PIGGELINA.SE

Hejarklacks-fail

När jag sprang Helsingborg marathon förra helgen drog jag nytta av den fantastiska publiken längs vägen. Hejarklackarna var för det mesta grymma, men det fanns förstås de som stod och klappade sina händer lite tafatt i väntan på sina nära och kära. De som liksom inte bidrog till allas fest, utan bara till några utvaldas. Där och då blev jag sugen på att vara hejarklack. En sån där hejarklack extra allt som tjoar, tjimmar, hejar, high fajvar, spelar musik, sprider glädje och låter…

Lördag kväll. Midnattsloppet går i Malmö och jag ska leka publik tillsammans med Fredrik och dotter. Vi ska heja på alla och inte bara de vi känner. Heja ännu mer på bekanta ansikten, och med alla tillåtna medel bidra till festen.

Men hallå. Midnattsloppet startar 21:30, jag är liksom trött… Ett dygn på spa har tagit på krafterna!

När massan av vinröda tröjor närmar sig uppbringar jag energi till en tafatt applåd, men av tjoandet och tjimmandet blir det inte mycket. Jag ser nästan i kors och alla ansikten är suddiga i mörkret. Av alla jag tänkte heja lite extra på lyckas jag bara urskilja en. Han har redan passerat med ett tiotal meter innan hjärnan kopplar vad som händer och skickar signal till munnen att heja. När han vinkar tillbaka förstår jag att han trots allt hört, och jag får vara nöjd med att ha lyckats heja på EN av alla tusental som precis passerat.

Nästa gång ska jag välja ett lopp som går under mina vakna timmar. Ett där inte alla har samma kläder….

Inlägget Hejarklacks-fail dök först upp på Piggelina.

1 kommentarer till inlägget

Raz
1977 • Katrineholm
#1
9 september 2019 - 15:49
:)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.