Foruminlägg av Jakob Forssmed

< < < 1 2 > > >
#1
2 april 2008 kl 19:05
Gilla
Janne,

Det vore grymt schysst om du vill skicka den svenska manualen till mig också på mail:

jakob.forssmed@gmail.com

Tack, tack. (sitter med nyöppnat paket och försöker just nu förstå varför jag inte får puls-alert när hjärtslagen överstiger det angivna värdet).
#2
2 april 2008 kl 20:27
Gilla
Hej, Har sedan ett par månader en Chariot Cougar 2 som jag är mkt nöjd med. När jag springer så använder jag joggingsetet, men jag har även köpt city- och cykelsetet. Det tycker jag är den stora fördelen med vagnen att man enkelt kan konvertera.

Men, det som är intressant på denna sida är att den går mkt bra att springa med. Den rullar fint med sina stora hjul och man kan hålla bra fart. Barnet sitter lågt och säkert.
Det är också bra att den har vind/stänkskydd i plast för barnen när man springer.

Jag har en syskonvagn, men bara ett barn än så länge, så hon sitter i mitten och stortrivs...

Enda nackdelen med vagnen är att handtaget bara kan sättas i två lägen.
#3
4 april 2008 kl 19:36
Gilla
Hej, Springer en del med barnvagn - Chariot Cougar 2, och börjar tröttna på asfalten runtomkring. Vill därför ha tips på breda grus/spån/terrängslingor i södra Storstockholm (jag bor i Enskede) dr man kan springa med barnvagn. Vagnen har stora hjul och hygglig dämpning, så lite ojämnheter går ju bra, men slingorna/spåren behöver ju vara lite bredare.
#4
8 april 2008 kl 20:14
Gilla
Christine och Anna - stort tack för tips. Jag har faktiskt varit och testat Ågesta idag - gick utmärkt med vagn, även om det var lite backigt. Breda, fina grusspår som utlovat, och mkt trevlig omgivning.
#5
9 april 2008 kl 08:12
Gilla
Fyll gärna på med vilka slingor som fungerar på respektive ställe. Om man prövar Tyresta - vilka slingor fungerar förutom barnvagnsslingan? Vilka spår funkar på Hellas/Nacka?

Jag sprang 3.3 + 6.2 (delvis samma slinga) vid Ågesta - inga som helst problem vad gäller bredd och underlag.
#6
5 maj 2008 kl 19:29
Gilla
Ett rejält glas O´boy, efter att ha läst i en tråd här på jogg.se och hört på radion. Hur gott som helst - barndomens lycka åter (kan ge rena Marcel Proust-upplevelserna efter ett pass)- och därtill verkar det funka.
#7
9 maj 2008 kl 14:55
Gilla
Martin, Jag är helsåld på Chariot, men ändå är lite tveksam till Chariots vagnar som enda vagn för nyfödd. Visserligen finns tilbehör (extra stöd samt "hängmatta" för spädbarn - det ska t o m gå att jogga med en pytteliten bebis), men det finns nackdelar:

Barnet sitter väldigt lågt - kanske inte alltid kul att lyfta ur och sätta ned om man exvis är nyförlöst eller har komplikationer efter förlossning.

Inte så smidigt packa in och ur bil.

När barnet är litet har man ofta ett större behov av att "se" barnet - alltså att det ligger högt och vänt mot förälern. Detta funkar ju inte med Chariot.

Jag har dock vänner som har Chariot Cougar som enda vagn från nyfödd och framåt och de säger att det funkar mycket bra. Men då måste nog båda föräldrarna vara helt inne på den linjen, känns det som.
#8
18 maj 2008 kl 22:42
Gilla
Var idag och sprang skogsmilen (gröna skyltar) Ågesta friluftsområde. Problem 1 var att banan vid flera tillfällen gick rakt igenom stora kärr! man plurrade rejält vid flera tillfällen. Sammanlagt kan kanske en kilometer av löpningen vara i rena kärr. Kallt om fötterna, och när de väl blivit varma var det dags för kärr igen....Men bra skyltat var det.

Problem 2 var att ett industriområde expolaterat sin väg in i skogen efter och helt enkelt utplånat en del av spåret efter dryga 6 k. Efter en bra stunds letande kunde jag finna den fortsatta vägen. (På satellitbilder syns ej denna del av industriområdet).

Således - tränar du för något tjurrus eller liknande så kanske banan passar bra. Annars - undvik!




#9
17 juni 2008 kl 13:31
Gilla
Barnvagnsslingan i tyresta är fantastisk! Tack för tips.
#10
19 juni 2008 kl 13:55
Gilla
har idag gjort ett litet första backpass. Uppvärmning ca 10 min och sedan upp ganska snabbt ett antal gånger (6) i en liten hoppbacke i enskede (har en trappa som man kan gå nedför i, ganska skönt). Från puls 148-185 ungefär (min maxpuls ca 200). Kände en "härlig" mjölksyra (det där lätta illamåendet...) ganska snart och orkade inte fler repetitioner. Joggade därefter ned en kort stund.

Ni som kan det här: är det så att (det ringer en liten klockam i bakhuvudet) att man inte ska dra på sig mjölksyra i löpträning alls - hur gör ni i så fall i backträning?

Backen tog väl ca 15 sek att ta sig uppför - är det för kort?

alltså: har ovanstående pass haft någon mening :-)?
#11
25 augusti 2008 kl 12:01
Gilla
Vilken anser ni vara den optimala dispalyen att använda under ett 10 k-lopp?

Vid träning behöver man ju oftast inte lika många fält, men på tävling skulle jag vilja ha pace, avg pace, distans, puls och löptid. Men det är ju fem. Vilken ska jag välja bort?

Har ni andra förslag på en optimal display?
#12
8 oktober 2008 kl 21:46
Gilla
Men hur länge ska då vilan vara?
#13
24 november 2008 kl 15:47
Gilla
hur påverkas pulsen av kylan, vid samma fart? tycker själv att det är svårare att hålla låg och jämn puls vid kyla, men det kanske är andra faktorer än själva kylan - sämre underlag osv? Å andra sidan tycks det logiskt att det med kyla också följer högre ansträngnig - någon som vet?
#14
28 november 2008 kl 20:52
Gilla
en näve godis gör susen efter dryga timmen....
#15
3 februari 2010 kl 13:42
Gilla
Hej,

Jag håller på och rehabbar ett löparknä, och tycker mig väl ha det hyfsat under kontroll sedan någon dryg månad efter ett år med rehab och enbart sporadisk löpning.

Har skor med rejält pronationsstöd och därtill, numera, specialgjutna inlägg. Det jag funderar på är att köpa ett par terrängskor att variera med när man springer i skogen m m. Dock - de terrängskor jag hittar (till vettiga priser) är neutrala. Om jag kör med dessa då och då, med mina inlägg, tror ni detta är skadligt eller onödigt mycket riskerar dra upp skadan igen?

Vad är era erfarenheter?
#16
3 februari 2010 kl 14:02
Gilla
Ja, compeed är suveräna. Funkar lite som extrahud och både lindrar smärtan, skyddar och - upplever jag - påskyndar läkningen. Jag är förvånad över hur bra det funakr att springa med dessa plåster, även med rätt rejäla skavsårshistorier.
#17
4 februari 2010 kl 17:13
Gilla
Inläggen är gjorda av en Jan som har sin "klinik" i ett hörn på runner´s store i sthlm. Han rekommenderade då också ett par dojjor som skulle passa bra ihop med inläggen för mitt rätt kraftigt pronerande högerben: adistar salvation.
#18
5 februari 2010 kl 14:10
Gilla
Hej,

Tack för intressanta synpunkter. Den sjukgymnast som hjälp mig lite med rehab har inte sett mig springa - men däremot sett mitt högerben vobbla på grund av högt fotvalv vid enbent knäböj. Och som sagt jag har fått rekommenderat skor med pronationsstöd till mina inlägg av Janne på runners. Han håller fast vid det när jag på Johannas rekommendatiokn frågat honom.

I största allmänhet så tänkte jag nog fortsätta ett tag till med mina A A Salvation. Min fråga var alltså inte för eller emot pronationsstöd i allmänhet (även om det också där var intressant att följa era tankar och erfarenheter).

Men vad jag tänkte på var huruvida man, som variation och när man springer på mer ojämnt underlag, vågar testa ett par neutrala skor i så fall för att pronationsstöd spelar mindre roll när underlaget är varierat, mjukare och ojämnt änd etgör vi exvis asfaltslöpning. Kan det vara så?



#19
25 februari 2010 kl 14:06
Gilla
Hade samma problem (innan crosstrainerna havererade...).Om jag körde med "öppna" skor, typ, så minskade problemen. Typ crocs eller sandaler med lös häl. Löparskornas dämpning m m borde ju inte behövas när man kör CT.
#20
3 maj 2010 kl 19:47
Gilla
Ett stort glas Oboy direkt efter ett pass är svårslaget. Alla fördelar med mjölk plus lite extra kolhydrater m m. Och såå gott. Som en bonus: hade man en hyggligt lycklig barndom kan ett glas påminna om denna,


Det lär finnas studier som visar att det är lika bra som dyrare och mindre goda återhämtningsdrycker.
< < < 1 2 > > >