Peak Challenge (OCR golden trophy)

Nu har sista tävlingen gått av stapeln, eller, inte sista, men sista i min mest intensiva tävlingsperiod. Nu under högsommaren kommer tävlingarna vara färre, tid för återhämtning och hårdträning.

Peak Challenge var en av de jobbigaste men roligaste på länge, med många hinder och kort bana passar det mig perfekt. (fast långa distanser har jag börjat fastna för också, ack o ve!) Tävlingen var indelad i två moment, ett första varv för att fördela jaktstarten på den faktiska tävlingen, som höll 2varv och ca. 6km(?).
Jag sprang tillsammans med de andra Qualifier-tjejerna, som jag nervöst spanade in… alla såg så starka ut >_<. Starten gick och de tunga säckarna tyngde ner mig till botten och jag gick ut som sista tjej. Men jag hakade på de andra krypande, klättrande och badande i skit. Sprang förbi några när det blev mer löpning och var ungefär i mitten av fältet när vi kom till armgången. Där gick jag förbi alla och sprang sedan vidare ensam resten av första varvet. Utan erfarenhet körde jag på hela vägen i mål. Med några minuters försprång insåg jag senare att jag kunnat gå eller springa långsammare. Onödigt att ta ut sig.
Jaktstarten var försenad och vi fick alla stå och vänta tills vi började frysa. Med min vinst i första varvet gick jag lugnt ut med 10sekunders försprång. Jag köttade hela resten av vägen; 2 varv. Jag gick i mål 6min före 2an. Men hamnade ändå 1 min efter 4an. (som sprang Elit-klassen tillsammans med 3 andra) Jag var väldigt nöjd med min insats och går hem stark och förhoppningsfull.

Nu under ”ledigheten” skall jag fokusera på löpningen och hoppas kunna bli starkare inför VM. Jag skall jobba på Lejonberget och springa en massa. Jag får max springa 2 lopp i månaden för att inte slita så på kroppen. Jag har under första halvan av säsongen varit övertränad och konstant haft slitningar i typ… hela kroppen. Framförallt har benen tagit stryk.

Jag har kvar: (som jag säkert skall köra)

Grevskapsloppet 2 juli – Visingsö
Örebro Actionrun 27 augusti – Örebro
Toughest Oslo 3 september – Norge, Oslo
Born to Run 24 september – GBG, Skatås
Toughest GBG 8 oktober – Göteborg
VM 15 oktober – Blue Mountains, Canada

Sedan är jag sugen på att köra: (ej anmäld)

Berzerk 23 juli – Helsingborg
Milruk 19 augusti – Stockholm

Sådär, nu har ni fått allt jag har att komma med, ang. tävlingar. Jag skall försöka hålla igång bloggen lite med vanliga uppdateringar ang. käk, resor, träning och sånt som jag faktiskt också håller på med.

Jag kanske rent av träffar något ute på någon tävling, Grevskapsloppet är ju trots allt ett helt vanligt lopp!

Tja sålänge!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.