 Redigerad 20 november 2017 kl 16:45
Gilla
Just nu Fenix3 sapphire för 2700:- på löparshop. Tyvärr utan pulsband: https://www.loparshop.se/garmin-fenix-3-m-puls-i-handled.html
#6
15 mars 2018 kl 10:21
Gilla
Yup, har kört ungefär 7-8 rundor i mina hittills men än så länge har jag inte vågat mig på något riktigt långpass.

Har väldigt svårt att kategorisera skorna. För det första så är det en relativt mjuk hälkäppa med plastbandet som går runt hälen som enda support. Foten hålls istället på plats av den tighta överdelen. På det sättet så tycker jag dom påminner en del om Nike Free RN, vilket gjorde mig lite besviken eftersom jag aldrig fick någon skön känsla i mina Free RN. Jag har en del stabilitetsproblem efter svåra vrickningar av min ena fot, så dom känns rätt tuffa och har haft känningar i foten efter c:a 12 km. Vilket förvånade mig eftersom dom recensioner jag läst om skorna så är stabiliteten densamma som kinvara.

Efter några pass med dom känns det mycket bättre och har märkt att dom är rätt responsiva vilket jag gillar (var ett stort fan av dom äldre kinvara modellerna). På det sättet påminner dom mer om mina Adidas Bostons, bra med dämpning men också med bra respons. Så för snabba pass så gillar jag dom skarpt. Dessutom gillar jag nu hur dom sitter på fötterna. Så det är nog dags för att testa ett långpass så får vi se vad slutbetyget blir.
#7
16 april 2018 kl 15:29
Gilla
Gillar mina freedom ISO skarpt numera och använder dom som allround skor, fast dom kändes rätt tuffa i början. Brukar inte ha några problem med nya skor nuförtiden, men med dessa hade jag känningar. Annars tycker jag dom påminner om en sammanslagning av adidas bostons (mycket men responsiv dämpning, helgummisula) och Nike Free RN (tight strechig överdel, inga plastkilar etc). Har inte märkt något av tyngden, men så har jag inga superlättvikts skor att jämföra med.
#8
24 juni 2018 kl 14:25
Gilla
Vet inte om det gäller alla modeller. Har haft två HRM-RUN 4. På mitt första som jag lyckades dra sönder en skruv på när jag bytte batteri fick jag nollställa titt som tätt. Öppna, vänd batteriet i ungefär 10 sekunder (kan vara lite knepigt att få loss det igen) och stoppa tillbaka rättvänt. Sen försök para ihop med klockan igen.
#9
20 augusti 2018 kl 19:41
Gilla
Litar inte helt på funktionen i klockan att sätta max-puls. För mig har det åtminstone nollställts sig en gång. Man kan logga in på garmin connect "Enhetsinställningarn->Användar inställningar" och sätta max-puls och zoner manuellt om man vill. Det går kanske på klockan eller i appen också..men jag kunde inte hitta det senast jag kollade. Vo2max, "träningseffekt" och lite annat behöver ett någorlunda korrekt max-pulsvärde.
#10
20 oktober 2018 kl 11:26
Gilla
Har inte testat Ride ISO. Men kör med Adidas Boston 5/6 och ett äldre par Saucony Ride 9 och ja dom är rätt annorlunda. Även om båda ofta annonseras som allround skor så ligger Boston mycket närmare racers (även om mitt par boston 6 känns mycket snällare än 5:orna) medans Ride är närmare långdistansarna. Så ja, Ride:sen har inte mycket till respons i dämpningen och kan kännas "svampiga" i jämförelse med Boston. Jag gillar dom, men dom bjuder ju inte in till något tempo direkt utan jag använder dom för lugna rundor och en hel del långdistans. Själv så växlar jag mellan så många skor att det är svårt att säga om du kommer vänja dig vid dom.

Har inget direkt sko tips, men har hört mycket bra om dom senaste Pegasus 35 som jag är sugen på att testa själv, har inte haft ett Pegasus par på många år nu så det är väl dags.

#11
23 februari 2019 kl 10:47
2 Gilla
Vi har ju tyvärr åtminstone ett litet troll här på jogg.se.

