Trail & Inspiration

Tävlingsrapport – Skatås Vårtävling 8 km.

Som sagt, idag var det tävlingspremiär för året.
Det kändes i det stora hela riktigt bra! Förvånansvärt bra får jag nog säga! Även om jag har haft lite mer ”flyt” i löpningen det sista vet man ju aldrig hur dagsformen är. Första 5 km gick runt 6,0-tempo. Stundtals t.o.m. strax under det. :-) Själv sa jag till  Sara strax efter start:
”- Håller vi det här tempot, klarar jag nog bara 1,5-2 km”.

Men som sagt, det gick betydligt bättre än jag trodde.
Vi var länge överens om att det var ”Ansträngande men hanterbart”. Bra nivå på tävling! Vi sprang t.o.m. förbi fyra herrar. Första gången på tävling som jag plockar placeringar. Riktigt rolig känsla! Sedan att de förmodligen var 10-20 år äldre än mig, är fullständigt skit samma! ;-)

Den här bilden är från i somras (på samma runda). Lite grönare, men i övrigt såg det likadant ut idag. Sol och bra underlag! Dock är ju den här raksträckan nedan ”dödens” tråkig… Låååååång (på bilden är bara halva sträckan ungefär)… Ni förstår…?! 

skatas

Runt 6,5 km började det (för mig) höga tempot att slita.
Andningen förändrades och blev lite snabbare (särskilt i uppförbackarna), men det allra värsta var att jag KÄNDE att kroppen inte kunde transportera bort mjölksyra så snabbt jag jag önskade. Resultat = Lätt illamående och vi ett tillfälle en kväljning…. Vi gick (ja, förlåååååt) ca 15 sekunder för att få ner den värsta mjölksyran.

Svagt uppför när man kom in på målrakan. Fram till halva ungfär.
Sista halva rakan gick svagt nedför. Då passade vi på att spurta. Ordentligt! Det svartnade lite grann för mina ögon där för en sekund eller två, men jag hörde lite skratt runt omkring (tur att man kan glädja någon. Haha!) och vid mål tyckte jag mig se en fotograf. Får se om jag fastnade på bild…?  Jag såg säkert supersnygg ut. Med min spurt och min fina tävlingsmössa! ;-)

Men som sagt; för att vara så här tidigt på året så kändes det riktigt bra idag. Knappa 8 km och den officiella tiden blev 49,58. Tur att jag spurtade, för det känns lite bra att komma in under 50 min-gränsen. (Löjlig man är). ;-)
Detta bådar gott för resten året. Hoppas jag.


skatåstävling


Tagged: illamående, Mjölksyratröskel, skatås, tävling

5 kommentarer till inlägget

Alice Sundström
1968 • Gislaved
#1
9 mars 2013 - 16:43
Härligt kämpat Malin, grattis :)
Malin Johansson
1980 • Alingsås
#2
9 mars 2013 - 16:45
Tack Alice! :)
1977 • Fagersta
#3
9 mars 2013 - 20:46
Härligt tjejen!!!
Stort grattis, vad duktig du är!!!
1963 • Eskilstuna
#4
10 mars 2013 - 11:40
Härligt sprunget Malin! Och rapporterat! Bra formbesked inför fortsättningen.
1979 • VESSIGEBRO
#5
10 mars 2013 - 16:43
Gött jobbat av dig!! På lördag står jag inför 2 varv skatås :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.