Ryggar tillbaka

Innerst inne hade jag hoppats att jag skulle vakna och inte alls ha ont i knä eller nån annanstans. I stället vaknade jag och hade ont i både knä och nån annanstans. Mest nån annanstans. I ryggen. Den kändes som om någon hade nypt väldigt mycket i den - och det hade ju naprapat-A. Knäet var väl i alla fall inte sämre, men sidan av benet, både på lår och smalben, är fortfarande öm och även om spänningarna möjligen har släppt så känns det fortfarande ont. Men med en än mer ömmande rygg glömde jag snart bort att oja mig över knäproblemet. Det gäller att lägga fokus på det som är värst. Placeboeffekt ska inte underskattas.

kompressionMen för att öka blodcirkulationen och ge benen lite extra stöd – och framför allt för att lysa upp dagen med en himla massa rosa – tog jag på mig mina fina kompressionsstrumpor. Jag svor över att det är så kallt ute att kort kjol är otänkbart för strumporna skulle vara riktigt fräcka ihop med jeanskjol. I stället kavlade jag upp jeansen, tog på mig mina rosa matchande Adizero Boston och flashade runt på jobbet hela dagen i väntan på att få simma på kvällen.

 

Jag kände inte mycket av mina krämpor när jag hoppat i vattnet men jag märkte att jag var stel och seg, faktiskt blev jag förvånad över att jag simmade så långsamt. De flesta fortsätter att toppa inför SM och vi tre som inte ska vara med fick dela på sex banor. Det var riktigt skönt att få en egen bana, och jag kunde ta det lite lugnare, även om vi försökte att koordinera passet tillsammans. Det blir roligare med pep från banan intill. Att bara räkna kakelplattor blir för ensamt. Jag ändrade lite i passet: simmade en hel del arm bara för att skona knäet och hoppade även över bensparken. Nu tror jag inte att det är just den som är problemet men jag vill vara snäll mot mitt ben. Antagligen borde jag ha varit snäll mot ryggen också men då hade jag mest fått flyta omkring så jag hoppas i stället att jag har gett kroppen den uppmjukning som jag behöver och framför allt att både rygg och knä är glada i morgon.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.