Viktor Johansson PT

Mina nyckelpass - Hur tränar du

Distansträning - A1 (Lågintensiv träning) – Här är syftet att vara ute en längre tid med en lägre intensitet. Du ska utan problem kunna föra en diskussion med en polare under dessa pass. Dessa pass är grundstenen till ett bra Vasalopp. Här bygger du din uthållighet att stå på.

Intervallträning - A3 (Högintensiv träning) – Syftet med intervallträningen är framför allt att höja din syreupptagningsförmåga (VO2max) och förlänga din laktattröskel (gränsen då kroppen börjar producera mjölksyra). Starkare hjärta och bättre syretransport till musklerna. En stor del vi lägger mycket energi på under intervallträningen är att vinna över vårt egna huvud. Rent psykologiskt handlar det om att överleva och förlänga smärtgränsen.

Vi medlemmar i Umara Sports Club förmånen att testa vår kondition på Halmstads idrott- och testcenter där den trevlige Gotlänningen Julia sköter spakarna.

image

Testresultat hittar du här.

Styrketräning - (Maxstyrka) – Det är ingen nyhet att vi skidåkare dra nytta av en stark överkropp. För oss är styrketräningen en självklarhet, speciellt när vi snackar medaljtid på Vasaloppet. Förutom den naturliga styrketräningen på rullskidorna och stakmaskinen är den renodlade styrketräningen grymt givande. 

Hur tränar du?

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.