Foruminlägg av Maria Liabäck

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
24 juni 2011 kl 13:36
Gilla
när du blir på dåligt humör och skäller ut folk när du är skadad och inte får springa...
#2
26 juni 2011 kl 21:04
Gilla
Varför summeras inte alla distanser? På tex kommunlistan syns enbart löpningen, ingen cykling eller övriga pass som registrerats med distanser?

Kan finnas ett svar tidigare men det är ganska många inlägg nu :)
#3
26 juni 2011 kl 22:17
Gilla
Jaha, där ser man! Tackar!
#4
1 juli 2011 kl 15:56
Gilla
Jag måste stretcha när jag löptränat, annars kan jag inte röra mig dan efter eller om jag sitter still en stund. Jag är skolad till det efter många år som orienterare.
#5
12 juli 2011 kl 19:35
Gilla
Hej! Jag har kommit på att jag måste minska på kolhydraterna måltiden innan ett löppass. Om jag äter för mycket pasta, potatis el bröd innan blir jag tung och däst. Jag försöker istället äta extra protein. När jag tränar på morgonen brukar jag ta en banan el protein shake innan och det fungerar. Jag fick tipset att dra ner på kolhydraterna innan löppass från tidningen Fitness.
Jag har själv Ibs och har där med mycket känslig mage och mitt tips är att testa dig fram för att hitta vad som passar dig bäst!
Hoppas det hjälpte lite i alla fall :)
#6
13 juli 2011 kl 07:47
Gilla
Det är bara när jag springer på morgonen. Det är bra om det finns något i magen när man springer på morgonen. En banan eller en halv påverkar inte mig på samma sätt som en stor portion pasta el en stor smörgås. Men det är bara hur det fungerar för mig.
#7
16 juli 2011 kl 21:04
Gilla
Hej!
Jag har sprungit i hela mitt liv men har haft en tids svacka med bland annat en knäskada. Jag har nu fått ont i mina vader, framförallt snett ovanför fotknölen på utsidan av underbenet. Jag får riktigt ont, känns nästan som grym mjölksyra. Efter några kilometer får jag ont i den stora vadmuskeln istället. Jag har aldrig under alla år med löpning kännt så här. Jag började med att byta skor och läste en artikel om att kompressionsstrumpor kan hjälpa vid vad ont. Jag testade att köpa ett par på Intersport av märket seger och nu är jag smärtfri!
Jag vet inte vad som är "fel" i ditt fall, inte heller i mitt eget, men strumporna har räddat mig!
#8
17 juli 2011 kl 21:31
Gilla
Gå till en sportaffär och testa, sen kan du ju beställa dem på nätet i alla fall. Jag har kört med New Balance i några år och tycker att de är riktigt bra löpar skor.
Jag har 39-40 i vanliga fall och 40½ på mina löparskor.
#9
17 juli 2011 kl 21:57
Gilla
Susanne och Camilla jag har samma problem. Jag har testat mig fram och genom att minska intaget av kolhydrater måltiden innan ett pass mår min mage mycket bättre. Jag hittade en artikel i tidningen Fitness om detta och testade detta. Kan hjälpa även er.
Jag kan tillägga att jag har diagnosen IBS, så kallad stressmage. Är då extra viktigt att tänka på vad man äter.
#10
18 juli 2011 kl 19:50
Gilla
Grymt bra jobbat! Grattis!
#11
18 juli 2011 kl 22:33
Gilla
jag får också kramp i vaderna när jag sover ibland. Jag har hört att det kan bero på vätskebrist. Jag har också märkt att det sker oftare då jag sprungit mycket långt eller kört mycket hårt.
#12
19 juli 2011 kl 09:41
Gilla
Jag har läst att det räcker med ca 10% asfalts löpning om man ska springa ett asfaltslopp.
Jag har kört på det innan Gbg varvet och det fungerade bra.
Är själv fd orienterare och älskar att springa i skogen. Min kropp verkar även vara anpassad till mjuklöpning och inte asfaltslöpning.
#13
24 juli 2011 kl 01:35
Gilla
Jag har lärt mig att kroppen inte kan ta upp mer än 2 dl vatten i timmen vid normala förhållanden, varken för varmt eller för kallt. Mer behövs om det är varmt så klart. Jag har även fått lära mig att om man ska springa mer än en timme ska mm inta 1-2 dl var 20 min redan första timmen. Ja jag sa precis att kroppen inte kan ta upp mer än 2 dl per timme, då menar ja inte under själva passet utan vid tex uppladdningen innan.
Jag kör själv med en camelback och trivs med det, körde vätskebälte med flaskor innan men fick mest ont i ryggen av det.
Jag har endast sprungit rena löplopp som motionär och då druckit lite vid varje vätskekontroll, en mun sportdryck och en mun vatten. Det har fungerat för mig.
Då jag kör långpass dricker jag bara vatten, det är bara vid cykellångpass jag dricker sportdryck.
#14
9 augusti 2011 kl 13:20
Gilla
Jag tror att om man blir skadad av att stretcha gör man något allvarligt fel! Jag har gått endel på gym och på friskis och det finns alldeles förmånga som stretchar helt fel, bland annat sträcker för mycket och belastar lederna i stället för att sträcka ut musklerna. Så mitt tips är att ta kontakt med en bra sjukgymnast för att lära sig att stretcha istället.
Jag har varit elitidrottare och om jag inte hade stretchat så mycket som jag gjort hade jag varit förstörd idag. Visst det är upp till var och en men tänk på hur kroppen kommer att må om 10-20 år också inte bara vad som känns bra nu. Stretching är skadeförbyggande om man gör det på rätt sätt!
#15
11 augusti 2011 kl 14:00
Gilla
Jag kör med cykelbyxor i dammodell och utan trosor. Säger sig själv att man får skavsår med trosor ju.
Jag har en hybridcykel med någon form av racersadel. Det var en pina de första passen men nu känner jag ingenting längre.
Sen är det viktigt att inte ha samma cykelbyxor för länge, de är ju försedda med något antibakteriellt som försvinner efter ett antal tvättar!
#16
11 augusti 2011 kl 14:01 Redigerad 11 augusti 2011 kl 14:01
Gilla
dubbelpost!
#17
2 september 2011 kl 16:33
Gilla
Det är koppeltvång enligt lag mellan första april och sista september. MEN övrig tid får man endast ha sin hund lös om man har samma pli som om den vore kopplad.

