Modetrender För Herr – En Skoguide För Våren 2015

Nu när vi börjar gå mot allt ljusare tider har de varma vinterskorna gjort sitt. Herrmodet tar ut svängarna allt mer och våren 2015 fylls handeln av skor för alla smaker. Allt från det avskalat enfärgade till ett mer rockigt och bohemiskt uttryck är högsta mode.

Det har blivit allt roligare att köpa skor även för män. Utbudet blir mer varierat för varje säsong. Den moderne mannen mixar olika stilar, uppklätt med mer ledigt avslappnat. Våren 2015 kan såväl den mer försiktige jeanskillen som den mer elegant uppklädde enkelt hitta de perfekta skorna.

Monokromt och Pastell 

Skate-trenden har aldrig varit större än våren 2015. De enfärgade helvita och helsvarta stilarna hänger med även i vår. Och för att matcha sina skateinspirerade sneakers är det hel okej att plocka fram de gamla skate t-shirtarna med tryck ur garderoben.

Nytt för våren 2015 är att vi även på herrsidan börjar se pasteller. Los Angeles är brännhett och har inspirerat fler än en designer. Tänk svalt och coolt vid poolkanten så har du träffat rätt. 

70-Tal

Efter 90-talet kommer 70-talet. I alla fall i modesammanhang. Men istället för disco, tänk rock! Under våren och sommaren 2015 är stilen inspirerad av den stilfulle rock’n’roll dandyn som huserade när 70-talet ännu var ungt. Antingen i en mer dramatisk tappning eller mer bohemiskt hippieinspirerad. Det är helt rätt med ett par boots med en lite högre klack. 

Jeans

Jeans är utan tvekan en av säsongens allra hetaste trender. Gärna från topp till tå. En jeansskjorta kombinerad med ett par jeans är supertrendigt. Den som verkligen vågar ta ut svängarna satsar på en jeansoverall. 

Det bästa med jeans är att de passar till allt. I vårens skokollektion för herrar går det mesta att bära till jeans. Såväl färg- som materialval är fritt. Inspireras av säsongens övriga nyckeltrender och matcha efter smak och tillfälle. 

Mocka

Mocka är en stor trend under våren 2015. Mockaskorna får gärna vara beiga, och en del tillverkare blandar mockadetaljer med läder vilket ger ett riktigt fräscht och lyckat resultat. Såväl höga, så kallade high tops, som låga skor är mycket trendigt.

Sneakers i mocka fungerar både till ett mer uppklätt- såväl som till ett ledigt stilval. Och ett par riktigt snygga mockaskor som passar fint till kostym är ett måste i varje stilsäker mans garderob. 

Khaki

Mocka är även ett material som i år tar sig ut på äventyr. Så kallade dessert boots i mocka är riktigt heta. Notera att den moderne urbane mannen absolut inte ger sig ut på äventyr i kamouflagefärgat! Det är den färgskala man ser på savannen som i år inspirerat modeskaparna. Bootsen ska gärna vara khakifärgade. 

En Försmak av Sommar

Under riktigt varma dagar kanske sommarskorna åker fram. Espadriller är fortfarande trendigt. Och när det gäller sandaler får de gärna vara av enklare modell. Ett par avskalade sandaler att hoppa i och ur är allra trendigast. Till och med den bespottade slip-in sandalen i plast får sin stund i rampljuset, även långt från stranden.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.