Foruminlägg av Niklas Sahlstedt

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
23 mars 2011 kl 22:24
Gilla
Tja,
Är sugen på att köra Öland Marathon i sommar. Är det någon som har erfarenhet av den?

Hls,
Niklas
#2
29 mars 2011 kl 08:22
Gilla
Hej,
Är en ganska van löpare som med tider på halvmaran runt 130 och gjorde Marathon på 3.15 höstas.
Tänkte öka dosen nu i år och har börjat köra intervaller. Gick kanon i början, men så gjorde jag något idiotiskt - slarvade med uppvärmning och då small det till lite lätt i baksidan. Tänkte inte så mycket på det utan tog det lugnt några dagar med bara lätt känning. Sen var jag en idiot på nytt då jag med lätt smärta spelade en ganska tuff tennismatch i ca 30 minuter. Gjorde ett kraftigt ryck och då small det rejält! Stor blödning och totalvila i två veckor. Kört en del cykel vilket kännts bra och började lätt jogga förra veckan. Sen i söndags tänkte jag köra mycket lätt ca 8 km. Efter tre kändes i baksidan igen. Panik!!! Någon som är har varit där jag är? Tips? Tack tack.
#3
30 mars 2011 kl 07:36
Gilla
Hej,
Tack för tips. Var hos en kanon massör igår. Konstaterade kraftig streckning och kramp...masserade ut det ömma området samt gav sig på ryggrad och höften. Höger ben var 1,5 cm kortare än vänster. Galet! Tips som ni skriver ovan att köra igång med styrketräning av baksidan med ganska lätta vikter. Hur tidigt kan jag gå på löpning tro??
#4
30 mars 2011 kl 07:37
Gilla
Förresten har hört lite om Kinesiotejp. Hjälper det?
#5
30 mars 2011 kl 19:45
Gilla
Tack alla för tips och råd! Ska försöka jobba med tålamod, men det är ju så svårt. Nu är isen borta och det är ljust på kvällarna...ja ja. Körde i gym idag baksidan och stramningen släppte nästan direkt. Ska jobba vidare med genomblödning. Lycka till alla!!

Niklas
#6
2 april 2011 kl 08:40
Gilla
Utfallssteg det kan kanske vara något. Mest osäker på om jag vågar. Får nog vänta lite med det. Kanske ändå smärtan är ok pga svaghet och då ok att köra utfall?? Får testa när det känns bättre. Cykel hjälper jättebra också just nu. Segt är det. Nu är det ju loppsäsong. Hade tänkte göra debut idag faktiskt men det är ju inte att tänka på att köra 16 km terräng. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka i maj och känna på något millopp.
#7
3 april 2011 kl 09:59
Gilla
Hej,
Jag hade problem tidigare till och från med insidan av knä. Det visade sig efter just ett besök hos en sjukgymnast att jag var svag som en riktigt svag pensionär i musklerna runt knät. Hon tipsade mig kort och gått att jag måste träna upp musklerna i detta område. Benspark i gym kan rekommenderas. Lätt hopp fram barfota där du landar det på det svaga benet och försöker hålla balansen. Vidare knäböj stärkte mig bra. Efter bara något/några pass så försvann besvären helt. Nu kör jag detta då och då i förebyggande syfte. Lycka till! Niklas
#8
3 april 2011 kl 10:16
Gilla
Kan ju även tillägga att även jag hade problem med en menisk för ett tio tal år sedan som jag åtgärdade med titthålsoperation. Efter det bra, men sen fick jag bakslag pga får dålig styrketräning runt knätrakten.
#9
11 april 2011 kl 21:21
Gilla
Jag har kört loppet två gånger. Tycker det är ett kanonlopp och en bra genomkörare inför Göteborgs Varvet. Rätt kul att man möter ledaren och sedan möter andra löpare under loppet. Annars väldigt flack bana, men ändå kul med tävlingsmomentet.

