Fet med bra kondis - Funkar det?

Jag och mina kollegor tror på rak och ärlig kommunikation, så när vi nu träffades efter semestern så sa min polare "Fan, vad fet du blivit!". Jag kunde bara hålla med och påpeka detsamma för honom. Och han har ju rätt, det har blivit en del grillat, öl, snacks och andra goda onyttigheter under sommaren. Jag har gått upp ett par kilo istället för ner som planerat. Ändå så har löpningen fungerat bra och jag gör 5km på 20 min och 10km på 45 min. Fungerar det alltså att äta gott och ändå kunna löpa bra bara man håller igång träningen? Eller hade jag varit ännu fetare om jag inte sprungit, och löpt betydligt bättre om jag bantat?
Ska man göra ett bantningsryck nu inför Lidingöloppet eller spelar det ingen större roll?
Jag blir så full av skratt när man läser tester av löpskor, och de som väger 100gram mindre får bättre betyg än de andra. Jag menar vad spelar det för roll när man har 8kg för mycket på magen?

1 kommentarer till inlägget

1971 • SVEDALA
#1
24 augusti 2015 - 16:31
Tack Stefan! Jag visste redan första delen av ditt svar.
Däremot så är jag inte övertygad om andra delen, Usain Bolt är ju snabbare än Mustafa och väger helt klart mer. Men eneriförbrukningen torde kunna vara mindre om man väger mindre. Mustafa väger kanske lite eftersom han sprungit och övat mycket, och att det är övningen som gjort honom uthållig och inte hans ringa vikt?
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.