Det kunde vara bra att kunna enkelt se ålder på konto "användare sen" oavsett om dom delar sin träningdata eller inte. Då kan man enklare se att ett konto är skapat samma dag.
#12
21 mars 2019 kl 08:57
Gilla
Wow! Helt missat att du springer i år igen! Lycka till!
#13
29 november 2019 kl 13:22
Gilla
Sportamore säljer 645 Music för 2590:- (bara den i svart) just nu: https://www.sportamore.se/produkt/156792-garmin-forerunner-645-music-svart
#14
20 maj 2020 kl 09:00
Gilla
Aha, jag var inne och kollade här om dagen för att kolla om någon har haft samma problem. Antar att det bara var för 735XT.

För min del verkade klockan funka som vanligt. Men sen så hittade den inte GPSen, sen så kunde jag inte starta tidstagningen under mitt pass. Slutade med att jag systemåterställde klockan mitt under passet..efter det så verkar den funka som vanligt (men alla inställningar försvann)
#15
14 juni 2020 kl 13:27
Gilla
Hade milda symptom i slutet på Mars och början på April. Lite torrhosta och kändes tyngre att andas ibland. Hade 10 slag högre vilopuls än normalt och efter 2 veckor hade jag slutat hosta. Gav mig ut på en testrunda och avbröt den efter 5 km och gick hem. Kändes som efter jag sprungit tunga backintervaller trots lågt tempo (andfådd och blodsmak i munnen). Så jag vilade ytterliga två veckor med lång promenader, vilopulsen gick inte ner.

Sen så kunde jag inte hålla mig längre, det vackra vårvädret lockade för mycket. Så jag började springa igen men samma sak. Kändes grymt tungt, framförallt som om kroppen ville springa i mitt "vanliga" tempo men lungorna hänger inte med. Efter ytterligare två veckor så började det kännas bra att springa igen och vilopulsen gick tillbaka till det normala.

Nu snart 3 månader efteråt så är jag långt ifrån formen innan förkylning följt av "förmodligen men inte bekräftat Covid". Hoppas väl på att jag ska komma igen, men får väl ändå vara tacksam att allt känns bra och jag kom lindrigt undan.
#16
23 juli 2020 kl 17:47
1 Gilla
Om du brukar importera passen genom "connect powered by garmin" under nytt pass beror det förmodligen på att Garmins online tjänster varit nere under större delen av dagen. Har inte fått morgonens pass uppladdat än.

Borde funka igen när den här sidan visar grönt: https://connect.garmin.com/status/

#17
23 juli 2020 kl 22:38
Gilla
Yikes! Lite värre än väntat. Tyckte det var underligt att delar av garmins forum + diverse sidor inte verkade fungera när jag kollade i morse.

Hade hoppats tjänsten skulle kunna komma igång igen, men det här verkar som om det kunde bli långvarigt. Dags att göra en manuell import då kanske.
#18
1 december 2020 kl 14:31
Gilla
Hej, tänkte ta upp en gammal tråd med ungefär problem som mig. Har haft min 645 Music i ungefär ett halvår nu och haft stora problem med GPSen den sista månaden. Den verkar tappa helt i 4-5 minuter och har fått flera trasiga pass nu som jag manuellt korrigerat.

Klockan har val att använda "GPS + GLONASS" eller "GPS + GALILEO" men använder GPS (only) som standard och jag undrar om någon fått bättre resultat med dessa? Sämre batteritid?

Kollade min gamla 735 och den hade jag GPS (only) som inställning hela tiden och hade kanske ett handfull pass som var trasiga över 3.5 år.
#19
2 december 2020 kl 08:44
Gilla
Japp, passet ser normal ut i övrigt och GPSen är grön vid start. Sen så verkar det hända vid vissa platser, en gång under viadukt. Två gånger vid samma höghus, den tappar kopplingen en stund så placerar den punkter 100 tals meter i fel riktning. Men jag såg på mitt sista pass att sista 300 metrarna började passet vika av (orkade inte korrigera det)

Det går inte och se på min historik annars, jag manuellt korrigerar passet med (https://opoto.github.io/wtracks/) och tar bort felaktiga punkter.
#20
7 juni 2022 kl 11:10
2 Gilla
En klassiker som hände mig när jag sprang mina första lopp är att inte knyta skorna ordentligt eller ha för långa skosnören. Speciellt när man startar i lopp med många löpare och där det är trångt så ser man nästan alltid någon som behöver stiga av för att knyta skorna. Så nuförtiden är det dubbelknut som gäller.
< < < 1 2 > > >