Dubbla pass och pyjamasparty

Det är fredag och jag har kört dubbla pass. Men framförallt har familjens nyblivna 7-åring haft pyjamasparty. Kvar är högar med disk och presentpapper. Men huset står kvar och ingen gjorde sig illa!

Igår fick jag lust att köra stöt så trots att jag skulle träffa PT:n idag på eftermiddagen så drog jag till SATS före jobbet. Förra gången jag hade ett stötpass var jag väldigt seg i huvudet och kroppen efter en trevlig middag dagen före. Stången liksom trasslade in sig i tröjan och det fanns ingen tillstymmelse till explosivitet nånstans. Idag var det något bättre men jag slog stången i hakan mer än en gång, både i frivändningen och i överstöten. 30 kg kan jag få upp hyfsat korrekt, kanske också 35 men 37,5 måste jag pressa upp lite. Jag vet att tekniken är jätteviktig för att klara tyngre vikter, såklart. Men, jag blir alltid otålig och orkar inte nöta på det jag tycker är låga vikter. Det är såklart feltänk, jag borde nöta teknik mer än jag gör. Efter stötarna blev det frontböj och pressar. Och rehab.

Klockan 15 var det återigen dags att träffa PT:n. Vi började med pullups förra gången så det körde vi vidare med idag. Ganska många. 3×12 med gummiband och hjälp. Och sedan 3×12 i maskin (hjälpvikt och mot slutet även hjälp av Coach). Vill du köra mer rygg? Ja….jo….3×12 pulldowns varav ett set enarms. Det ska bli kul att känna hur det känns imorrn. 

Som avslutning började vi med handstående. Eller snarare huvudstående. Jag kan inte minnas när jag var upp och ner senast men det var nog länge sedan. Vi började med att jag stod på huvudet och han höll i mina ben. Efter några försök släppte han och ta mig tusan, jag kunde hålla balansen (”Ingen har lärt sig det så fort”, sa han då……ja, det vore nåt att ha i CV:n, hehe).

Sedan var tanken att jag med benens hjälp skulle upp på raka armar (kipping handstand pushup) men det gick inte alls. När vi var klara hade jag iallafall stått på raka armar mot väggen, även om jag inte hamnat i den positionen helt själv. Men jag slog inte huvudet i golvet en enda gång!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.