Mysteriet med höftböjaren

Jag har varit stel i min högra höftböjare de sista veckorna. Inte bara sådär lite morgonstel utan sådär så att jag haft problem att lyfta benet när jag gått. Det har blivit värre efter att jag gått mycket under en dag och även efter löpning på löpband, men däremot inte efter löpning utomhus. Jag har tyckt att det var väldigt konstigt, jag har aldrig känt av den höften tidigare och det kom efter graviditeten var avslutad, men jag har ändå tänkt att jag säkert snedbelastade medan jag var gravid.

 

Inatt under en vakenperiod (jo, hon äter dygnet runt, har man två tränande föräldrar så har man en stor roll att växa in i) så tror jag dock att jag kom på vad det onda beror på. Man är tydligen inte helt järndöd under de där vakna minuterna även om det känns så…

 

Jag har lagt mig till med en dålig ovana när jag ammar, att jag lägger ner E på knäet och sedan höjer upp henne till lagom nivå genom att lyfta benen. Oftast lägger jag benen i kors men det räcker inte riktigt så jag får liksom gå upp på tå på ena benet och lyfta lite. Jag skulle ju kunna luta fram ryggen också men riktigt så dum är jag inte. Jag vill gärna att den ska hålla några år till.

 

Det kan ju tyckas som väldigt smart att då få en hand över till att exempelvis bläddra i en tidning, problemet är bara att,  just det, höftböjarna, får jobba statiskt i typ 15-20 minuter. Typiskt dumt. Jag borde veta bättre. Det blir ju ett antal matningar per dygn så ni kan ju själv börja räkna på hur många minuter per dag de där stackarna får jobba. De är inte riktigt vana vid det om jag säger så.

 

Så från och med nu är det fokus på att slappna av i höftböjarna när jag sitter ner, avlasta dem maximalt och fortsätta stretcha dem som jag gjort hittills. Spikmattan gör också sitt för att mjuka upp dem men nu när jag tror mig ha hittat problemet så ska väl förhoppningsvis smärtan avta. Jag vill ju gärna slippa halta när jag springer bara för att musklerna som ska lyfta benen redan är helt slut för dagen.

Den här bilden får symbolisera höftböjaren då. Det var det närmaste jag kunde hitta i bildarkivet.

 

Fitnesscoachen styrketräning Dcore 2XU

 


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.