Trailflirt - en blogg i terräng, om att härja i skogen till fots eller på hjul

Uteintervaller och skitrunda

I lördags hade jag planerat att köra fyra ultraintervaller, men det sket sig givetvis. Däremot blev det uteintervaller ??

Det började ändå med ett seriöst försök att komma ut på en mil klockan 6.00. Hade ställt klockan på kvart i sex för att tajma med alla andra som körde ultraintervaller i lördags. Smög upp så tyst jag kunde för att inte väcka familjen, men Poppy vaknade ändå och hade jag gett mig ut utan henne hade hon ylat så att inte bara familjen utan hela kvarteret hade vaknat. Alltså – första intervallen:  morgonpromenad med Pops. Nästan bara vi ute och magiskt morgonljus.

Andra intervallen blev det en leta-geocache-promenad nere i Vik med Poppy och dottern. Det finns flera cachear utplacerade längs Skåneleden mot Baske, så där hade vi massor att leta efter. Vid ett tillfälle vimsade vi runt i en träddunge och såg tydligen så förvirrade ut att ett par män som var ute på promenad frågade vad vi sysslade med. Fick hålla en liten snabblektion i geocaching men de verkade inte helt övertygade ??

Intervall nummer tre blev det äntligen löpning. Jag hade just lämnat dottern hos sin kusin och hade drygt två timmar innan jag skulle hämta henne igen. Då passade jag på att kolla in ett naturreservat i närheten av Kronovall som jag aldrig har utforskat förr. Har sett skylten otaliga gånger men aldrig varit där. Det här blev dagens flopp. På riktigt.

Löpning i blött naturreservat

Jag började med att springa fel direkt vid parkeringen. Lyckades missa att stigen började innanför ett stängsel och sprang istället vänster om stängslet längs en grusväg som jag trodde skulle leda till en stig, men istället verkade leda till en avrättningsplats för vildsvin.

Svor lite över hur oframkomligt det var innan jag fattade att jag hade sprungit helt fel. Tillbaka vid parkeringen fattade jag äntligen vilken väg jag borde ha valt och kom till slut in i själva naturreservatet som bestod av en blöt stenig kohage. Det fanns spång längs delar av stigen, men ganska mycket var bara dyblöt stenig mark dekorerad med koskit. Och i den lyckades jag givetvis ramla, så att det skvätte skitblandad lera innanför glasögonen rakt in i ögat. Svor igen och fick använda allt mitt medhavda vatten för att skölja ur ögat.

Löpning i blött naturreservat

Jag fortsatte lite till efter skitvurpan, men det blev inte torrare och vid det här laget var jag på alldeles för dåligt humör för att vilja fortsätta utforska stället, så jag vände tillbaka till bilen. Satte mig och surade och scrollade Instagram en stund. Sen kom jag på att jag faktiskt hade ett par torra skor i bilen, bytte till dem och blev genast gladare. Bestämde mig för att jogga lite längs landsvägen och leta upp någon liten skogsväg istället. Det gick bra ända tills det kom en golden retriever springande och började jucka mot mitt ben. Då fattade jag äntligen vinken och gav upp och körde till ett fik och satte mig och drack kaffe och åt äppelkaka i solen istället.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.