Tips: Sov bra innan, ladda med mycket havregrynsgröt innan och njut. Drick även under loppet även fall du inte är törstig. Good luck!!
#10
13 april 2011 kl 20:50
Gilla
Jag sprang ett kul Marathon lopp på Mallorca i oktober. Rätt billigt att resa dit då det är lågsäsong och boenden finns det gott om. Lättsprungen bana var det också. Lycka till!
#11
15 april 2011 kl 17:13
Gilla
Också sugen på denna Mara. Blev lite tveksam till alla som säger att den är så tuff, men tack Anders - nu blev jag tänd att köra. Ska lura lite till på det. Att defilera in på slutet låter ju trevligt efter några timmar...Kör hårt!!
#12
21 april 2011 kl 17:51
Gilla
Hej,
Har själv varit skadad sista tiden och en bra alternativ träning är cykel. Du skonar samt bygger upp området runt knät. Den kan vara så att du är svag runt knät, därav smärtan. Kan ju testa benspark på gym för att bygga upp knä/lår muskel ytterligare. Lycka till!
#13
26 april 2011 kl 21:40
Gilla
Tjena,
Får panik när jag hör ljumsken. Du bör nog vila och söka upp en napratpat, osteopat eller liknande som då ska titta på din ryggrad. Det kan vara en lite förskjutning i ryggkotorna(eller mer partiet mellan kotorna/ligament tror jag det heter. Jag gick i över ett halvår med smärtor innan jag träffade rätt person. Med hjälp av laser och lite "knäckande" av ryggen var smärtorna borta. Allt kom från ryggen i mitt fall. Nu går jag då och då och tittar till ryggraden så att jag inte får samma problem igen. Lycka till!
#14
28 april 2011 kl 11:08 Redigerad 28 april 2011 kl 11:09
Gilla
Hej,
Jag fick såsom du begynnande problem med insidan knät som inte var så påtagligt i början. Besvären blev dock värre och värre och tillslut kunde jag överhuvudtaget inte springa. Typ att sparka en fotboll med en bredsida var förknippat med svimnings smärta. Gjorde röntgen och fick då besked om att menisken hade en liten utväxt som skavde mot annan del. Gjorde titthålsoperation och redan efter tre fyra dagar kunde jag börjar springa lätt utan att känna någon smärta överhuvud taget. Vad jag slarvade med, var rehab, bygga upp muskelaturen efter ingreppet. Fick ont igen, gick tillbaka till sjukgymnasten på sjukhuset som då påminde mig av vikten att bygga upp igen. Gjorde detta i några veckor och sedan dess har jag inte kännt menisken något alls. Operation gjorde jag för fem år sedan. Oerhört nöjd med resultat och kan varmt rekommendera titthål om man kommit i det läget. Lycka till!!!
#15
30 april 2011 kl 14:04
Gilla
Har kört med 305 sedan några veckor tillbaka och är hur nöjd som helst! Oerhört prisvärd och lätt att använda.
#16
1 maj 2011 kl 22:21
Gilla
Jag har också sneglat på denna mara eftersom jag fått första delen av säsongen spolierad av skada. Lockar kraftigt och en god morot inför lopp utomlands i höst. Någon som vet hur man lättast tar sig dit från Göteborg?
#17
2 maj 2011 kl 21:31 Redigerad 2 maj 2011 kl 21:31
Gilla
Hello,
Tittar norrut för nya utmaningar och ser Höga Kusten loppet som ett alternativ i början av augusti. Någon som har erfarenhet av detta?Hur kommer man lättast dit? Jag bor strax utanför Göteborg. Tack på förhand!
#18
4 maj 2011 kl 19:03
Gilla
Tack, för tips. Det kanske får bli buss om jag bestämmer mig för att köra. Loggar med omgivningarna och naturen att ha runt om sig även fall man kanske inte njuter av det. Tack också för tipset om tåhävningar, ska tänka på det.
#19
4 maj 2011 kl 19:08 Redigerad 4 maj 2011 kl 20:50
Gilla
Min erfarenhet är att det är fruktansvärt att gå omkring och att ha dessa besvär. Gick tillslut till en duktig kiropraktor som med hjälp av massage, laser och tillslut "knäckte" mig rätt. Efter detta gör jag det då och då i förebyggande syfte med mycket gott resultat. Lycka till det har hjälpt mig helt från problem med ljumskar.
#20
5 maj 2011 kl 08:21
Gilla
Hej,
Kul och tack för tips igen. Lockar mer och mer, ska bara lösa resan dit tror jag. Verkar som det inte går några flyg till Kramfors och tåg lockar sådär från Göteborg...men kanske... Eller kan man flyga till Härnösand och ta buss??
Får kolla runt lite.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >