Löpning Kläder, Skor & Prylar 23 inlägg 17000 visningar

Garmin FR 645/645 music med riktigt dålig GPS.

1966 • Lund
#1
9 september 2019 - 15:37 (Redigerad 9 september 2019 - 15:44)
Gilla
Bild uppladdad av Erik Liedberg
Hej,

för en vecka sedan fick jag min Garmin FR 645 music som jag beställt från xxl.se frö att sporra mig i träningen inför Lidingöloppet men jaghar blivit grymt besviken.

Min gamla FR 235 har gått som en klocka (no pun intended), inte minst har den varit suverän när det gäller gps-knutna funktioner som bansträckning, tempo mm. Efter 30+ km med 645:an då jag alltid haft referensklocka/klockor med mig kan jag konstatera att tempot under aktiviteterna varierar upp och ned och omöjliggör att kunna använda klockan som tempomätare under själva aktiviteten. Det kändes som måttet rågades i lördags på Midnattsloppet i Malmö då tempot ibland dippade så mycket som mer än 2 min/km (se bifogad bild).

Fakta:
*Garmin Forerunner 465 Music
*Software version 6.20 (dc7ae23)
*GPS 2.50
*Data recording every: Second

Mina frågor till er här på forumet:

1) Jag hittar inget på nätet om att just 645:an ska vara sämre än andra modeller, är det fler av er som har liknade erfarenheter?

2) Jag har varit i kontakt med XXLs kundtjänst som meddelat att jag ska sända in klockan med post och vara beredd på att vara av med den i upp till 30 dagar (!) innan dom fattar beslut i reklamationsärendet. Det skulle i värsta fall innebära att jag är utan klockan till *efter* Lidingöloppet (något som XXL tyckte var helt irrelevant). Är det någon som i ett reklamationsärende hos XXL rönt förståelse för en snabb reklamationshantering och hur gick ni tillväga då?

Jag hoppas ni kan hjälpa mig!

/Erik

Edit: bilden blev ganska lågupplöst... 645:an pendlade mellan 3:40 och 6: 37/km. Mitt snittempo var 4:27 och enligt andra klockan diffade jag som mest typ + 20 sek (Malmö är platt).
< < < 1 2 > > >
1971 • Nykvarn
#21
1 december 2020 kl 15:02
Gilla
Vad menar du med att "GPS''en tappar helt i 4-5 minuter"? Men du att klockan tappar GPS-spårningen under så lång tid efter att den låst satellit i början? Det borde väl i så fall synas på kartan om kontakten tappas så länge, tittade på några av dina rundor och de såg helt normala ut både vad gäller kartspårningen och tempokurvan.

Jag har sprungit med Garmin sedan mer än tio år tillbaka och aldrig någonsin haft behovet av något annat än "GPS only". Har använt FR645 sedan september och tycker den har väldigt hög GPS-noggrannhet.
1980 • Lund
#22
2 december 2020 kl 08:44
Gilla
Japp, passet ser normal ut i övrigt och GPSen är grön vid start. Sen så verkar det hända vid vissa platser, en gång under viadukt. Två gånger vid samma höghus, den tappar kopplingen en stund så placerar den punkter 100 tals meter i fel riktning. Men jag såg på mitt sista pass att sista 300 metrarna började passet vika av (orkade inte korrigera det)

Det går inte och se på min historik annars, jag manuellt korrigerar passet med (https://opoto.github.io/wtracks/) och tar bort felaktiga punkter.
#23
2 december 2020 kl 10:29
Gilla
Jag har för mig att det ska gå via blåtand om telefon är i närheten, men får inte till det och hittar inte rätt https://testmyspeed.onl/ i inställningar. Konstigt nog får jag meddelande om att jag fått snapchat skickat till mig, men det går inte med sms eller samtal. Humm?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.