Att flytta till en ny lägenhet - vad man ska ta och vad man ska lämna?

Att flytta till en ny lägenhet är en glad händelse, men ändå, som populär visdom säger, liknar en eld. Favoritbädd, resväska, väska samt flera dussin lådor och lådor är äntligen packade. Vid tröskeln växlar lastare redan från fot till fot. Du och dina saker är redo att möta det nya bostadsområdet. Men oftast är det i det sista ögonblicket, och ofta efter flytten visar det sig att den älskade hyllan lämnades ett arv åt de nya ägarna, och med det tappade du för evigt ett batteri med tomma ämnen på den gamla balkongen. Men i jackfickan försvinner fortfarande, enligt gammalt minne är det andra paret nycklar till din lägenhet inte längre. 

För att undvika onödig frustration och så mycket som möjligt för att underlätta det spännande ögonblicket att flytta är det bättre att planera allt i förväg och så mycket som möjligt att specificera alla nyanser med köparen av lägenheten. För att göra ditt rörelse smärtfritt behöver du tjänster Flyttkalle AB – flyttfirma.

Vad ska finnas kvar i den gamla lägenheten?

Först är det värt att omedelbart klargöra att det inte finns något universellt recept för detta. Det kommer att vara nödvändigt att lösa frågan om saker "på last" med köparen av lägenheten.

Det enda som de nya fastighetsägarna definitivt bör ärva är alla nödvändiga dokument, nycklar och betalade räkningar de senaste månaderna. Allt annat anges individuellt. Du kan lämna saker, kasta bort dem eller sälja dem till den nya ägaren till lägenheten till ett styckepris.

Det första man är överens om är frågan om inbäddad kommunikation. Ange i förväg om du ska lämna ett modem, en telefon, en panna, en gasspis, lampor eller ett kassaskåp för köparen. Allt detta visar sig ofta helt enkelt inte nödvändigt efter flytten, eftersom det väljs individuellt för varje bostadsyta. Samtidigt betraktar vissa köpare ofta sådana saker som en integrerad del av den köpta lägenheten.

Då måste du tänka på genomförbarheten att transportera möbler. Mät först dörren och takens höjd i den nya lägenheten. En gammal soffa kanske helt enkelt inte passar in i ett nytt hus, och en garderob kan vara högre än taken. Köket är inte lämpligt för layouten, och sängen kommer att uppta större delen av sovrummet. Tänk på om kostnaderna för transport och montering av gamla möbler är billigare än att köpa nya. Samtidigt kan den nya ägaren komma till nytta när man reparerar ett par gamla stolar eller en bänkskiva.

Prata också med köparen om stora hushållsapparater. Vid transport av saker skadas de ofta och väggarna i tvättmaskinen eller ugns glasdörr blir oanvändbara. I detta fall kan köparen av lägenheten vara mycket glad att köpa en diskmaskin eller kylskåp utöver kvadratmeter. Du sparar en plats i lastbilen och investerar intäkterna i inköp av ny utrustning.

Separat måste det sägas att inte alla nykomlingar är glada att spendera flera dagar på att ta bort dina gamla saker. Ange i förväg om du måste leda lägenheten helt eller så kan du lämna det du inte är redo att ta med dig.

Hur planerar jag ett drag?

Det viktigaste och enkla som kan göras för att underlätta flyttprocessen är att planera det i förväg. De flesta människor som rör sig i en hast kastar saker i lådor bara några dagar eller till och med timmar innan flyttarna anländer. Detta är just det huvudsakliga skälet till senare glömda saker. Om du börjar förbereda dig för flytten minst två månader senare, kommer allt att gå mycket mer lugnt.

Det viktigaste rådet som godsföretagen ger kunderna är att förnummerera lådorna. Om du gör en lista där du skriver ner vad som finns i en viss ruta, kommer det att märkas efter att du har flyttat skalan på röran och tiden för att söka efter rätt saker.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.