Spring för livet loppet 2019

I år var det dags för andra upplagan av Spring för Livet i Hovshaga. Den här gången var jag bättre förberedd på alla sätt och vloggade med 360kameran under loppet.

Förra året arrangerade ett par tjejer ett lopp för en närstående som drabbats av cancer. Ett par hundra personer ställde upp i loppet och donerade pengar till cancerfonden. Jag var en av dem och det var loppet som gav mig inspiration till springmotcancer. Så givetvis var jag med och sprang i år.

Det är svårt att uppskatta hur många som är med i en klunga, men jag gissar på att det var lite färre deltagare nu är förra året, men det var ändå ganska många. Efter att ha pratat lite med arrangören och gått runt så ställde jag mig i första klunga för start. Jag ville få med när starten gick på video och så kände jag att det inte var så hög elitprägel på deltagarna så jag ställde mig i första ledet.

Starten gick och vi spettade iväg. Jag har inte kollat loggfilerna än, men det gick nog lite under 4 min/km. En löpare i blått hängde på guide-cykeln, övriga klungan släppte efter femhundra meter en lucka till tätlöparen. Första kilometern gick på 4.14 för mig och det kändes bra. Ungefär vid två kilometer stumnade mina vader lite. Jag tyckte inte jag hade nåt riktigt tryck i steget längre.

Tendensen med segare vader bara fortsatte och fjärde kilometern gick så sakta som fem minuter. Femte kilomtern var en plåga. Mina skenben var så stela att jag kände hur smärtan slog upp från asfalten och in i musklerna och att jag haltade och vinglade sista 300 meterna på upploppet. På rent pannben plågade jag mig till en slutkilometer på 4:30. Det blev fem km på 23:30 enligt min klockan för det finns ingen officiellt tidtagning i detta enkla, men trevliga välgörenhetslopp. Jag trodde jag kunde göra bättre, men hade fel. Bortsett från att löpningen var en plåga på slutet var det härligt att springa tillsammans med så många som springer för samma mål.

Nu måste jag rusa iväg till arrangörsuppgiften, men jag lovar att jag ska redigera upp en trevlig video av detta så fort som möjligt. Och jag har inte glömt Gävle heller, den är halvfärdig, men det har varit en helvetesvecka på jobbet. Det kommer, det kommer ??

Det här blev en lite extra generös runda. Jag gav 300 kronor till loppets insamling som “startavgift” eftersom hela beloppet går till cancerfonden. Som vanligt la jag 5 kronor per kilometer i min insamling.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.