Jag är en person som har varit så hundrädd att när jag var på kalas hos någon kompis som hade hund när jag var liten var de tvugna att gå ut med hunden hela kalaset.

Jag har nu hund själv. Jag springer med honom ibland och har honom ALLTID kopplad. Jag kan aldrig vara 100 % säker på hur han beter sig i alla situationer.

Jag har inte själv blivit överfallen av någon hund men min hund har blivit överfallen av en annan hund helt oprovocerat (den flög ur en bil rätt på min hund som bara råkade gå förbi). Den hunden har efter det överfallit fler hundar och gjort utfall mot barn. Det är inte normalt av en hund att bete sig så.

Det är inte alltid hundens fel det är lika ofta ägarens fel. Tyvärr är många hundraser för hårt avalde och skönheten kommer ibland före ett stabilt lynne.

Om en hund kommer rusande mot dig har jag fått rådet att vara lika intressant som en säck potatis (är fd orienterare som mött många olika sortes djur i skogen så jag vet att det är svårt) eller lägga sig på marken.

Ursäkta mitt lite förvirrande inlägg men kontentan är ändå att hundar i princip alltid ska vara kopplade!
#18
25 mars 2012 kl 16:10
Gilla
Grattis till en bra tid på seedningsloppet. Jag sprang också och är nöjd med min tid. Va många år sedan jag tog tid på milen och jag va 4 min bättre än den gången :)

Visst är det den känslan som man eftersträvar som löpare? Att känna att jag är så j*vla bra! Jag klarade det! Jag, alldeles själv! Ingen har gjort det åt mig! Det är i alla fall den kicken jag eftersträvar och den fick jag idag!
#19
25 mars 2012 kl 16:55
Gilla
Tackar! Jag har faktiskt också IBS. Jag hade stora problem tidigare då jag sprang men protein har blivit min räddning. Laddar jag upp med tex keso istället för mackor får jag inte ont i magen när jag springer!
Ja nu är det varvet nästa. Ska du också springa?
#20
25 mars 2012 kl 17:00
Gilla
Jag har sprungit en gång tidigare, 2009. Var anmäld 2010 men en knäskada satte stopp för den starten. Sprang på 1.56.21 förra gången och målet denna gången är 1.50.
Oj 11 gånger det va bra kämpat!
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >