Trail & Inspiration

Resultatet av löparapp-testet.

Ni som inte själva såg “Plus” avsnitt med testet på löparapparna så kan man väl sammanfatta det med att det var stora spridningar. Vid ett enda tillfälle fick man exakt rätt sträcka och det var med Runkeeper i Iphone och på en friidrottsbana.
Att det diffar någon procent hit eller dit är ju inte hela världen. Men för mig som springer mycket i terräng, blev det rätt stora frågetecken när de sa att Garmin-klockan, i snitt på tre mätningar mätte 537 meter för kort. Vid en av rundorna hela 700 meter för kort…?! Garmin-appen var bättre än klockan i terräng, med 112 meter fel i snitt på 7,5 km. Kanske ska satsa  på den istället…? (När jag har fått tummen ur och skaffat en smartphone, vill säga). ;-)

Sammanfattningsvis kan man väl säga att de flesta av apparna klarade sig hyfsat. I alla fall jämfört med klockan… Endoromo kan man väl säga var sämst. Men det beror även på vilket märke man har på telefonen. Funbeat-appen kraschade flest gånger, men då i HTC-telefonerna. Till Iphonen funkade Sports Tracker allra bäst. Ni kan läsa mer om testet –> här.

Jag har inte testat själv, men på jogg.se har jag fått nys om att apparna “Runmeter” och “Runtastic” ska vara riktigt bra! Dessa är dock inte gratis-appar, men är ändå betydligt billigare än en gps-klocka.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.