Tävlingsarrangör men helt ur form...

Helt otränad så har jag antagit en utmaning där jag skall komma i form. I mitten av september skall jag guida ett gäng journalister runt i Oslos gator och visa vart "mitt" Oslo Maraton går, jag skall beskriva vad som sker längs vägen i forma av underhållning, vätskestationer mm. Veckan efter mitt evenemang så skall jag till Stockholm, hälsa på vännerna i IFK LIdingö med sitt 50:e Lidingö Loppet, den stora klassikern bland svenska motionslopp. Naturligtvis snörar jag på mig mina Adidaskläder och springer 15 km.

Är jag tokig?

Ja, jag är säkert tokig men jag är också oerhört fokuserad och envis när jag väl bestämt mig för något. 2013 bestämde jag mig för att lära mig massor om Oslo, promenerade gator upp och ned, tittade på kartor och diskuterade. Jag hade mängder med möten, med sponsorer, med komunen, med polisen, med löpare och med mina kollegor i Sportsklubben Vidar. Timmarna på kontoret på Pilestredet var många, ja jag växte nog fast i kontorsstolen och blev allt sämre tränad.

25 000 löpare och så jag

Jag är evenemangsledare för Danske Bank Oslo Maraton, 2013 så lockade vi nästan 25 000 löpare och det ser inte ut att bli färre i år, alla kurvor pekar fortfarande uppåt - tyvärr kurvan på min våg också. Vägde in mig på 115 kg nu när träningen skall börja, jag förstår att det blir mentala utfordringar för det känns inte likadant att jogga nu så som det kändes när man var en ganska vältränad roddare på 1900-talet.

GöteborgsVarvet

På GöteborgsVarvet har jag sedan ett antal år ett uppdrag, det blir många timmar med min hjullastare och med massor av speciallösningar, det är en fantastiskt trevlig vecka men den är också ofantligt slitsam med långa dagar och minimalt med sömn. Nu till våren skall jag väga mindre och vara mer tränad, jag skall ju direkt efter Varvet springa en "Kick-off runda" med damerna som skall få Vip-visning av IForm-loppet i Oslo.

Följ och stötta mig

Runar Gilberg är en välkänd profil i löparNorge, tränar och tävlar för SK Vidar men arbetar och skriver också för Kondis. Runar har tagit en lika stor utmaning som mig i rollen som min personlige tränare...Heja Runar :)

/ Anders

2 kommentarer till inlägget

1969 • Sjövik
#1
9 februari 2014 - 13:51
Lycka till med detta! Jag guidar gärna runt dig i våra fina skogar när du har tid och lust.
1968 • Floda
#2
9 februari 2014 - 22:40
Tack, ser fram till en guidning och den efterföljande bastustunden i klubbhuset - ha det gött
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.