Råda Ultra Natt - mycket extra av allt - så ULTRA!

Sedan några år tillbaka så arrangerar vi i Lidköpings Vintersportklubb ett 6H lopp som kallas för Råda Ultra Natt. I år är det den 6 juni på självaste nationaldagen. Det börjar kl. 18.00 på kvällen och det hinner alltså mörkna något till klockan 24.00 då slutsignalen hörs.

För att locka alla slags löpare har vi valt att både ha singelklasser för Dam och Herr men även att ha en Lagklass. Är man lite osäker på om man faktiskt orkar springa i sex timmar så kan man istället dela upp tiden mellan lagmedlemmarna. Tendensen har sedan varit att fler och fler vågar prova året därpå att springa i singelklasserna istället.

Varvet är 1140,405 m långt och går på en flack del av vårt elljusspår uppe på Råda Ås, med en fantastisk utsikt över Lidköpings stad, Vänerviken och ända bort till Kinnekulle. Sen har vi ett energibord som heter duga med allehanda godsaker och energirika drycker.

Häromdagen i alla fall så kom ett spännande mail från en av de anmälda deltagarna, det löd ungefär så här:

-Mitt namn är Stefan Zetterström och jag är anmäld till Råda Ultra Natt. Utöver mig själv är min sambo Gisela Lindoff och numera vår vän Wayne Kurtz http://www.wayne-kurtz.com/athlete/ också anmälda. Vi deltar i ett motionslopp på cykel på morgonen i Göteborg men hoppas och tror att vi ska hinna upp till Lidköping till kl. 18. Vår vän kommer in med flyg på fm till Landvetter. Han är amerikan men jobbar över hela världen. Han blir sannolikt den mest meriterade i loppet. I höstas var han en av 8 personer som fullföljde den längsta ultratävlingen någonsin. 30 Ironman på 30 dagar. Han har säcken full med ultralopp såväl i löpning utomhus som på löpband och dessutom i Ultratriathlon.

Även Gisela och jag deltar i olika ultralopp. I höstas lyckades vi slå ett världsrekord i Italien då vi fullföljde 30 olympiska triathlondistanser under 30 dagar på den snabbaste tiden i världen. Gisela är dessutom den första kvinnan från Sverige som någonsin fullföljt ett Ultratriathlonlopp (dubbel Ironman) och fortfarande den yngsta kvinnan i världen att genomföra ett ultratrilopp. Under fredagen den 6 juni lär vi nog inte slå några rekord, utan nöjer oss med att skrapa ihop ett marathon (plus ett varv) eftersom vi bl.a under 2014 har som mål att springa ett marathon i månaden under 12 månader. Helgen innan Råda blir det Stockholm Marathon så 42 k hos er blir under återhämtningsfasen.

Vi hoppas på en fin kväll i Råda, med en snäll bana och medvind hela varvet runt.-

Man blir ju helt mållös! Det kommer bli så spännande att träffa dessa människor och alla andra löpare som kommer till vår lilla försommarfest - att springa ett tidslopp är lite som en fest.

Är du också sugen på att testa ett ultralopp? Ja, då är det perfekt att börja med ett sex-timmarslopp på en varvbana. Stämningen brukar vara hjärtlig, och jag tror att de flesta ser varandra som medlöpare snarare än motståndare. Ofta och ibland är det en kamp mot den egna tröttheten som ska besegras och då brukar vi hjälpas åt. Det är nog bl a därför som jag gillar ultralopp, och denna gången verkar det bli så mycket extra av allt, så ULTRA!

Länk till Råda Ultra Natt: http://www6.idrottonline.se/LidkopingsVSK-Orientering/Arrangemang/RadaUltraNatt2014/

Du kan också läsa mer om ultralöpningen i Sverige på www.ultradistans.se

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.